Pomoc s krbom a komínom

Profilova fotka
Ahojte ideme si po radu, ideme mať krb pod schodami a komín do ktorého pojde vývod z krbu je 1,9 metra od krbu, komín sa nachádza v kotolni a budeme ho využívať aj na pevné palivo, v projekte máme len jednoprieduchový komín, teraz nevieme či može byť napojené donho aj pec na pevné palivo aj krb? ak áno v akej výške môže byť krb? dakujem prikladám aj foto
Odpovedať
@22petruska NIE. Jeden komin, jeden spotrebic. A tych 1,9 m umiestnenie krbu od komina, je dost daleko. Ako to chcete napojit???
Odpovedať
@22petruska Osobne si myslím, že z pohľadu funkčnosti komína to nebude problém, ovšem problém bude taký komín realizovať (neviem či to niekto ponúka) a asi aj vystaviť na to revíznu správu.
Odpovedať
@22petruska mozete mat napojene kachle na komin kde je napojeny aj kotol na tuhe palivo- ale len vtedy ak ten spodny kotol NEBUDETE pouzivat a bude to dole zavrete. V akej vyske moze byt krb? Skus to vysvetlit, ako to myslis. Krb sa dava co najnizsie aby bolo este pohodlne donho prikladat a aby to bolo pekne, ale nie prilis vysoko lebo teplo ide len hore, bez ventilatora dole nepojde. Aky je priemer komina? Aka krbova vlozka bude pouzita? Kolko kW a aky priemer ma vyvod z nej? Myslis ze krb bude naozaj pod schodiskom alebo bude pri schodisku? Ak pod tak to nie je az tak strasne daleko, ale ak myslis tu stenu vedla schodov ze na nej bude krbova vlozka (ani nie na nej pretoze nejaka izloacia tam este musi byt takze sa to este posunie) tak to je podla mna dost nestandardne riesenie. Odporucam zavolat krbara ktory bude krb stavat nech to zhodnoti on ci sa pod tie schody da postavit krb.
Odpovedať
@22petruska Asi predsa len by bolo lepšie mať len jedno napojenie do komína, pretože napr. výbuch plynov v peci v kotolni ( čo býva dosť časté) by sa ti preniesol do obývačky.
Odpovedať
@22petruska teraz pozeram ze to asi nebude podpivnicene...takze pripajat dva spotrebice na jeden komin vedla seba...Podla mna sa to neda. Ak to este nemate realizovane tak zohnat krbara nech to zhodnoti a pripadne navrhne komin v inej casti. Ja by som zrusila tv a postavila tam fasadny komin a kachle ci vlozku dala miesto tv. Dalsia vec je ze aka bude ucinna vyska komina...ci to bude stacit na vlozku ci kotol. Plyn vobec nemate?
Odpovedať
@22petruska tuto som nasla... http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
Profilova fotka
@silviamat nemáme vôbec plyn v dome, nemáme ešte zrealizované teraz sme vo fáze že nám idú robiť strop takže sa to dá ešte poriešiť nejako
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 projektant nám to navrhol pod tie schody že sa ušetrí priestor v pondelok za ním ideme že ako to máme zrealizovať lebo už sme na nervy...
Odpovedať
Profilova fotka
@22petruska buďte kľudná, nebol tu ani jeden príspevok projektanta, len laické názory. Na jeden komín môže byť na jednom podlaží napojených viac spootrebičov, musia byť určené pre jedno médium, nesmú byť oproti sebe a medzi nimi má byť výškový rozdiel podľa normy. kotol zapojíte priamo do komína, krb hore. Zaústenie krbu bude v 60°uhle. Projektant sa orientuje správne.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame zaustenie dvoch spotrebicov ale na jednom podlazi jedna sa o kachlovy sporacik a o kachlovu pec,vsetko prekonzultovane z kachliarom a kominarom s reviznymi spravami.Je to v norme.Podlazia netusim..
Odpovedať
@viktor811 mám napojené dva spotrebiče na pevné palivo do jedného komína, dole sporák a hore krb, ten má komínovú klapku, ked sa v ňom nekúri stále zavretú, vstupné vzduchy tiež, to je veľký odpor pre dym, ked sa kúri v krbe je zavretý vzduch do sporáka, aby tam netlačilo dym pri rozkurovaní @22petruska môže byť i na jednom podlaží , len nie oproti sebe, krb sa i tak zapája na komín vyššie, a je dobré mať na každom spotrebiči komínovú klapku.
Odpovedať
Profilova fotka
Skusim uviest na pravu mieru zopar rad co sa ty vyskytli. Kazdy rozumny revizny technik Vam povie, ze centralny zdroj tepla ma mat samsoatny kominovy prieduch. Lebo ma iny vykon ako lokalny spotebic(krb) a teda inu poziadavku na tah a tym priemer komina ako krb. Teda navrh priemeru komina musi byt na maximalny vykon oboch spotrebicov a teda ak prevadzkujete samostatne krb, ma inu poziadavku, opat, na tah aj priemer komina. Dalej. To co chyba diskutujucim na tomto fore je elementarna znalost noriem a predpisov. V tomto pripade 401/2007, ktora tvrdi, ze mozete pripojit na jeden prieduch viacero spotrebicov, ale: - dane spotrebice umoznuju taky druh prevadzky!, teda vyrobca spotrebica jednoznacne deklaruje vhodnost na dany sposob vyuzitia - ze dodrzite pravidla uvedene v norme 13384. Odporucam riadit sa stanovenymi pravidlami a nie tvrdeniami ako su odstupy, druhy paliva, uhly zaustenia a ine... Treba si uvedomit jednu velmi podstatnu vec. Ak dojde k problemom s tahom, spatnemu prudeniu, nedokonalemu horeniu, nespravnemu kureniu v kotli a budete mat netesnu vlozku alebo nefunkcnu klapku( ktora len tak mimochodom nesmie byt plne uzatvaratelna), navyse s rozvodmi vzduchu do okolitych miestnosti.... citite spaliny. Oxid uholnaty zial nie. Ten zabija rychlo a spolahlivo
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko keby sme to vyriešili tak, že dáme dvojprieduchový komín?
Odpovedať
Profilova fotka
Dvojprieduchovy komin, je riesenim.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 no to ani my nevieme zajtra príde krbár a uvidíme čo povie bolo by to napojené popod schodisko ... ach
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko a može nám nejaký odporučiť?
Odpovedať
Profilova fotka
@22petruska Pytate sa ci vam moze krbar odporucit? Moze. Ak je to dobry krbar, tak odoruci Schiedel. Ak sa pytate mna, aky komin by som Vam odporucil, tak tiez Vam poviem Schiedel.
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko myslela som Vás :-) a nejaký typ bližšie
Odpovedať
@22petruska Ahojte projektant je jedna vec ale treba sa poradiť s niekým kto stavia aj krby prípadne bude zapájať kachle, možno sa stretnete aj s tým že vám to nebudú chcieť zapojiť koli tej vzdialenosti,prípadne či to bude spĺňať podmienky v prípade požiaru atď.
Odpovedať
@22petruska Komín nie je až taká dráha záležitosť a radšej by som postavil ešte jeden a to vedľa schodiska.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt aj my sme tak rozmýšľali len už základ pod komín neurobíme ... može byť komín aj bez základu ... asi nie
Odpovedať
@22petruska pan zo schiedelu poradi :-) Napr.schiedel permeter?
Odpovedať
Profilova fotka
@22petruska Co sa tyka toho zakladu, to je problem ... aku mate konstrukciu zakladovej deky? Dali by sa poslat vykresy do sukromnej spravy? Inak potom uz naozaj len riesenie pouzit ocelove kominove teleso z nehrdzavejucej ocele ako odporuca @silviamat , pripadne Schiedel ICS alebo potesit nas keramikarov a pouzit Schiedel KERASTAR. Pri keramickych kominoch s tvarnicou ako technik bojujem za Schiedel ABSOLUT, ak staviate NED alebo PD. Dalsim v poradi UNI Advanced - stredna cesta, izostaticka rura, hrdlovy spoj, kvoli cene pouzivany Schiedel STABIL by som pouzil v pripade krajnej financnej nudze (komin staviate na zivotnost stavby a tazko sa meni, opravuje, upravuje....) a pre obcasne pouzivanie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?