Problematické riešenie komína

Ahojte, prosím o radu, nápad, ideu, myšlienku ohľadom (ako to už pri stavbe domu býva) problematického umiestnenia komína na mojom dome. Až teraz pri realizácii vysvitlo, že to nebude také jednoduché s jeho umiestením, zaizolovaním atď. Samozrejme riešenia existujú, ale nerád by som menil presah strechy, čo by bolo zrejme najjednoduchšie, ale predsa len :
Odpovedať
zdravim, prispevok pisala manzelka v mojom mene, len chcem doplnit ze hrubka izolacie domu bude 200. Aku hrubku izolacie je vhodne dat na komin, ak pri sucasnom stave len samotna tvarnica komina bude presahovat komin o 17cm? Ak dam izolaciu komina 150 a nad strechou 30, vznikne na komine odskok 12cm, ktory bude treba riesit. Tiez riesim rynu, ktora bude prerusena tymto kominom. Riesenie je rozdelit rynu, cim mi vznikne cca 1,5m usek, ktory mozem vyustit len na plochu strechu. Alebo spravit presah strechy, co by som moc nechcel, pretoze tento dom nepocita s presahom strechy. Pripajam foto tohto uz hotoveho domu:
Odpovedať
@ivamarr a nebolo by mozne to riesit nerezovym kominom? ktory pojde pred fasadou? aj tak by tam bol ten odskok zo steny vidiet a takto priznate cely nerezovy komin, predsadeny pred stenou, tak aby nepretinal strechu a ani dazdovy zlab. Asi to bude trochu drahsie, ale tak to su zmeny :-)
Odpovedať
@spiderhst nad tym som uz tiez rozmyslal, problem je v tom, ze v kotolni ma komin uz pevne miesto pri nosnej stene, a ak by som dal nerezovy komin na 200 fasadu, dolu v kotolni by som ho musel tiez odsadit od nosnej priecky o 200, co by mohol byt problem pri napojeni na kotol, ktory bude tiez pri nosnej stene. Nie je mozne ho posunut o 20 cisel smerom do stredu kotolne.
Odpovedať
@ivamarr oslovte svojho projektanta vykurovania, ale to by nemal byt problem, neviem presne aky mate kotol, a co uz nate osadene a ako ste tam s priestorom, ale su systemy kombinacie PVC a nerez, pod stropom sa da uhybat do miesta kde potrebujes. Prekonzultuj to s projektantom a nech aj on ti navrhne riesenie. Nemusi sa ist len smerom hore, da sa uhybat v roznych smeroch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?