Omietka na komín

Profilova fotka
Viete mi niekto poradit aku omietku dat alebo co ine dat na komin v casti na stechou,aby nevlhol ked prsi.Dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Servus Jurs, odporučam aby si si precital moj blog ohladom oplechovania strechy a aj komina. Mozes pouzit PVC ukoncovaci profil uvedeny v blogu, mozeme ti ho aj dodat http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... MARCUS
Odpovedať
Profilova fotka
mna pre zmenu zaujima ako na komin pod stresnou castou uz v interieri staci ho omietnut? nad stresnou castou amme nobasil na nom sietku a omietku a finalnu upravu s farbou
Odpovedať
Profilova fotka
Nepíšte o aký komín sa jedná z akého materiálu je? (plyn, pevné palivo)
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros ak to bolo pre mna tak schiedel, jeden je krbovy a dalsi schiedel je UNI***PLUS 2 komin a vetracou sachtou kotol plynovy kondenzacny
Odpovedať
Profilova fotka
Komín ktorý odvádza spaliny z plynového kotla stačí omietka.Komín od krbu je dobé zatepliť sklennou vatou ,podobne ako na streche.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@antonmesaros mozem sa opytat a ked mame dvoj komin schiedel na plyn a tuhe palivo, tak je ho dobre zapeplit cely myslim pod strechou a nad strechou tou tvrdenou mineralnou vatou?a potom mozme natiahnut do sietky, llepidla a nakoniec do farby?bude to dobre ked to tak urobime?dakujem velmi pekne
Odpovedať
Profilova fotka
@majuska451 Bude to tak dobre.
Odpovedať
@antonmesaros @marcuss máme dvojkomín Schiedel. je zateplený min. vatou 5cm, sietka a lepidlo ( tým co sa aj lepila vata Duo Contact). Komín je zateplený po celej jeho dlžke - teda aj nad strechou, aj prechodom strechou a aj pod tou strechou. Strechu máme škridlu. Okolo komína je wacaflex. Po týchto silných daždoch nám to zatieklo ( po vonkajšej strane ) - teda stieklo pod strechu. A je aj mokrý štít okolo komínu. Je potrebné ten komín aj niečim napenetrovať ( tu osieťkovano - olepidlovanú časť)? Bude tá vata piť vodu a držať ju v sebe a stekať po komíne keď budú takéto dažde? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
to sa trojzložkový komín zatepluje? Veď to je ako keby som zakrýval chladničku dekou.Ale tej by to aspoň pomohlo. @borderka to máte miesto oplechovania wacaflex?
Odpovedať
@jan45 áno namiesto oplechovania.. to nám odporučil strechár, že nevedel ako by uchytil plech na tú tepel. izoláciu.. ale v dolnej časti ( komín ide cez kotoľňu = prvá strecha a potom cez hlavnú strechu - tam je wacaflex) máme normálny plech tam to je zatiaľ v pohode ale je to aj prekryté čiastočne hlavnou strechou. to zateplenie je odporúčané aj v návode Schiedlu, aj iní to odporúčali.., že kôli kondenzovaniu v komíne.
Odpovedať
Profilova fotka
@borderka tak to bol potom nejaky divny strechar, lebo ja mam tiez komin zatepleny (lebo kupili kryciu dosku vacsiu a divne to vypadalo, bez :) ) a mam ho oplechovany.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@borderka viem, že sa komíny zatepľujú, ale vtedy sa má použiť iná technológia, izolácia má mať ukončenie nad oplechovaním ako je okapový nos nad oknom, potom plech. Žiaľ, remeselníkov je mennej ako tých, čo majú odvahu to robiť, a prebrať prácu to už vôbec nikto asi nerobí. Ale aj tak je izolácia komína zbytočná, pokles teploty po prechode cez keramickú vložku a izoláciu je už minimálny. Cieľom izolácie v komínovej vložke je zabezpečiť čo najrýchlejšie nahriatie keramickej vložky, prenos do murovacej tvárnice je minimály a preto izolácia je zbytočná. Je otázka, či ste sa na izoláciu pýtali výrobcu alebo predajcu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Máte pravdu stou teplotou ALE ! ak komín nezateplíte vatou sieť+ lep tak vám bude praskať v každom spoji .Všetky tvárnice ako sú ukladané na seba bude vidieť po pár rokoch trhliny.Respektíve nezatepluje sa to preto aby nebol únik tepla ale preto aby to nepraskalo.Je to jednoduchšie a rýchlejšie ako klasiscká omietka.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros túto funkciu by mala splniť aj sieťka a omietka, len sa musí dodržať technologicky doporučená hrúbka a nie 1,5mm ako som dnes videl na fasáde, kde to vtáci vyzobali.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Omietka by mala byť klasická (nie tie strojné) a min 2 cm.Ale najlepšie je tá sklenná vata.Platí to pre exteriér aj interiér. Tie tenkovrstvé popraskajú.
Odpovedať
Profilova fotka
Vysvetlí mi niekto účel zateplovania komína? Ja sa neviem zbaviť pocitu, že odkedy niekto vymyslel zateplovanie, tak by najradšej lepil vatu, či polystyrén všade kade chodí a na všetko, čo vidí. Mám starú takmer storočnú kamennú chalupu. Klasické tehlové komíny - nevyvložkované, neomietané a samozrejme že nie zataplené. Nemám najmenší problém ani s ťahom, ani s nejakým dechtovaním, či zatekaním komína. Ešte na upresnenie, do komína sú zapojené len kachle na tuhé palivo a kúri sa výlučne tvrdým bukovým a dubovým drevom. Tak si myslím, že ak je komín spravený správne, tak musí fungovať aj bez zateplenia. Môj názor je, že to je módny trend a zbytočne vyhodené peniaze. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 súhlasím, ale časy sa menia. Ten komín mal určite rozmery 60x60 a viac, slúžil súčasne aj na odvetranie interéru, vtedy sa kúrilo celý rok, varilo sa na ohni. @antonmesaros veď o tom píšem, stierková omietka by mala mať hrúbku min. 2x2,7mm, plus vyspravenie, a jadrová nie 2cm, ale 2,5jadrová+1,5vrchná. To sú hrúbky, ktoré sú schopné absorbovať vzniknuté pnutia.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Ak by ste mali trochu času a aj chuť, vysvetlite mi prosím Vás v krátkosti význam zateplenia komína. Mne nejako uniká podstata zateplenia komína. Ďakujem.
Odpovedať
komin zateplit? to je co za kravinu? ak nemate kam davat peniaze tak zateplujte aj kominy, ale ak sa niekto boji ze to popraska ked sa to len nasietkuje a urobi fasada, tak potom staci 2cm styrodur, dufam ze nemusim pisat aby to sikovny pseudomajster nenahmozdinkoval :-D :-D :-D v kazdom pripade staci pouzit rohove listy a pekne nasietkovat, napenetrovat a urobit fasadnu omietku... osobne nepoznam nikoho komu by to popraskalo, mozno takym co pouzili shitkleber...
Odpovedať
Profilova fotka
No pridám sa aj ja do tejto diskusie, lebo v teoretickej rovine zateplenie komína v nadstrešnej časti niekedy treba a inokedy nie. A prečo sa má zatepliť? Možno aj kvôli estetike, ale hlavne kvôli náhlemu ochladeniu spalín a tým dechtovaniu a zanášaniu. Skúsim príklad: Mám 6m komín napr. schiedel a zapojím do neho kachľovú pec. Správne prepočítaná kachľová pec bude mať na vstupe cca 150-200°C. Nezateplený komín nad strechou bude dechtovať, a čím vyšší, tým viac. Ak na ten istý komín zapojím Francúzsko-Poľsko-Čínsku kozubovú vložku, ktorej výstupná teplota je 600°C a viac, zateplenie je zbytočné, komín bude biely a čistý naveky... Teda do času, kým dom nezhorí :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@reward Tak tomu sa dá rozumieť. Teraz už len aby som čakal, na tú poslednú fázu... teda zhorenie domu. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 netvrdím, že je to aj váš prípad, vy viete, čo máte na povale okolo komína, prípadne jednoduchým teplomerom sa dá zmerať teplota na vstupe do komína. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@reward zeptám se, nám zedník zateplil komín nad střechou styrodurem (styrodur, síťka, lepidlo, fasádní omítka) - je to v pořádku?? Známý, který dělá kominíka, nám tvrdí, že nám díky tomu shoří barák, že to musíme sundat a celé předělat...
Odpovedať
Profilova fotka
@catt82 kominík má pravdu... A zedníkovi dajte do ruky ten styrodur a podpáľte :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@reward a jakým způsobem může ten styrodur chytnou?? Máme 3-složkový zděný komín (vložka-vata-beton), pod střechou není komín dodatečně zateplen, nad střechou je pak ten styrodur. Jak by to mělo vypadat správně?
Odpovedať
Profilova fotka
@catt82 akým spôsobom sa to chytilo horieť? Toto je otázka tých, ktorým zhorela strecha... Aby ste si ju nemuseli klásť, vymeňte styrodur za minerálnu vlnu, nestojí to veľa...
Odpovedať
Profilova fotka
@reward Já se fakt zblázním...Celý barák máme zateplený minerální vatou a na komínu styrodur :-| Pod střechou musí být ten 3-složkový komín taky nějak zaizolován ve vatě nebo se to už nemusí ničím izolovat? Děkuji za Vaše odpovědi!
Odpovedať
Profilova fotka
@catt82 či vôbec izolovať komín, píšem vyššie 20.32... ale ak áno, jedine minerálna vlna... Nezblázni sa, prosím :-) Nič vážne sa nedeje... Zblázniť sa mohla majiteľka tohoto domu, ktorá ušetrila možno 200€ na izolácii zadnej steny kozubu... A takto dopadla :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@reward no nic, styrodur půjde dolů a udělá se to tak, jak to má být. V tomhle případě nemá cenu špekulovat... Děkuji! :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?