Odťah komínového digestora

Zdravim, ked sme stavali dom, jedina moznost mat odtah von bola potiahnut potrubie s 3 kolenami a naviac sme nevedeli, aky typ digestora budeme mat a tak nam dali ruru s priemerom 12 cm. Ale teraz som si nasla digestor s potrebnym odtahom priemeru 15 cm. Vsade som sa docitala, ze rozlisny priemer a kazde koleno znizuje vykon a zvysuje hlucnost. Ake s tym mate skusenosti vy? A ak sa rozhodnem pre digestor s odtahom 15 cm, ako sa vyriesi napojenie na potrubie 12 cm? Dakujem
Odpovedať
vyrieši sa redukciou, čím viac kolien, tým sa hlučnosť zvyšuje to je jasné.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj lienka, presne toto teraz riešim. ak má digestor 15 cm a diera je 10 cm, šikovní majstri ti spravia redukciu. ale aj ja som sa stretla s tým, že sa to nedá a, že som si to mala vymyslieť skôr atď. :-D pozor na "nešikovníkov"
Odpovedať
A je to zvysenie hlucnosti velmi znatelne? Ja som si nasla digestor s hlucnostou 46dB, tak dufam, ze po zvyseni to nebude hucat ako kombajn :-)
Odpovedať
Všetko sa dá keď sa chce. Redukcia to nejako zásadne nezvýši, ale 3 kolená trošku viac. Aký digestor si si našla?
Odpovedať
Je to Mora 5714.0060 alebo 5721.0060. Oba maju vykon 800m3.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ahojte, chcem vas poprosit o radu.Nechcem zakladat novu temu , tak pisem do tejto.Mam objednany digestor znacky CANDY http://www.hej.sk/vstavane-spotrebice... Pojde to do odvodu von cez stenu.Vyvrtame v stene otvor aby bolo odsavanie odtahovane von.Chcem sa spytat aka hadica alebo trubka tam ma ist,resp. z akeho materialu.Treba tam koleno a ruru.Co jeto za ruru,kde to kupim, resp. dam to vyrobit nejakemu klampiarovi?Neviem aky material to ma byt abu bolo vsetko v poriadku.Odsavac ma spetnu klapku tak dufam ze to nebude robit nejaku sarapatu. Dieru sme chceli dat vyvrtat len 120mm a dat tam redukciu zo 150mm na 120mm,lenze citam tu vsetky tie clanky a pisete ze sa tym moze znizit vykon.Tak poradte. Vopred dakujem za reakcie.
Odpovedať
Profilova fotka
@mariro ahoj, ja som dával 150 mm hliníkovú flexibilnú rúru tzn. nepotrebuješ koleno, aj kedˇ som mal redukciu k digestoru na 125 mm. Ťahá to super akurát počuť hluk zvonka od suseda a z ulice, ale nemám to ešte zateplené a ukončené nejakou koncovkou čo tam má byť. Kupoval som ju v MMarket za pár eur.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman77 dakujem sa odpoved.Chcem sa este spytat ako to mas utesnene,? My vyvrtame jadrovym vrtanim otvor 160mm a teda sa tam supne ta rura a to okolo staci s Pur penou utesnit? Kolko cm to staci aby to vycnievalo z muru von? Ta koncovka sa da tiez kupit v tom MMarkete?
Odpovedať
@mariro my sme dnes práve osadili digestor.....tiež sme to riešili hliníkovou flexi rúrou a všetko zastriekali PUR penou na von dávame mriežku ....a za pár ečiek to kúpiš aj v normálnych obchodoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@martina62 dik ;-) a kolko vam vycnieva rura vonku?
Odpovedať
@mariro zatial asi 10cm....ale neskôr chceme zateplovať.....tak neviem kolko tam nakoniec zostane....a musí tam vôbec niečo vyčnievať??? =-) skutočne netuším.....
Odpovedať
Profilova fotka
@martina62 no nieco by asi malo vycnievat aby sa ta mastnota nelepila po stene..preto sa pytam ze kolko cm,tiez nechceme aby zostala stena od toho nejaka zamastena
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mariro nám končí roura zároveň se zdí, pak už je jen mřížka a žádná mastnota se na omítce nedrží. Jen tam musel manžel dokoupit zpětnou klapku. Když tam nebyla, tak nám občas fučelo přez digestoř do kuchyně. Jako vývod jsme použili hliníkový husí krk.
Odpovedať
Profilova fotka
@mariro ahoj, utesňoval som to pur penou nízkorozťažnou.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman77 dakujem za info
Odpovedať
Profilova fotka
@gabal dakujem ;-)
Odpovedať
@mariro ja si tiež myslím že by to nemuselo vyčnievať....mastnotu ti zadrží filter a para sa vyparí,z toho nemôže stekať voda po fasáde....aspoň myslím :-N
Odpovedať
Profilova fotka
tak len pre info ak by niekto potreboval....osadili sme digestor do diery nakoniec 150mm, tak ako bolo navrhnute od vyrobcu.Dieru sme si dali vyvrtat firme, ktora prisla s vrtakom specialnym na to,nakolko sme nechceli rucat a burat v dome a mat bordel a prach.Toto bola da sa povedat pomerne cista praca,vyvrtane bolo asi za 15 minut,cela navsteva tych dvoch chlapikov trvala asi 40 minut aj s rozlozenim a zlozenim ;-) . Mozem povedat ze vidime hned ucinok digestoru....mokre steny okolo rohov pri vareni uz nie su,bola to dobra volba a len odporucam. A teda z vonku sme kupili mriezku a je za rovno stenou a vobec to nie je rusive.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte, menili sme umiestnenie digestoru. Developer mi odpisal, ze od obvodovej steny k samotnému digestoru je potrebné vybudovať kasel v rampe kuchyne pre túto rúru. Ak by sme chceli rúru viesť nad podhľadom - co teda urcite chceme, lebo nechcem predsa to viest pod stropom!!! tak ze je problém vyriešiť kondenzáciu tohto potrubia nad tepelnou izoláciou stropu,ktorá je nad SDK stropu. Viete poradit, co s tym?
Odpovedať
Profilova fotka
@huma: množstvo pár v potrubí je zanedbateľné, potrubie sa po chvíli použitia zahreje , a povedzte im, že potrubie zaizolujete primerane .
Odpovedať
@jan45 dakujem, tiez som si myslela, ze robia z komara somara, lebo ved predsa skoro vsetci to tak maju ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Nemáte někdo tuto digestoř? Jde napojit na odtah do komína přes takovou tu klasickou stříbrnou rouru (+kryt)? Je to Whirlpool AKR 550 IM. Díky
Odpovedať
@mariro Ahoj, prosim, ve ktere casti jste delali diru? Ve spodni digestore nebo spise vys?
Odpovedať
Profilova fotka
@linee nad digestorom,aby sa tam dalo dat koleno ,to si predtym manzel vymeral ze kde chce dieru a tam ju majstri vysekali
Odpovedať
@mariro To jste u toho meli opravdu to koleno nebo jste pouzili pouze tu hlinikovou flexi rouru? Dekuji
Odpovedať
Profilova fotka
@linee ano tu flexi ruru ohybnu :-D ,som sa zle vyjadrila
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
skusim sa opytata v tejto teme. ideme stavat dom a doladuju sa detaily. v kuchyni budem mat varnu dosku cca v strede miestnosti. a nad nou chcem digestor s odtahom cez trubku. mne developer radi, inak sme v zahranici a tu je vsetko naopak, no ale on mi radi tu trubku viest hore plafonom, cez horne poschodie az cez strechu von. nad kuchynou je izba, a ta rura by bola v skrini..., ja som myslela povodne, ze vyuzijem znizeneho stropu ktory budem mat v kuchyni na 2.5m, cize 30cm zizenie, za ze tu ruru budem viest tym stropom k bocnej stene domu a von. mne tvrdia, ze to bude rusit vonku, smrdet a spatit a ospatnievat stenu. hned aa rohom by som mala terasu, pozemok je maly. ktore riesenie by ste si vybrali?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@mariro ahoj, viem, ze je 2 roky po"funuse" ale s odstupom času okolo mriežky zarovno s fasádou nie je mastnota ani mokro-z kondenzu, nesteká po stene? Práve teraz riešime Váš problém z r. 2011, či skrátiť trčiacu rúru zo steny alebo nie, niekto tu písal, že by mala zostať 20cm, ale tá naša je oranžová a na tej fasáde by mi vadila.Ale fakt je, že býva zo spodu mokrá ,takže neviem, čo sa stou vodou stane, ak bude licovať. Ďakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@mariro ahoj tiež ideme riešiť vývod digistora cez fasadu von, chcem sa ta opytať nevedela by si mi dať kontakt na tých pánov čo ti vrtali dieru cez fasadu von?? ďakujem.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kethrinnka jeeej tak to si uz veru nepametam,ale cez internet sme ich nasli.Este sa skusim manzela spytat ci si nepameta.Dam vediet.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?