Preco mi cez komin tecie do izby

Ahojte, mam novy komin schiedel stabil a po pripojeni krbovej vlzky som si vsimol ze po kazdom dazdi mam flaky pod redukciou ku kominu. Prave teraz prsi a vidim ze v mieste kde sa redukcia 15/20 pripaja na komin, tak tam su kvapky cervenohnedej vody. Ta ista voda tecie po kvapakach aj cez spodny odvod kondenzatu. V com je problem? Je komin zle postaveny? Alebo treba krytku vymenit za lepsiu? A tu redukciu treba dotlacit aby to neslo do izby? Dalujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Okamzite by som volal toho kto ti ten krb robil, myslim, ze sa vies, ze to nie je dobre...
Odpovedať
@lejak2 krb som pripajal sam s tou redukciu.. komin robil murar. Krbovu vlozku odpojime a urobime to nanovo.. to planujeme kvoli dlazbe, ktora este nie je pod krbom. Bal som sa ze je chyba v komine.
Odpovedať
@vlado0991 ovšem ak nechceš aby ti to stekalo do obývačky, treba bolo urobiť kolmé pripojenie. Však uvidíš, keď ti začne vytekať ten čierny kondenz po zakúrení v krbe.
Odpovedať
Profilova fotka
zatiaľ to nie jhe kondenz, len zatekajúca meidingerova strieškal, zväčšiť.
Odpovedať
@vlado0991 odpoj to a pozri sa ci mas vnutri toho sopucha taky šilt, ktory ma zabranit aby voda stiekla do sopucha. Schiedel komin by to tam mal mat.
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado0991 Lejak??? Ja mám komín bez striešky a v živote mi ani pri najprudších prietržiach do komína nezatieklo. :-)
Odpovedať
@jamk1 a ja som mal bez striesky a mal som dole naprsane az az, tak som striesku veru dal
Odpovedať
@originalx cez tyzden tom rozoberem, budeme davat dlazbu a pozriem sa na to. Dik
Odpovedať
Je to zatekajuca voda, aj mne to robi hlavne ked je mraz a kuri sa kondenz steka po komine a pri tychto 45st. vystupoch to ide tatial...riesenim vraj je lepsia meidingerova hlavica...ci kohut alebo?
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado0991 do tejto striešky nikdy nenaprší
Odpovedať
@reward vdaka, opytam sa murara co robil komin, ci to vie vymenit za takyto
Odpovedať
@reward bolo by to super, keby to bolo za 50e, nie za 200e:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pri všetkej ucte. Keď komín robí murár :-o a zapája spotrebič človek, ktorý tomu nerozumie zvyčajne to nedopadne dobre. Adaptér na keramický komín je zlý!!! Napája sa po vonku tzv. po vode. Okamžite vymeniť pokiaľ to nebude mať fatalnejsie následky.
Odpovedať
Schiedel.sk
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc o cene nikto nepísal, ale keď už ju tak dobre ovládaš, ani 50, ani 200 € to nebude. Cena je cca 130€ pri priemere 200mm. @kominari súhlasím, že zaústenie zvonku po vode je lepšie, ak sa to dá, vždy to tak robím. No predstav si, istý revizák z komory kominárov, (kedysi v predstavenstve), mi vlani, práve na takéto zaústenie, štempel nedal ;-)
Odpovedať
@kominari preco je adapter zly?
Odpovedať
@sysell doporučuje sa sa napojenie po vode ako písal reward t.j. adapter je z vonkajšej strany keďže oceľ má svoju roztiažnosť kým šamot nie a znižuje sa riziko prasknutia šamotu
Odpovedať
Profilova fotka
rovnaky problem som mal v zime aj ja. A napojenie mam rovnake. akurat adapter do keramiky mam mensi o kusok a kvoli tepelnej roztaznosti ocele je na nom prilepeny taky spagat. ale mozno by sa dalo zatesnit este tymto: https://www.krby-tuma.sk/p/7319/kamna...
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado0991 Na vyustenie hore dat kryciu striesku, obmedzi poveternostnu vlhkost, uplne odstavit sa to neda. Prerobit, teda dat napojenie po vode a nie tak ako je pripojene. Nasledky daneho sposobu napojenia vid. : https://www.schiedel.com/sk/ukazky-ro... , pozicia A3 Tmelom "kamnarskym" nevytesnosvat. Po posobeni teploty vytvrdne a znemoznuje dilataciu, nasledkom je prasknutie. Omietku dat prec na 1 cm od samotu. Nesmie byt na samot napojena.
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko neda sa to uplne odstranit? ved mam absolut, co nebolo lacne. clovek predpoklada, ze vedenie vody (zrazky, kondenz) je okolo napojenia riesene tak, aby bola voda vedena az dole a nasledne do kanalizacie a nie aby to tieklo po stene (aj v pripade, ze tam krb nie je napojeny (vid foto)) A Meidingerovu hlavu na nom mam.
Odpovedať
Profilova fotka
@kominari @jumt napojenie po vode? a ked sa ocel roztiahne tak to zacne dymit do vnutra?
Odpovedať
Profilova fotka
@dorwin Zial vode nevieme zabranit preniknut dole. Na ABSOLUTe je odkvapova hrana, hore nad sikmym vyustenim, ale pokial prenikne viac vody, tak ta nemusi stacit. Mozete to skusit este viac obmedzit krycou hlavou special. Takisto plati: poprosim odstranit omietku okolo samotu a napojenie dymovodu riesit "po vode" nezasuvat dymovod do samotu... Pri napojeni po vode je pouzita na vytesnenie snura.
Odpovedať
@dorwin nezačne, bez obáv.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@jumt Kupil som adapter co sa zasuva do vnutra, po obvode bola myslym snuta vnuri to bolo volne, napamatam si ako to bolospravene ale dala sa s tym hybat, bolo to proste pruzne takze tepelna roztiaznost vplyvom tepla neni az taka extremna, ale ano chapem riziko prasknutia, ja som pocas testovania kuril nenormalne brutalne a prezilo takze hadam to uz prezije aj dalej.
Odpovedať
@sysell má to takto veľa ľudí aj kamaráti ale problém je ak niekto zoženie adaptér ktorý tam ide na tesno a potom aj stačí aj malá rozťažnosť a je problém. Som zháňal nedávno tiež komín a natrafil som na kominára čo dosť číta a už to robí len po vode.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?