Pouzivat v krbe klapku na komin ci nepouživať ?

Mam krb kde sa ovlada vzduch pod ohniskom a hlavnz vzduch asi na sklo...mam na nom aj kominovu klapku treba ju pouzivat ci nie?? ak ju pouzivať nebudem neposkodim komin???neujde mi vela tepla kominom?? skusal som kurit s zavretou klakou musel som mat otvoreny viac vzduch ..teraz kurim tak ze mam otvorenu klaku na komin a zavrety vzduch skoro uplne vydrzi dlhsie horet aj uhliky vydrzia dlshie? potrebujem rady dakujem
Odpovedať
http://www.kwline.pl/kwline-e660r.html moja krbova vlozka .
Odpovedať
Takto. Pokiaľ nekúriš v krbe je lepšie oplach skla a aj prívod pod ohnisko uzavrieť lebo komínový efekt ti teplo vysáva hore komínom. A aj ta komínova klapka je na to. Teda aspoň si myslím. A pri kurení samozrejme oplach skla a komínovu otvoríš a ten primárny vzduch pod popolnikom podľa potreby. Ja to dávam tak na polku cca. Dlhšie to horí a aj teplo nie je privysoké.
Odpovedať
Velmy som nepochopil s tvojho vykladu ..takze zatvarat ci nehat otvorenu???
Odpovedať
Komínovu klapku pri kúrení samozrejme nechať otvorenú. Pri nekurení zatvárať.
Odpovedať
@milan209 prosim ta , co to je oplach skla, ja kurim v krbe, ak mozes, objasni mi to dakujem
Odpovedať
@melbak001 Je prisávanie vzduchu cez štrbinu nad sklom ktorá je zväčša regulovateľná a vzduch z interiéru ide popred sklo zvnútra a nezačmudí sa. A keď áno tak minimálne. Tiež záleží od kvality dreva ktoré sa spaľuje. Ale asi niektoré krby a vložky to nemajú.
Odpovedať
dakujem velmi pekne, sedim pri krbe a obzeram, no nas krb toto nema, len dierky na popolniku a kominovu klapku, ked sa rozhori, ja zatvaram obidve, dlho vydrzi zerava pahreba a kurim tvrdym bukovym drevom
Odpovedať
Tak to na to sklo tam nemáš. Ale divne ze uzatváraš aj klapku. Asi nie je urobená tak ze úplne uzavrie komín ale len čiastočne. Hlavne ze ti to horí.
Odpovedať
@farelko Kúrime tak, že pri zakladaní na začatku naplno otvoríme komínovú klapku kvoli lepšiemu rozhoreniu a zohriatiu komína pre lepší tah. Ked je v krbe nad 350°C, zatvoríme komínovú klapku aj klapku na dvierkach krbvej vložky. Dalej si všetko reguluje elektronická regulácia a otvára/zatvára prívod vzduchu z exteriéru podla potreby a podla najefektívnejšieho spalovania. Po rozhorení pahreby na začiatku komínovú klapku viac neotvárame.
Odpovedať
@bubulka722 Tento postup nám povedal pán ktorý nám ho celý realizoval.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?