Problém s komínom

Minulý víkend sme vymurovali komín Schiedel absolut a dnes keď prší sme zistili, že voda netečie tam kde je odtok kondenzátu, ale vyteká cez "koleno" ktoré sa bude pripájať k dymovodu ku krbu. Kde môže byť chyba resp.ako tento problém vyriešiť, aby voda tiekla tam kde má tiecť?
Odpovedať
mal som uplne to iste na tomto komine, namontoval som striesku na vrch kominu a je po probleme. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Na komín treba dať striešku proti dažďu.Nad vyústenie Y kusu z vnútra treba naniesť malú vrstvu lepidla ( s ktorým ste spájali jednotlivé šamotové vložky ) v tvare striešky.Ťažko sa to vysvetluje.
Odpovedať
este by som chcel upozornit aby ste neurobili rovnaku hlupost ako ja. /pozri poslednu fotku v mojom albume/ . na napojenie pre absolut je specialna nerezova redukcia. uz ju mam doma. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@solo6 tak na to ma specialne upozornoval predajca, ze takto nieee :-) @sorca24 to je zaujimave, lebo ja mam okolo sopuch znutra specialnu drazku kade ma voda obtekat otvor...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@majkoj tu drážku ste tam mali ako originál od výrobcu?
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 ano
Odpovedať
@majkoj zaujímavé, my tam nič také nemáme
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 aky mas sopuch ? Ja mam 45 stupnovy. Dufam, ze sa mi nesniva, lebo fotky neviem najst, ale nabeton som to niekde videl :-D
Odpovedať
@majkoj aj my máme 45 stupnový
Odpovedať
ak mam schiedel stabil 160mm a potrebujem tam napojit ruru 150mm, staci to vydilatovat s tym povrazom, ci potrebujem nejaku specialnu redukciu?
Odpovedať
k mojej predchadzajucej otazke - mozem pouzit toto? http://www.krby-kachle-lumar.sk/index... Tie zahnute pliesky, co drzia snuru a maju vyhnut prec ci sa to ma nasunut aj s nimi?
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
@sorca24 myslim ze to nemusi byt prave problem co opisuje kolega trocha vyssie.....mame namontovanych x kilometrov komina a verte ze staci trocha uhnut zvislosti komina pri vystavbe naklonit osovo sam.ruru k napojeniu a moze sa stat co sa stalo....neda sa to cez pismena opisat ale vsetko sa da upravit.
Odpovedať
@rikaskcz kominár nám povedal, že to nebude problém ak tam napojíme krb, teraz sme sopuch len uzavreli aby nám to netieklo na stenu
Odpovedať
@sorca24 odkvane vam to na spodnu cast sopucha(napojenia)predpokladam ze je po 45st.uhlom a po spodnej casti to stecie do priestoru??!! no nemal by to byt problem ak (krbar ,peciar,) o tom vie a urobi co ma urobit problem to nie je...
Odpovedať
@rikaskcz áno, presne tak, po spodnej časti nám to stečie do priestoru....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
riesenie je ? nahnut komin do opacnej strany ako je sopuch? alebo ako pisal anton urobithusenicu z vnutra nad sopuchom? aby odtekal kondenz okolo diery?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?