Potrebujem utepliť komín , môžem použiť STYRODUR ?

Potrebujem utepliť - izolovať komín v podkrovnej - povalovej časti / nie je zateplená/, aby som predišiel zrážaniu resp. dechtovaniu komína. Komín je postavený z cementovej bielej tehly. Chcel by som túto izoláciu previesť pomocou STYRODURU. Môžete mi poradiť , či je to bezpečné, nakoľko sa jedná vlastne o polystyrén. výrobok. Ďakujem.
Odpovedať
treba min. vlnu
Odpovedať
my sme dali nobasil
Odpovedať
Profilova fotka
Presne kvôli tomu sme my nedostali od kominára revíznu správu, až po nahradení styroduru nobasilom.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme dali tiez nobasil, tie tvrde platne
Odpovedať
Styrodur je rovnako ako polystyren horlavy, komin sa musi zateplovat jedine nehorlavou izolaciou, cize vlnou.
Odpovedať
Profilova fotka
V žiadnom prípade !!! Od plášťa komína 5 cm nesmú byť horľavé materiály a styrodur je vysokohorľavý rovnako ako PUR pena, ktorú mnohí veselo okolo komína striekajú... :-|
Odpovedať
my sme použili 5cm mineralnu fasadnu vlnu. Je to nehorlavy material a zároveň izolačný. Lepili sme na DuoContakt, zasietkovali a zapucovali. ŽIaden EPS ani XPS nepoužívať, sú horľavé.
Odpovedať
Profilova fotka
je to zbytočná snaha a práca, trojzložkový komín sa izoluje preto, že vnútorná vložka je tenkostenná, izolácia umožní jej rýchle nahriatie. Jednozložkový komín má hrubé steny, tie sa musia nahriať povrchovo na teplotu pod zrážaním dechtu a kým teplo prejde cez stenu komína, už ďaľšie steny nahrieva. Izoláciou neurýchlite nahriatie vnútorného povrchu, takže je zbytočná.
Odpovedať
Profilova fotka
Jan, potesili ste ma,lebo ma vsetci nahovarali aby som izoloval komin, nedali mi logicke argumenty ze preco tak som to neurobil a pozeram ze som spravil dobre ,kedze vyzera ze sa tomu trosku rozumiete :)
Odpovedať
Profilova fotka
reward, ale protipoziarna cervena PU-pena sa moze, nie ? Ak nie, idem vyskrabavat :-D Izolaciu mame Isover kamennu vatu :-) teraz pozeram ze mi nemozete odpovedat, lebo je to otazka, tak prosim do sukromnej, Dakujem ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
@reward dobry den, potrebujem poradit. Tiez si chceme dat striekanu izolaciu, preto sa chcem co treba dat okolo komina, aby ta pena nebola pri komine. Nobasil? A ako ho uchytit okolo komina? Dakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
V zavislosti od deklaracie vyrobcu komina - je potrebna bezpecna odstupova vzdialenost horlavych casti stavby (moze byt 25,50,75,100,150,250,300 mm) od vonkajsieho povrchu kominoveho telesa a tiez v zavislosti od vysky takejto izolacnej vrstvy. Ano, moze byt NOBASIL, idealne 120 kg/m3 a viac. Pripevnuje sa lepenim na komin, urcite nie tercikmi na zateplenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@50marcelka ahoj ,ja to mám spravené takto. oblepil som 12cm penovým sklom skoro po sadrokartón a plus som dal 3cm minerálnu vlnu len v časti kde je pena. ešte musím očistiť od zvyškov peny.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Ahojte, myslite, ze ta pur pena je tam v poriadku?
Odpovedať
Profilova fotka
@qorosius Aku bezpecnu odstupovu vzdialenost deklaruje vyrobca komina v kode: T400 N1 D3 G__? Ak je to viac ako hrubka mineralnej vlny podla foto, tak to z legislativneho hladiska /poziarnobezpecnostneho hladiska/ nie je v poriadku.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko pisu G100 cize 10cm. Z bocnych stran to viem dosiahnut ale z predu je tam tram 6cm od komina. Nebude blbost zapilovat do tramu? Alebo ho zakryt nejakym plechom?
Odpovedať
Profilova fotka
@qorosius Kto to deklaruje az 100 mm? Standardom je 50 mm. Plech ma super vodivost, to by som nerobil ... Najschodnejsie sa javi zapilovanie, alebo po dohode s kominarom, reviznym technikom , pri kontrole a preskusani komina pred jeho uvedenim do prevadzky podla Vyhl. 401/2007, pouzit ako ochranu superisol dosku.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Tuma tam ma G100.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko este jedna vec, pri komine planujeme mat kuchynsku linku, bude najvhodnejsie zaizolovat komin po celej dlzke mineralnou vlnou 100mm? Alebo je nejake ine lacnejsie riesenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@qorosius Ano, je, nechat tych 100 mm odstupu odvetranych 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?