Odflaknute ukoncenie komina

Dobry den, chcel by som sa spytat na nazor a pripadne riesenie problemu na dome. Som sice laik, ale podla mna na mojom komine nie je dobre spravene ukoncenie, chyba tam este jeden diel samotovej vlozky. Tak som sa chcel spytat, bude stacit ak kupim dalsiu vlozku a len to polozim s tym, ze by som to chcel ukoncit nejakymi nerezovymi dielmi od schiedelu ? Pripadne, ake ine riesenia by ste navrhli ? Priemer vlozky je 20cm a sirka vlozky je 2cm
Odpovedať
@walter_sobchak Asi by bolo najlepsie dat dole tu betonovu dosku z komina a vlozit vlozku vratane izolacie okolo nej, vlozku pred prilepenim skratit na potrebnu dlzku podla navodu od Schiedel
Odpovedať
@walter_sobchak
Odpovedať
@petinko1982 dakujem za tip. len mam trochu obavy zo zhadzoania toho betonoveho platu. s nejakym klasickym gumovym kladivom to asi nepobovim a zas neviem ci je rozumne prilis silovo do toho buchat. nerad by som si poskodil cely kominovy system. v pripade ze by som len dolepil kus chybajucej vlozky (izolaciu tam asi nedostanem, tak asi bez) a na to by dal nejake nerezove ukoncenie ? uvazoval som nad nerezovou patou, na to metrova rura(dvojplast) s konickym vyustenim
Odpovedať
@walter_sobchak izolaciu daj ako prvu, odrez na vysku a potom vloz vlozku na lepidlo od Schiedla betonovu zakrytovu dosku pozeram teraz lepsie ze nie je asi original Schiedel ta je na sroby. Dosku teda na tom teda nechaj, potom mozes aj kludne to netezove predlzenie vlozit. Je potrebne? Komin ma maly tah?
Odpovedať
@petinko1982 samotova vlozku zarovnovat na uroven tej betonovej platne asi ze ? nema pretrcat ? a inak co sa ten vlozky tyka, tam su nejake standarty, ze kupim len spravny priemer a je jedno aku znacku ? ci musim presne tu znacku z coho je cela vlozka vyskladana ? to nerezove predlzenie tam v podstate ani nemusi byt, len sa mi to paci na kominoch. tah ma dobry aj bez toho.
Odpovedať
@walter_sobchak odkial si? Mám takú jednu vložku priemer 20 cm doma :-) Aké dlhé sú tie vložky, ktoré tam máš? Dajú sa zmerať odvrchu? Priemer, dĺžka vložky. Prípadne pozrieť na povale, na tvárniciach by mal byť nápis.
Odpovedať
@petinko1982 Som z Jablonoveho, pracujem v BA :-) Dlzku uz asi nezistim. Priemer je tych 20cm a a hrubka steny 2cm. Akurat nedavno tu bol kominar a do spravy dal, ze mam komin Leier. Neviem sice odkial zobral tuto info, mozno tu chodil este ked tu boli povodni majitelia. Ale vybehnem na povalu a prezriem tvarnice.
Odpovedať
@walter_sobchak Na tych tvarniciach je to napisane ak komin nemas zatepleny na.povale. Tvarnicu mam doma navyse jednu akurat tu vatu co ide z vonka nemam. Tiez pracujem v Ba :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?