Poraďte ohľadom komína

Ahojte, chcem Vás poprosiť o radu. Máme naprojektovaný 2-komín na tuhé palivo a na plyn (atmosferický, nie kondenzačný). Prosím o radu, ktorý komín (značka aj typ) je pre túto kombináciu najvhodnejší?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
V tvojom pripade sa montuje vacsinou samotovy 3 vrstvovy komin. Vyska a DN komina musia zopovedat spotrebicu, ktory na komin pripojis. Ak chces presne udaje, musis uviest: - vysku komina [od paty] - vysku pripojenia spotrebicov - typ, druh a pracovny podtlak/pretlak Overeni vyrobcovia: Schiedel, Heluz, Prespor atd...
Odpovedať
@mgx Komín má výšku 9 m
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam presne toto iste a mam shiedel absolut dvoj prieduch, jeden na tuhe palivo s krbu a druhy mam na kondenz s kotla
Odpovedať
Profilova fotka
pri danej vyske by som vybral 2x DN180 alebo 1xDN180, 1xDN160. Vacsi priemer je na zvazenie pri naozaj vykonnych kotloch/KV.
Odpovedať
@mgx Môže byť aj Schiedel UNI? Príp. poraď iný.
Odpovedať
skus stadreko,my ho mame
Odpovedať
Profilova fotka
@ivmar - urcite, je to lacnejsia verzia ABSOLUTu. Inak pozri znacku Leier, samotove tvarnice rovnaky vyrobca ako u Schiedelu UNI.
Odpovedať
V stavebninách nám radia, nech k plynovému kotlu nekupujeme komín so šamotovou vložkou, ale len nejaký s platovou rúrou. A keď som pozerala nejaké tie fotoalbumy na modrejstreche, tak nevidela som nikomu komín k plynovému kúreniu. Iba ku krbu. Tak neviem.... Kúrenie budeme mať klasické - radiatory, nie podlahovka. Väčšiou teraz dava každý kondenzačný kotol, ale ten je vhodný len k podlahovému kúreniu. Ku klasickému kúreniu s radiátormi som tu fotky nenašla. :(
Odpovedať
@ivmar už som videl aj komín na plynový kotol s plastovou rúrou, ale väčšinou išlo o svojpomocnú náhradu, kedy komín bol z obyčajných DT a vo vnútri odpadová rúra, ale pre nejaké vyššie teploty. Teplota splodín z kondenzačného kotla sú ak si dobre pamätám do 60°C takže by to podľa sedliackého rozumu malo byť dostačujúce. Skôr by bolo asi vhodné obrátiť sa na kominára, ktorý by mal dať revíznu správu potrebnú pri kolaudácii.
Odpovedať
@ivmar tu mas zopar prikladov, ako to riesit: http://www.brilon.cz/cz/priklady-rese... http://www.empiriask.sk/info/Katalogy... Aky mas kotol?
Odpovedať
pozri tuma therm super kvalita
Odpovedať
Profilova fotka
ivmar: kominove teleso by ti malo vydrzat minimalne 30 rokov, takze ziadne rury z odpadu a podobne zbesilosti. Samotovy komin moze bez obav pouzit aj na vyvod z plyn/kondeznacneho kotla. Ano, ked ide o jednoprieduch urceny cisto na plyn kotol, je to zbytocne drahe, pretoze teplota spalin nepresahuje 120 C pri plyn kotli. Kludne si zavolaj k vyrobcovi kominov a nechaj si poradit. Idealne ziskat viac referencii...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@janvirostko Ďakujem za príklady. No s tým kotolom... Tak to ešte nevieme presne aký. Len vieme, že určite nie kondenzačný, ale atmosferický. Zatiaľ nám ponúkajú k plynovému kotlu nerezový komín (čo je bez tvárnic, len rúra). Lenže my máme naprojektovaný 2-komín priamo v priečke. Takže teraz neviem. Pôvodne nám projektant naprojektoval Prespor (ale ten nechceme).
Odpovedať
Profilova fotka
a aky je dovod, ze nechcete prespor?
Odpovedať
Profilova fotka
Poznáte Ciko komíny?
Odpovedať
@mgx takže sme už na 80 % rozhodnutí. Schiedel 2-prieduch, jeden so šamotom, druhý prázdny a do toho kupime plastový komín spolu s kondenzačným kotlom. Dúfam, že robíme dobre :-)
Odpovedať
Schiedel solid 2-prieduch .Jeden prieduch Ø 200 šamot a druhý prieduch nerez Ø130 na kondenzačný kotol. Nerezová vložka vydrží viac ako plastová a je len o niečo drahšia.
Odpovedať
@ivmar Schiedel solid 2-prieduch .Jeden prieduch Ø 200 šamot a druhý prieduch nerez Ø130 na kondenzačný kotol. Nerezová vložka vydrží viac ako plastová a je len o niečo drahšia.
Odpovedať
@zoli73 my sme to hneď takto chceli, ale vo všetkých stavebninách na nás pozerali, že čo chceme. K tomu SOLIDU, no radšej by som chcela UNI, je predsa o niečo kvalitnejší. No teraz som našla na nete komíny ICOPAL, celkom ma oslovili. Len je o nich málo referencií, tak neviem. Dala som si vypracovať aj cenovú ponuku.
Odpovedať
@ivmar Rozdiel medzi Solidom a Uničkom je len v šamotových vložkách . Ostatné je všetko rovnaké. ICOPAL by som určite nedával, tak potom radšej Solid+nerezová PRIMA PLUS vložka. Lepšie vyzerá ak je komín zakončený dvomi nerezovými kónusmi, ako keď ti z jedného prieduchu trčí plastová rúra.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@kominove_centrum Poprosil by som Vas o radu ohladom kominov. Potrebujem komin pre krb a pre kondenzacny kotol, obidva su umiestnene na prizemy 2 posch. novostavby. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@kominove_centrum Dakujem za odpoved. Ide o samostatne stojace 2 kominy. Neuvazujem o biomase. Snazim sa najst riesenie ktore nebude enormne drahe kedze potrebujem 2 kominy (napr. Schiedel) ale zarovej aj kvalitne a vydrzi roky.
Odpovedať
Profilova fotka
@kominove_centrum Riesenie c.3 sa mi nepaci, hoci je asi najlacnejsie. Mohli by ste mi odporucit dobry komin pre krb a pre kondenz. kotol ? Dakujem ;-)
Odpovedať
@sabike A spýtam sa takto: potrebujete aj krb aj plyn. kotol?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?