Preklad na krbe - prizmaticke presklenie/lomene sklo

Zdravim, nemate tu niekto fotky realizacie podobného krbu ako je na obrazku? Planujem obložit KV kobok dumbier a stale rozmyslam ako urobit preklad na dvierkami Nechcem žiadne zložite obloženie len rovnu stenu ktora bude kopirovat tvar skla (velmi podobne ako je na obrazku) a pride mi zbytočne dávat železny vinkel kedže neplanujem nanho naložit nejaky tažký obklad. Obložit ho planujem zo superizolom. Napáda ma jedina možnost: na zemi zlepit popripadne zosrobovat jednotlive dielce superizolu a potom ako hotovy preklad položit nad sklo namiesto železneho vinku a murovat na tom dalej Poradte ako ste to riešili popr. ako to spravili krbar :-) DAkujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterko007 ja teda žiadne železo, okrem vložky a dymovodu, na kozube nechcem vidieť, no päťhranný preklad nie je bez železa jednoduché vyrobiť... Ak to budete lepiť a skrutkovať, vzhľadom na krehkosť izolu, vám to bude praskať na rohových spojoch. Asi by som išiel do železa, len pozor na rozťažnosť. V Kobok-u vám taký preklad vyrobia. ;-)
Odpovedať
Kedže tomu železu sa chcem nejako vyhnut a ked spomínate ze superizol vzhladom na krehkost bude praskat tak pojdem do grenaisol-u. Ten by taky krehky nemal byt. Aj ked u železnych prekladov je zaujimava montaž u rohových krbov kde niektory povesia preklad na lano ktore je ukotvene v stene nad KV. Neverím že toto lano ostane napnuté po rozkúrení vo vložke. A rozmyslam ze by som steny obostavby nedal ako predtým zo superizolu 40mm ale 30mm grenaisol.. jedine za krbom by som ponechal 50 grenaisol Jedine co mi neda spavat je to ze komin 45*sopuch mi zacina 5cm pod sadrokartónom Tam neurobim protipoziarnu prepazku 8cm ale v mieste kde zacina sopuch musim vyrezat len na 5cm aj ked je tam preistotu červeny SDK na KV DAkujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?