Naprsana voda v kominovej myske

Zdravym, Hned vedla komina mam pripraveny odpad. Myslel som, ze do toho odpadu pojde aj voda, ktora naprsala do komina. No vodar povedal, aby som len vyviedol tuto vodu cez stenu von, lebo ak pustim vodu do odpadu, tak zapach z kanalizacie pojde hore kominom, kedze pri komine nebude sifon. Ako ste riesili vodu z komina? Dakujem S pozdravom
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
My sme to dali cez sifon do odpadu, na dvoch kominoch. Jeden z nich su kachle, nic nesmrdi.
Odpovedať
@tinnko Najprv otázka, čo bude do komína pripojené?
Odpovedať
@tinnko Ahoj.. mam 12 m komin komin tuma 200 mm priemer. Hore klasicka strieska. Hadicku z misky nemam vyvedenu nikde a vodu som tam zatial nenasiel, ono aj keby nahodou sa tam nejaka dostala, zachyti sa na samote a vypari sa. V miske mam akurat sadze co sa dostali do komina a padli nadol.
Odpovedať
@pksoo nemate nahodou foto?
Odpovedať
@dedo758 v jednej komore bude nerezova rura pre kondenzaxny kotol, v druhej komore bude samotova rura
Odpovedať
Profilova fotka
@tinnko to bohuzial nemam, su to sifony podobne vanovym, ale urcene myslim na vzduchotechniku. Viem ze tam ten vyustok z komina siel pekne nasunut.
Odpovedať
@tinnko To nikto nerieši takú vodu ... však píšeš že mám nad komínom striešku tak čo chceš napájať na odpad :-D Už mám tri roky komín a žiadnu vodu som tam nevidel, ak sa tam aj pri nejakej prietrži dostane ...tak len po bokoch stečie a vyparí sa ...dolu sa ani nedostane a to mám výšku komína 5,5m. Ale nechápem trošku tých čo si nedajú na komín ani striešku ..a prší im rovno aj do komína ... ...
Odpovedať
@leilak1 ta voda je z kondenzu a miska sa vola kondenzacna.... Kazdy komin "place" a nieje to od dazda. ;-)
Odpovedať
@megdesign tak môj ešte neplakal :) Len som ešte nepočul, že by to niekto napájal na kanalizáciu :-D to by sa dal už preplachovať vodou (kärcherom) nielen kominárskou štetkou Hej vedel som že je to kondenzačná ...len toho je ozaj máličko a zriedka .
Odpovedať
@leilak1 to, kolko je kondenzu, zalezi od toho, ako uzivatel uziva komin. Ci ho pred plnym vykonom zohreje, alebo vypali hned "plny kotol". Tá miska tam je ma ten kondenz, nie na vodu, co naprsi do komina. A ano, pripaja sa to na odpad najcastejsie. Pripadne osve vetva von z domu... Mne origo kominari otocili vyvod misky tak, aby som sa napojil na kanalizaciu. Dokonca tam vyratavali aj spad... A odchadzali so slovami "potom nech Vam to dopoja na odpad."
Odpovedať
@megdesign poznáš niekoho komu by odtiaľ tiekla voda ? Lebo ja kúrim hocijako ale žiadnu vlhkosť som si tam nevšimol ...nieto ešte vodu ..asi sa musím častejšie pozerať do komína :) Ale tak nevylučujem nejaké obdobie alebo situáciu že sa tam môže viac kondenzu vytvoriť. Ja som tú dierku zapchal vatou nech mi tade nefučí ... :-D
Odpovedať
Pripojím sa. Aj my máme sem tam vodu v kondenzačnej miske. Raz sa veru stalo, že nám vytiekla černota na podlahu, nakolko my máme rekonštrukciu a museli sme sa prispôsobiť jestvujúcemu stavu. Treba semtam spodok komína po dlhotrvajúcom šľahajúcom daždi kontrolovať. Naprší napriek tomu, že nám ho robili origo kominári ;-) Už sa doma čaká, kedy muž vylezie na strechu a opraví po "odborníkoch".
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tinnko Komín som pripojil na kanál pomocou sifónu - pomocou dvoch kolien. Keď nechceš pripojiť, tak tam pripoj nejakú bandasku, ktorú budeš priebežne vyprázdňovať podľa potreby.
Odpovedať
@leilak1 ved to je normalne, ze komin sa napaja do kanalizacie...
Odpovedať
So sifónom opatrne... Len zrazu odniekiaľ smrad... A ono to vyschnutý sifón :-)
Odpovedať
@dedo758 treba sifon s gulickou
Odpovedať
@megdesign @leilak1 no ja mam pod kominom danu 1,5litrovu flasu a ked prsi tak vzdy natecie 1liter vody. Komin este neni na nic pripojeny, ma 5,5m a 200mm samot rura.
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 No predstav si ze kym sme to nemali pripojene na kanalizaciu, vzdy tam bola voda aj pol litra a to sme ani nekurili vtedy este. Asi nie je ani moc dobre pre ten samot ak tam je dlhodobo voda.
Odpovedať
@originalx to čo máš ako spravený komín ? keď ti do neho naprší ? ...tu boli cez leto prietrže ..na ceste 20cm vody ...ale ja komín suchý ...asi preto lebo som ho staval ja osobne :)
Odpovedať
Rovnaky problem nastava i u zateplenych trojvrstvovych nerezovych kominov? Samozrejme zakryty ,cize len kondenz.
Odpovedať
@rkorba ale on stale nepochopil, ze to nieje voda z dazda, ale kondenz...
Odpovedať
@leilak1 normalny schiedel komin mam a sam som ho staval.pozri moj fotoblog tam ho mam. Naprsi do kazdeho komina, ktory nema striesku. V com je rozdiel, ci ho stavias osobne, alebo niekto iny, alebo ja?
Odpovedať
@originalx V čom je rozdiel ? v kvalite určite. Dal som si záležať na poriadnom zaizolovaný a zlepení šamotovej rúry , rovnosti ...a upevnenia na strešnú konštrukciu, riadnej výstuže roxory zaliaté v rohoch v betóne....atď... Pozri sa, ja radšej dám poriadnu striešku ...ako potom riešiť napršanú vodu v komíne. A ak je dobre zaizolovaný komín ani toho kondenzu by tam nemuselo byť...aspoň ja nemám ...teraz som tam pichol ruku do misky a suchá.
Odpovedať
@leilak1 ha ha.ja som si tiez dal zalezat na super zaizolovani a zlepeni samotovych dielov, aj upevnenie o krov mam, aj roxor v rohoch tvarnic zaliaty. Ale co to ma spolocne s naprsanou vodou? Akurat striesku nad kominom este nemam- tu dam neskor. Ja nepisem, ze mam kondenz, ale naprsanu vodu, ktora stecie po vnutornej strane samotovej rury do misky. Teraz som bol na dome a za noc naprsalo pol flase vody, vcera bola prazdna.vid foto:
Odpovedať
@originalx Čo je ti smiešne ? odpovedal som ti len na otázku, a s napršanou vodou to nemá nič, to je asi samozrejmé aj hlupákovi. Naprv si dorob komín a nebudeš tu vypisovať že ti do neho natečie, však si prečítaj konverzáciu akú sme tu viedli. Ja som nechápel že máš toľko vody v komíne ...hneď napíš, že ho nemáš dokončený... Len mi príde trochu nelogické a blbé riešiť napršanú vodu v komíne a napájať to cez sifón do kanalizácie a čudovať sa koľko vody tam naprší.... treba tam dať hneď pri stavbe komína aj striešku a je vec vybavená ..a netreba nič riešiť.
Odpovedať
No to, ze tu pises o kvalite postaveneho komina co nema nic spolocne s naprsanou vodov. Ale mne nevadi, ze mi prsi do komina, ved odtok napojim na kanalizaciu a voda odtecie. No ta cepica na komine aj brzdi dym a ked mam komin len 5,5m vysoky tak to moze pri nizkom tlaku robit niekedy problemy. Ja sa necudujem nicomu.
Odpovedať
Profilova fotka
Nenaprší a zlepší ťah ;-) Zároveň nič pohyblivé, čo sa časom prestane hýbať.
Odpovedať
@reward ako to upevnit na samotovu ruru 200ku?
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx ako so ženou... zasunieš a je to tam :-D (aby ti to vietor nevytiahol, sú tam ohnuté pliešky, ktoré tomu bránia )
Odpovedať
@reward 😀 No toto si asi dam na komin. Takze nieje to natesno, aby nepraskla ta samotova rura? Aky to ma nazov, lebo nenasiel som to?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?