Nerezovy dymovod - teplovzdusne krbove kurenie

Dobry den, rad by som sa opytal na vhodnosť nerezoveho komina a dymovodu. Doteraz bolo napojenie krbovej vlozky na samotny komin realizovane nerezovymi kolenami/rurami. Vlozka len tak navolno stala, ziadna obostavba. Komin ma vnutro nerezove, potom izolacia a nejaka tvarovka. Otazka ale znie, ked ideme teraz robit obostavbu krbu s dvomi teplovzdusnymi vedeniami a mriezkou nad krbom (klasicky sopuch), mozem toto nerezove napojenie do komina nechat? Pytam sa preto, lebo nerez odporucaju do 600 stupnov a ocel do 1000 stupnov max. Tak teraz neviem, ci to musim kupit ocelove, alebo mozem nechat aktualne riesenie. Prepalil sa uz niekomu nerezovy dymovod?? Dakujem za rady a skusenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@zetak roky používam len nerez na zapojenie vložky do komína. Netuším aké ohnisko bude pripojené, no nad 600° by spaliny nemali byť. Samozrejme pokiaľ sa nejedná o kachľovú pec. Pre mňa najväčšia výhoda nereze je v spojkách medzi jednotlivými dielmi a tým aj istota. Za 24 rokov mi nikto nehlásil prepálený dymovod ;-)
Odpovedať
Jedna sa o toto ohnisko: http://www.pece-krb-krby.sk/p/446/krb... ...Je tam napisane ze teplota spalin do 333 stupnov, tak to bude hadam ok. Este jednu otazku k tejto vlozke ked uz ju tu spominam. Odporucate ju nechat holu alebo by sa malo ohnisko vyvlozkovat? ...a akumulacnym materialom alebo izolacnym (vermikulit)?
Odpovedať
Profilova fotka
@zetak tak potom je, čo sa týka teploty spalín, všetko OK Ak vložku vyrobili bez výplne, čo u liatiny býva štandard, netreba ju vložkovať ;-)
Odpovedať
nerezové je síce tenšie na nižšiu teplotu, taká sa nikdy nedosiahne v spalinách,vydrží ale dlhšie lebo neprehrdzavie a lepšie sa spája, liatina vydrží veky , len s ňou treba jemnejšie je krehká, nemôžeš tam hádzať ťažké drevo ani rýchlo meniť teplotu
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu píšeme tu o dymovodoch... Len aby si vedel.
Odpovedať
@reward to myslíš že neviem čítať?@zetak sa pýtal i na vložku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?