Schiedel a odvod kondenzu

Prosim vas sluzi toto na odvod kondenzu? Ak ano da sa to nejako otvorit a vypustit? Alebo to treba napojit na kanalizaciu? Bude to nad urovnou podlahy. Dakujem.
Odpovedať
1
2
áno, tú zátku opatrne pri konci odrežeš a napojiš na kanalizáciu.
Odpovedať
neda sa to spravit tak ze to raz za cas otvorim,vypustim a potom zade zatvorim?:)
Odpovedať
Čo je na komín napojené?
Odpovedať
@dedo758 Mám otázku: Ako môže v dobrom komíne pri správnom kúrení niečo kondenzovať?
Odpovedať
No keď máš na to napojený kondenzačný kotol, by si sa čudoval... ;-) http://www.schiedel.sk/produkty-komin...
Odpovedať
@dedo758 Diskutuje to o plynovom komíne? Par don, som myslel že pálite drevo.
Odpovedať
iba kachle na pelety, skor ide o to co naprsi do komina, co s tym
Odpovedať
@sarah_se Na komín sa dávajú striešky, príliš tam pršať nebude. Vo vykurovacom období sa voda odparí a vyfúkne. V starších komínoch odvod kondezu nebol a fungovali. Netvrdím že sa to nemá robiť. Pelety sú veľmi suché drevo, kvalitne horia, ak je komín s izoláciou, nemala by v komíne kondenzovať voda.
Odpovedať
v nasom pripade je tam konus, bez striesky
Odpovedať
A neviem či sa decht môže púšťať do kanalizácie. Môže ústiť do čističky.
Odpovedať
@sarah_se Strieška sa dá lacno dokúpiť, ale možno ju netreba.
Odpovedať
tak treba napojit? neda sa vypustit a zatvorit?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja som tam dal polovicku z dvojlitrovej flasky a to by ste neverili ked som nemal šindel na komíne ta flaska sa za dva dni naplnila ked prsalo .Teraz jeto ok.samozrejme obcasne kurenie tiež niečo spraví na vnutornej kondenzacii komina.momentalne kurim a ziadna kvapka ciste suchucke ale asi pomohol aj sindel na komine.
Odpovedať
hmm, tak stale neviem ci treba napojit alebo nie :( ako to mate vyriesene ked nemate konden. kotol?
Odpovedať
Profilova fotka
a čo tak položiť otázku dodávateľovi, ktorý tvrdí že má vyškolených predajcov, vyškolených realizátorov a plný servis ? :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sarah_se ja to mam napojene na kanalizaciu, ked kurim, mam tam sucho, no pri dazdi je tam voda. Urcite si to napoj.
Odpovedať
Záhada je vyriešená, je to odvod dažďovej vody, nie kondenzu. Myslíte že je dobré keď do šamotového komína prší?
Odpovedať
@sarah_se potiahni odpadovu rur od komina do male zachoda tam je odpad na ktory napojis kondez z komina .
Odpovedať
neznizuje strieska tah komina? tomuto by sme sa chceli vyhnut...cize odvod a hotovo
Odpovedať
@sarah_se Strieška ťah neznižuje, je dosť ďaleko od ústia. Ťah znižuje predovšetkým malý presah komína nad strechou, má byť aspoň 1 meter, nie kôli zákonom, ale fyzike vetra. Kedysi bol problém chýbajúca izolácia, ale to sa vás asi netýka.
Odpovedať
Profilova fotka
Každá štandardná komínová strieška znižuje komínový ťah, tento jav je zanedbateľný pri komínoch nad 8m stavebnej výšky resp. nad 6,5m účinnej výšky kedy je predpoklad dostatočného ťahu. Je to obzvlášť dôležité pre spotrebiče osadené v obytn.interiéroch, kde môže dôjsť k nárazovému zadymeniu. Pri systémoch nad uvedenú výšku nie je problém osadiť výrobcom dodávanú odnímateľnú striešku. Pri komínoch na hranici účinnej výšky doporučujem osadiť striešku až po pripojení spotrebiča a reálnom nameraní dostatočného komínového ťahu ťahometrom podtlakového systému. Pri napojení peletovej pece je výduch spalín zabezpečený núteným pretlakom.
Odpovedať
@tuma Prosím ťa nepreháňaj, ťahometre haha, striešky majú aj komíny záhradných grilov.
Odpovedať
Profilova fotka
Vidím, že som narazil na odborníka, vyrábame a predávame ročne 30000bm komínových systémov a takmer každý 10-ty máme možnosť merať, komínové striešky pri desiatich meraniach v aritm.priemeroch spôsobujú nameranie nižšej hodnoty komínového ťahu o 2-3Pa. Takže nechám na posúdení zákazníka :-) Vážený "radopp" príspevkov máš "hodne", ale skús vychádzať z reality, v našej prezentácii je viac ako 200 typov záhradných krbov, množstvo z nich staviame sami včítane referencií. Ak máš pocit že komín v záhradnom krbe , kde je veľkosť ohniska o veľkosti krbovej vložky odtiahne komín so strieškou o výške 1m veľmi sa mýliš. Komín odtiahne cca 60% spalín, zbytok odcháza do éteru, čo je súčasťou záhradného grilovania, strieška slúži na to aby ti na potraviny a do ohniska nepršalo. Tu však nie je priestor na školenie, mám tím ľudí, ktorí ti to môžu vysvetliť , som na výstave Nábytok a Bývanie v Nitre hala M1 st.44. Si vítaný. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pre vlastnú prezentáciu prikladám link z aktuálnej výstavy Nábytok a Bývanie v NR : www.modrastrecha.sk/katalog/firma/tum...
Odpovedať
@tuma Ďakujem za informácie. Ak má komín vztlak 20 - 30 Pa, tak pre vykrytie tlakovej straty 2 - 3 Pa klesne účinnosť kúrenia povedzme o 4 %.
Odpovedať
Klapka na krbovej vložke tiež predstavuje tlakovú stratu a vztlak komína má pokryt tieto straty. Takže sa strieškou na komíne nemusí účinnosť znížiť vôbec. Kto chce aby mu pršalo do komína, je to jeho vec. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak som správne zaregistroval, jedná sa o odťahový systém pre peletovú pec (kotol) , výrobca peletovej pece musí udávať pre daný spotrebič požadovaný komínový ťah nielen minimálny ale i maximálny, to zn, že komín má i obmedzenie účinnej výšky, pochopiteľne sa jedná o suché spaľovanie, takže dažďovú vodu je možné odviesť do odpadu, príp.nechať uzatvorenú a v pravidelnom časovom intervale odvodniť a vyčistiť od nespálených peliet.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
máme urobený soklík ( kvoli cistej vysky podlahy) aj s izolaciou ( IPA), na ktorý bude postavený komín. Ako máme vyriešiť odvod kondenzátu. Máme komín Schiedel - dvojkomín so spodnou časťou, tzv. pätou ( kominová päta zhotovená výrobcom - kompletná súprava). Spodok tejto spodnej casti supravy je uzavretý. V kotolni nemáme urobenú kanalizáciu, tak to nemáme ako napojiť ani na kanalizáciu. Ako by sa to dalo poriesit? Kurenie bude tuhým palivom - kotol na tuhé aj krb. Ďakujem. @tuma @radopp @mrdos @johny18
Odpovedať
Profilova fotka
nie je čo riešiť, suchý proces spaľovania, stačí natočiť kond. ímku a revízny otvor smerom kde bude prístup a raz začas skontrolovať a vyčistiť, odpad nie je nutný... :-)
Odpovedať
@borderka kondenz sa da poriesit vyvodom plastovej rury pod poterom co najkratsou vzadialenostou von z domu ale na komine nieje vyvod na kondenz ?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?