Napojenie krbovych kachli na šamotový komín

Ahojte, ten názov znie tak jednoducho, o to mám väčší problém. :-( jedná sa o rekonštrukciu rekonštrukcie rodinného domu :-D je vybudovaný nový šamotový komín, dom má prízemie a poschodie, dve samostatné bývania. Komín je presne v strede domu, otvor do komína je iba na prízemí. Ale na poschodí by som chce krbové kachle. Akým spôsobom by som ich mohol napojiť do nového komína. Viem že to nie je len tak, vyrezať dieru a je to. Prosím Vás poradte kto viete. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jrcestovatel Par obrazkov povie viac ako tisic slov.... http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve...
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko pekná práca, ešte by som nad pripojením zvnútra urobil "nos" na zníženie zatekania spoja.
Odpovedať
Profilova fotka
@jrcestovatel Este mala drobnost. To ze sa to da, neznamena, ze sa to aj moze ... s ohladom na bezpecnost uzivajucich stavbu. Co bude pripojene "dole"?
Odpovedať
dole nebude nič, občas v pivnici, možno raz za rok sa naloži do piecky pri zaváraní
Odpovedať
ináč super návod, srdečne ďakujem :-), ináč ,aká je to špárovacia hmota? Obyčajná ktorá sa používa pri obkladoch alebo nejaka špeciálna na komíny? A čo je to čelná doska?
Odpovedať
@jan45 nerozumiem tomu, aky nos na zníženie zatekania? Môžete mi to detailnejšie vysvetliť? Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@jrcestovatel z tej istej hmoty ako spoj urobiť zvnútra na hornom oblúku spoja len trčiaci do dymovodu, stekajúca voda a decht nestečie na spoj, ale mimo neho.
Odpovedať
@jan45 aha , jasné, ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jrcestovatel Skarovcia hmota Schiedel FM v prasku. Nemoze byt pouzite nieco na obklady. Celna doska je platna z mineralnej vlny, ktory vyplna vyrezany otvor v tvarnici. Vylepsovanie, vytvorenie obtoku z skarovacej zmesi - mozete sa pokusit, ale pri cisteni s najvacsou pravdepodobnostou bude tento vycnelok stetkou odtrhnuty.
Odpovedať
Profilova fotka
@jrcestovatel Este som zabudol uviest, ze dany postup, ktory som uviedol a je zobrazeny, plati pre kominove systemy Schiedel ;-)
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko fuuha, kto vie aky komín mam ja :D takže škarovacia hmota pre komínové systémy? Myslím že ten obtok urobit len nejaky menší a oblý. Ináč ten vstup, tú šamotovú rúru ktorú budem lepiť na vytvorenú dieru, dá sa kúpiť alebo ju vyrežem z iného dielca??
Odpovedať
Profilova fotka
@jrcestovatel No tak ale fuuha, mat komin a nevediet co za typa... ja by som sa zacal bat ... ;-) Ak by to bol Schiedel, ta tak by som sa nebal , ta bo Schiedel ma komponent pre dodatocne napojenie. Netreba ho vyrezavat, co si ani neviem dost dobre predstavit . Prienik dvoch valcovych telies, material, ktory sa neda vyskrabkat nozikom ... ale tak vo vseobecnosti plati, ze Slovač je narod kreativny a sikovny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
presne tak, a ešte otázka, ak by som dal komponent schiedel do kominu neznamej značky?
Odpovedať
Profilova fotka
@jrcestovatel No a to ten iny komin , teda jeho vyrobca (skladatel), nema taky komponent? To je mrzuteee. ;-) To uz je potom dobry aj Schiedel :-) Co je to zac? S pravdou von! :-). Podla vyrobcu , skladatela, sa da zistit ake ma rury a tym padom rozmer a zakrivenie. Potom je mozne pripadne pripustit vyuzitelnost nasich komponentov. ;-) Humor bokom.... ak to nie je daka divocina, tak by to malo pasovat. Predpokladam, ze to je samot, hrubka steny 15 mm, potom objednat RAZS podla priemeru, k tomu FM1 a poprosim dodrzat pomer miesania, stiahnut spolu dve drievka drotom kvoli fixacii. Po 24 hodinach je spoj pevny a pouzitelny.
Odpovedať
čo je razs a čo fm1? , neviem aka je to značka komínu, ešte ho dal stavať moj nebohy otec pred piatimi rokmi. je to murovaný z tých tvárnic a šamotových vložiek
Odpovedať
Profilova fotka
Pod tymi znackami tiez neviem, co si mam predstavit. Tiez nie som nejaky domaci majster. Ja len nerozumiem, preco ich nechces dať radsej dole a hore spravit len vyduch. Tak by to bolo predsa jednoduchsie aspon podla mna teda. Vsak teplo Ti pojde pekne hore. Otec ma tiez doma postaveny krb so samotiek a zatial stale drzi.
Odpovedať
Profilova fotka
@jrcestovatel RAZS je nasa skratka podla ktorej v stavebninach povedia cenu. FM1 je skarovacia zmes, lepidlo, vdaka ktoremu ten kus (RAZS) na tom samote bude drzat ... Tak potom to uzavrime tak, ze Schiedel pasuje na vsetko. :-) Takze objednat v stavebninach co nas predavaju a namontovat podla navodu. ;-)
Odpovedať
@imarek pretoze ide o dve samostatne byvania a ja budem byvat hore
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko , dakujem za cenne rady ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?