Oplechovanie sopucha.

Potrebujem spravit oplechovanie sopucha. Do momentalnej 45 stupnoveho sopucha dame dalsie 45 stupnove koleno, ktore sposobi to, ze vyvod bude rovnobezne s podlahou domu. Nasledne pojde rovno cca 30-40 cm a potom rovno dole do krbovej piecky. Potrebujem vsak vymysliet nejake rozumne oplechovanie, ktore je aj dobre funkcne aj esteticky co najmenej bude rusive. Mate nejake napady? Pripadne poznatate niekoho, kto sa takym niecim zivi?
Odpovedať
zabudol som dat fotky... tak tu su nejake :)
Odpovedať
Možno @schiedel_maros_plsko :-)
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko no mam od vas kominovy system absolut. Na zaciatku bol plan mat obstavbu krbovej vlozky a preto je 45° sopuch... Avsak bude krbova piecka a tak by bolo lepsie mat 90°... Otazka je ako to teraz zrealizovat. Firma, ktora mi zabezpecuje instalaciu krbovej piecky mi navrhla tam dat 45° koleno, aby vznikol prakticky taky stav ako keby bolo 90° vyustenie. Otazka vsak je co spravit, aby to aj dobre vyzeralo, alebo teda aspon co najmenej rusivo... 1. Oplechovanie nejakym na to urcenym systom? 2. Obstavba z calciovych dosiek? 3. Nieco ine?? Mate nejake skusenosti s takym niecim? Ma vasa firma nejaky kontakt na nejaku firmu/zivnostnika, ktory robi taketo oplechovania? Stavba je v Nitre, ale tak clovek moze byt od hocikadial.
Odpovedať
Ak by vsak bolo nejake pekne oplechovanie aj pre toto 45° prevedenie, tak si viem predstavit, ze by som to nedaval na tu 90° alternativu. Rad si necham poradit od odbornika.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk Je mi luto, ale na taketo napojenie nemame v ponuke ziadne prekrytie - riesenie. Tazko niekoho odporucit, kedze je to velmi individualna zalezitost. Skuste krbarov vo svojom okoli. Odporucam zacistit okraj samotu. teda ziadny spoj omietky a samotu.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko kolko.spravit sparu medi tou samotovou vlozkou a omietkou? Budem to osekavat a potrebujem vediet kolko treba, aby to bolo bezpecne. Vdaka za info :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk Jeden canti staci :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@ivantausk ahoj ako si to vyriešil prosím ťa ja mám taký istý problém
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?