Obklad komina

Dnes som dostal cenovu ponuku na komin, je vsak bez oblozenia obkladom v nadstresnej casti. Lepsie mi je kupit komin uz s oblozenou nadsternou castou alebo si ho oblozit? Je mozne oblozit komin az po pokladne krytiny a oplechovani komina? Alebo by som musel oblozit komin este predtym.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Podla toho aká dlha bude nadstresna čast? .je to možné aj po pokladke podľa strešnej krytiny .co ide na strechu plech alebo škridla?
Odpovedať
Ide tam plech.a uz som zakryl takze budem musiet nejako ten komin oblozit az teraz. Ale dostal som viacero odpovedi ze kludne tu mozem az teraz oblozit akurat tazsia praca.
Odpovedať
Profilova fotka
@xvladox cieľom oplechovania je odviesť vodu stekajúcu po ploche komína na strechu. Na ten účel dodatočne oplechovaný komín tmelia, pritláčajú, riešia. Lepšie je nechať plech zapustený pod omietkou alebo obkladom, voda steká na plech a nezateká zaň.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sa bavime o obklade napriklad kamennym obkladom tak obklad ide nad oplechovanie, samozrejme nasleduje impregnacia a opakovana starostlivost. Ak sa bavime o obklade mineralnou vlnou - teda zateplenie, tak oplechovanie ide na zateplenie. odporucame zateplit komin az po tepelnoizolacnu vrstvu strechy vratane, alebo v ochladzovanom priestore. Pripad nevykurovaneho a nezaizolovaneho podkrovia. Ak ste mali na mysli ukoncenie komina napr. v nasom pripade Schiedel UNI Final prvkami, tak oplechovanie ide na tieto prvky.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Pojde na to kamenny obklad pripadne tehlovy, takze oplechovanie predom by malo byt potom v poriadku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?