Prestup nerezového komína fasádnou izoláciou

Dobrý deň, chystáme sa zatepľovať dom šedým polystyrénom a pred tým chceme na bočnú stenu fasády na druhom poschodí na namontovať nerezový komín, ku ktorému budú pripojené krbové kachle. Chcel by som sa opýtať, ako riešiť syk nerezového komína s fasádnou izoláciou? Je potrebné použiť v oblasti vyústenia zo steny inú izoláciu, ako je fasádny šedý polystyrén a v akej vzdialenosti od obvodu plášťa komína? V prílohe jednoduchý náčrt. Ďakujem.
Odpovedať
Niekde som videl taký rez a ano na fasade bolo okolo vyústenia namiesto Eps min. Vlna. Rozmer netusim. Ale malo by to byt v nejakých technických podmienkach vyrobku. Samozrejme odporucam certifikovaný lebo vám nikto potom nedá peciatku a na kolaudacii to budú zrejme potadovat.
Odpovedať
Predajca mi odporučil značku Jeremias, tak sa budem musieť spýtať na konkrétny model a pozrieť technické podmienky...
Odpovedať
@pekru vata sa dava nielen okolo prechodu cez stenu, ale aj vo vertikalnom smere po celej vyske komina, na sirku myslim 60cm
Odpovedať
Na tejto stranke je nieco. http://www.schiedel.sk/uploads/media/... Ide o to ze komin je s viacerymi vrstvami ale pre istotu sa dava este mineralna vlna. Osobne poznam iba jednu vyhlasku ktora riesi ako daleku musi byt komin od drevenej konstrukcie (tusim 50 mm a priestory musi byt vyplneny min. izolaciou....tak nejako uz si to nepamatam, je to popisane v odkaze.
Odpovedať
@stowasser Je na to konkrétna norma, alebo nejaký technický predpis? Tej izolácii okolo vyústenia by som rozumel, ale ešte aj vo vertikálnom smere už veľmi nie. Ak správne rozumiem, komín má vnútornú rúru a vonkajší plášť a medzi nimi je izolácia. Komín je od steny dostatočne vzdialený, prečo by tam mala byť aj tá izolácia cca 60 cm popri komíne?
Odpovedať
Isiel by som presne podla instrukcii vyrobcu a pouzil certifikovanu kominovu mineralnu .
Odpovedať
@pekru cislo normy nepoznam. Ja som mal ako sucast projektu aj stanovisko bezpecnostneho technika a tam to bolo uvedene v casti ochrana objektu pred poziarom. Vzhladom k tomu, ze znamemu ostal zo zateplenia kus vaty, ktory mi dal zadarmo, tak som nadtym celym tak nedumal a jednoducho som to urobil.
Odpovedať
Profilova fotka
@pekru Pre inspiraciu: http://www.modrastrecha.sk/forum/komi...
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Ďakujem pekne p. Plško. Toto by bolo myslím ideálne riešenie. Vedeli by ste mi povedať aká je cena takéhoto produktu, hrúbky 100 mm? Resp. kde by som takú informáciu našiel?
Odpovedať
Profilova fotka
@pekru Kontaktujte prosim niektoreho z mojich obchodnickych kolegov. Su v cenach viac zbehli ako ja. http://www.schiedel.sk/kontakty/regio...
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Ďakujem, budem ich kontaktovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?