Otvor v komíne

ja by som potrebovala poradit....po preložení gamatky o pár centimetrov vyššie mi ostal pôvodný otvor do komína..s čím ho treba uzatvorit, aby to bolo bezpečné ked bude gamatka v prevádzke?? nech neunikaju splodiny z gamatkiy do bytu??? ten otvor sa už nebude používat tak ho chcem úplne odstránit. ;-) dakujem za rady...pekný den..
Odpovedať
V predajniach kupis. tzv. zaslepku /alebo krytku/ na otvor v rure. http://www.zopkrby.sk/products/0/8/3/...
Odpovedať
a ak by som to chcela aj akože "zamurovat " tak čím to zaizolujem?? aký materiál je nepriepustný??
Odpovedať
@vahy333 Aky komin to vobec mate murovany ci nerez? Treba blizsie info. ;-)
Odpovedať
@ludo65 dobrý den..je murovaný, ale je v nom nejaká vložka...je to v byte , nedávno som ho kúpila a po menších úpravach to treba doriešit, lebo za chvílu sa ochladí a ak chcem gamatku používat tak je najvyšší čas, len neviem čo je spolahlivé... ;-) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@vahy333 čokoľvek nehorľavé (tehla, kameň, pórobetón) vložte do otvoru aby to vytvorilo oporu pre maltu na povrchu. Zvyšok otvoru zatriete sádrou. Kým je ešte mokrá zarovnáte (zahladíte) kúskom polystyrénu do roviny s ostatnou omietkou. Sádra tvrdne rýchlo, dajte do nej trochu cukru, predľži sa doba tuhnutia.
Odpovedať
da @jan45 dakujem.... nevedela som či stačí iba tehla či treba dačo iné.... ešte raz vdaka za váš čas a za radu... :-)
Odpovedať
@jan45 da sa ako pisete ale nie ak je to pripojenie z nerezi alebo ocelove. Ked to len zamaltuje tak to zacne rychlo korodovat a kondesat ktory je v komine tomu bude dopomahat. Nasledkom bude ze sa po case bude tvorit na tomto mieste na stene hnedy flak od hrdze.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?