Práca krbiara a vaše názory na nedostatky

Profilova fotka
Krb mi staval pred rokom clen Cechu krbiarov Slovenska, a preto som sa spolahla, ze to bude kvalitna praca. Uz rok ho nemozem primat, aby odstranil reklamovane chyby. Prosim o Vase nazory aspon na tie nedostatky, ktore su viditelne na fotografiach. Krbova vlozka nie je zabudovana cela a prieduchy vlastne nie su. Po odstraneni krytu vnutri su zamurovane. A potom ten chudak kozub ako ma kurit??? :-D
Odpovedať
Obstavba krbu je ako riesena porobetonovimi tvarnicami obrazok 2 a 3 ?
Odpovedať
Profilova fotka
Treba napísať písomnú reklamáciu.A buď to do mesiaca opraví alebo dať opraviť druhému a peniaze vymáhať na súde.
Odpovedať
@riama276 ...treba napisat meno aby sme sa nenapalili aj my ostatni....
Odpovedať
Profilova fotka
Boze to je strasne , ja vobec nemam slova. nic to idem to este popozerat foto a napisem co s tym robit...
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je to dobre , skuste sa nejak dohodnut o vrateni penazi uz ked nie vsetko aspon cast . sudne neviem.. to mozno bude na dlhe lakte.. a treba zvazit , ci mu to date opravovat ked to vlastne vobec nevie vid na obrazku . je to potupa nas majstrov.. S pozdravom Hrnciar
Odpovedať
Profilova fotka
@katka1129 vidim ze ano su to tvarnice,tie nie su vhodne na to ...
Odpovedať
@tork25 ved preto som sa pytala lebo nevhodne zvoleny material na obstavbu a ktomu chlap z cechu krbarov a k tomu cechu potrebovala som nejake info o krbe a zausteni do komina tak mali na stranke este forum tak tie odpovede kompetentnych strasne vysmievacne a v kazdej odpovedi obradte sa na odbornika z nasho cechu vo vasom okrese ten cech vznikol len na clenske poplatky a teple miestecka .
Odpovedať
Profilova fotka
keď môžem poradiť, pokiaľ chcete vymáhať súdnou cestou vrátenie peňazí, resp. aspoň časti peňazí neverím, že by ste neuspela (pracujem na súde a stretla som sa s takýmito prípadmi). Háčik je však v tom, že musí prebehnúť znalecké dokazovanie a tu je ten problém, že keď si to dáte opraviť už teraz, nebude možné, aby Vám znalec v budúcnosti vypracoval ZP o momentálnom stave. Tork25 má pravdu, od podania žaloby to nejaký čas trvá, podáte návrh, je najlepšie, ak by ste si zvolili advokáta, pretože laik často nepodá návrh so všetkými náležitosťami a vtedy súd vyzýva žalobcu, aby tieto odstránil - na podanie doplnenia návrhu je lehota 10 - 15 dní, potom sa posiela poučenie Vám a žalovanému žaloba s poučením, kde máte obaja možnosť vyjadriť sa v lehote 15 dní, následne sa vyrúbi súdny poplatok, ktorý musíte zaplatiť v lehote 10 dní a až následne sa stanoví termín pojednávania. Ak nebudete mať na vyplatenie súdneho poplatku, môžete požiadať o oslobodenie od súdnych poplatkov, zisťujú sa Vaše majetkové pomery a následne sa rozhodne, či budete oslobodená od SP alebo nie, ak by Vám v tomto prípade nepriznal súd oslobodenie od SP, podáte odvolanie a spis ide na krajský súd, kde sa rozhoduje cca do 3 mesiacov. Na prvom pojednávaní môžete navrhnúť znalecké dokazovanie kvality vykonanej práce, znova sa vyhotoví uznesenie, ktorým sa ustanoví znalec, beží lehota 15 dní na odvolanie a následne spis ide znalcovi. Lehota na jeho vypracovanie je rôzna, záleží od zaťaženosti znalca (u nás sa telefonicky predom zisťuje u znalca, za akú dobu je schopný tento vypracovať), sú prípady, kedy je znalecký posudok vypracovaný do 3 týždňov, ale stretla som sa (ale v inom odvetví), že sa čakalo aj rok. Podľa výsledku znaleckého dokazovania a po predložení všetkých dôkazov z oboch strán sudca rozhodne. Ak rozhodne vo Váš prospech a žalovaný s tým nebude súhlasiť, znova môže podať odvolanie a spis ide na krajský súd. Takže je to dlhodobý proces kvôli znaleckému dokazovaniu. Lepší prípad by bol, keby sa s Vami dotyčný krbiar mimosúdne dohodol, vtedy by to prebehlo podstatne kratšie, ale to by musela byť vôľa na jeho strane. Žiaľ toto sú zákonné postupy, nie prieťahy v konaní, o ktorých sa tak často hovorí :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@mfmf Nestačia na takéto veci fotografie?Je to evidentne totálne doje....é.Za to by sa hanbil aj rómsky náčelník čo má neukončené dve pomocné školy.
Odpovedať
Profilova fotka
@mfmf Nestačia na takéto veci fotografie?Je to evidentne totálne doje....é.Za to by sa hanbil aj rómsky náčelník čo má neukončené dve pomocné školy.Navyše to vyzerá byť aj nebespečné ,dymí-to ,môže dôjsť k nešťastiu :-( Ten čo to postavil by mal byť už len skrz toto braný na zodpovednosť a minimálne pokutovaný.
Odpovedať
Profilova fotka
ja to vidím, že je to riadne spackané, to by som radšej ani nevošla do bytu s tým, že niečo idem spraviť, keby som o tej práci nič netušila, nie to, že by som ešte zhrabla peniaze a pokojne odišla s pocitom dobre vykonanej práce a peniazmi. Na druhej strane, neviem, ja by som to dala preskúšať v prítomnosti toho "majstra", ako to funguje, či je to v poriadku až potom by som niečo vyplatila. Ale je tiež možné, keďže som nebola v takej situácii, že by ma to nenapadlo, až vlastne na základe príspevku riamy276. Máte pravdu, z fotiek je to evidentné, popísala som iba moju skúsenosť s podobnými prípadmi, keďže neverím, že by súdnou cestou riama276 nepochodila. V každom prípade držím palce, nech to dobre dopadne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Krbiar Jozef Adam, firma MADA, Presov robi taketo skvosty.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dakujem za Vase rady. O sudnoznaleckom posudku viem a cakam na znalca, pretoze je jediny na Slovensku. Zatial som s krbom nic nerobila.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@riama276 a skusali ste sa obratit priamo na cech? Ved na to tu je tato organizacia. Chranit a hajit zaujmi nielen kachliarov ale aj klientov. Mate riadne spisanu zmluvu o dielo, kde je jasne zadefinovane co sa malo stavat a z akych materialoov? Ak ano, tak som si isty ze uspejete.
Odpovedať
Profilova fotka
Cech mi odporucal znalca, uz mam od januara jeho posudok, krb je opraveny a mam prichystanu zalobu. Uz jeden sud som s inou firmou vyhrala, ale 40-rocny pan nema nijaky majetok a nepracuje. Naco teda platit aj exekutora. A takych vykukov je vela. Pri vybere remeselnikov alebo firiem si ich "oklapnite" na zozname dlznikov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?