Odtah digestora

Zdravim odbornikov.Mam na Vas otazku : budem riesit odtah digestora cez plechovu strechu a to tak ze po plech chcem ist zateplenou alu rurou d150, tu napojim na prechodku.A teraz moja otazka :-) Co dam nad prechodku?Pozeral som proti kondenzacne kominy ako sa davaju na kondenzacne kotle ale ta cena... Ako to mam riesit aby sa mi nad strechou nezrazala voda z digestora???Nikde som nenasiel ziadny nadstresny diel pre odvetranie digestorov...Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
do komína z digestora nepúšťate vodu, ale vzduch s obsahom pár. Četnosť použitia je tak malá, že tam sa nemá kedy voda nazrážať. Ak máte obavy použite odvodňovací Tkus.
Odpovedať
Profilova fotka
skica neprešla, dopľňam
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 musim oponovat, v starom byvani sme mali digestor s odovodom cez strechu a v zime stale z neho kvapkala(az tiekla) voda. Spatna klapka nebola dostatocne tesna na to aby vzduch z vnutra nesiel von a nekondezoval.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj vždy sa snažím dávať potrubie so spádom von, a riešenie som ponúkol, .Je možné, že v starších (alebo čerstvých ) budovách je vyššia vlhkosť, potom treba ešte pridať odvod kondenzátu do odkvapu.
Odpovedať
Vdaka za odpovede.Trochu som googlil a zistil ze tento problem trapi dost vela ludi, takze to vyriesim ako ostatny.Po strechu pojde ta zateplena flexi hadica a nad strechu dam klasicku plechovu ruru so strieskou a uvidim :-| @jan45 na tvoje riesenie tam nemam dost miesta kedze digestor bude hned na obvodovom mure. Digestor bude mat spatnu klapku takze by sa to nejak extra rosit nemalo. Zaujimave ze konkretne riesenie som nenasiel nikde, takze by to malo byt OK...
Odpovedať
Profilova fotka
Dat na konci len jednoplastovu ruru znamena mat 100% garanciu skondenzovania vlhkeho vzduchu. 105% ucinnost sa dosiahne pouzitim plechovej striesky. Cast rury nad rovinou strechy co najkratsia, urcite izolovana po celej dlzke.
Odpovedať
A kde kupim viacvrstvovu nadstresnu cast?Toto je hlavny problem...Inak ano, nadstresnu cast chcem mat co najkratsiu.
Odpovedať
Neda sa to vyviezt do praveho uhla? U mna to funguje vyborne.
Odpovedať
No praveze nie, pretoze ako som pisal digestor bude na obvodovom mure a nad nim je strecha s velmi nizkym sklonom takze sa mi tam zmesti len 20 cm vaty medzi krokvy a hned sa zacina sadrokarton...Preto by bolo asi najlepsie mat tu nadstresnu cast odtahu co najkratsiu a vnutri to mat zateplene.Neviem nikde najst exterierovu zateplenu ruru so strieskou len nerezove kominy kde su ceny uz out (bohuzial).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?