Prasknutý sopúch Schiedel, ako to opraviť?

Zdravím, ma niekto skúsenosti s prasknutým sopuchom? Co to mohlo sposobit, a ako by sa to dalo co najjednoduchsie opravit? Dalo by sa to zrezat,a namiesto neho dat nejaku rozetu s vystupom?dakujem za rady
Odpovedať
@07gabi01 mas to nahovno napojene, preto ti to prasklo. treba to mat "po vode"
Odpovedať
@rapidek dik za radu, idem googlit co to znamena ,,po vode,,
Odpovedať
@07gabi01 Riesenie neporadim, ale pricinu poznam - uz tu bolo p. Plskom viackrat pisane, ze napojenie sa nema robit vsunutim rury do sopucha, ale nasunutim rury na sopuch. Tym sa zabezpeci, aby teplom roztiahnuty kov nesposobil poskodenie sopucha.
Odpovedať
@07gabi01 dymovod moze byt zasunuty aj do sopucha, ale musi byt pouzita rura/prechodka mensieho priemeru a rozdiel utesneny spagatom. Tiez sopuch musi byt pruzne oddilatovany od omietky/obkladu okolo neho, to sede co je na fotke netusim co je.
Odpovedať
Profilova fotka
Nekurit uz. Vybrat dymovod. Samotovym tmelom Rapid vytriet prasklinu. Na napojenie dymovodu pouzit dielec po vode. Preverte , ci prasklina nepokracuje hore do vlozky. To uz potom bude nasledovat vlozkovanie. Urcite odstrante tmel okolo samotu. Ten ku kamennemu obkladu.
Odpovedať
@gashtaan vdaka,to sede je kominarsky tnel natrety na sivo. Dva roky sme mali urobene tak ako pisete,lenze sa mi to esteticky nepacilo a uprosila som manzela aby to zmenil na takuto verziu. A takto to dopadlo.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko dakujem za radu,urobime tak ako pisete.Dufam,ze to nebude az dovnutra prasknute, chcem sa spytat ci ani kominarsky tmel nemoze byt okolo?
Odpovedať
Spravil som to iste ako ty. Potom som to zrezal po obvode do roviny.kupil najkratsiu ruru schiedel a nalepil s ich lepidlom. A uz mam original schiedel prestup na ruru.
Odpovedať
Takto to mam teraz.okolo som tmel co je na tesnenie motorov a odolava teplotam ale len kvoli rekuperacii to mam.aby mi netahalo falosny vzduch do domu.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@schiedel_maros_plsko Nebolo by aj riešenie spraviť dodatočné napojenie na 90° ako máte v albume ak tam majú vyššie dosť miesta? By sa odrezala tá 45-ka zaslepila a prekryla kameňom. To 90-tkove napojenie pri pieckach vyzerá krajšie podľa mňa.
Odpovedať
Profilova fotka
@07gabi01 Okolie samotu musi byt volne. Ten tmel teplom vytvrdne a samot nema moznost dilatovat.. @jumt Oprava je nateraz jednoduchsia cesta, po vykurovacej sezone, ak im to bude vyhovovat, tak tak mozu urobit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jumt tak by sme to chceli urobit ked bude teplejsie. Myslite,ze to nebude problem? To sa len odreze ten vyvod a potom ako sa to zaslepi?
Odpovedať
@07gabi01 povedal by som že v Schiedeli poradia ale asi prilepiť niečo čo bude mať rovnaký rádius ako šamotová vložka a potom už len zakryť lepidlom.A hore originál nový sopúch. Ale treba sa poradiť s odborníkom takže s p.Plškom :-) https://www.inspire.sk/katalog/brula/... http://www.kominy-kaspar.cz/opravne-s... Ja mám to napojenie po vode tým antikorovým dielcom ale som ho strekol farbou na dymovod aby bol čierny a ladil ku kachliam
Odpovedať
@jumt dakujem
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko prosim Vas viete nam poradit ake komponenty nam treba k tomu aby sme to na jar urobili na 90 st.otvor? A neviete kde je predajna schiedel najblizsie pri poprade? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@07gabi01 Dodatocne napojenie, skarovaciu hmotu v prasku a spravnu redukciu/prechodku zakupite v stavebninach. V PP s nami myslim spolupracuju vsetky. Skladom to mat nebudu, teda nakupujte s predstihom. Odporucam vyuzit sluzby certifikovanej montaznej firmy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@solo6 Ahoj, robili ti medzitým aj revíziu komína? My máme rovnaký problém - prasknutý sopúch. Kominár nám vravel, že treba vyvložkovať komín nanovo, inak nedostaneme revíznu správu 😞 Asi ma porazí...
Odpovedať
@ivkaivka9 no nerezové vložky takéto problemi riešia od nového komína 😄 keramika jednoducho praská keď niekto nevie dokonale pomaličky rozkurit krb alebo piecku.
Odpovedať
@ivkaivka9 robili nam aj reviziu.nemal s tym problem.ved je to nahradene novou rurou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?