Murovaný komín! vonku alebo vo vnútri ?

staviam menší dom s podkrovím v ktorom chcem vykurovať krbovým kachľami a rozhodujem sa nad stavbou komína nie antikor to by sa mi nehodilo. Otázka by bola čo je podla vás vhodnejšie mať komín vo vnútri, alebo vonku pri fasáde. Aké sú výhody vonku a nevyhodí pri oboch variantoch . U mňa najväčšia nevýhoda je, že komín bude na boku chalupy nie s predu čiže bude dosť trčať nad strechou, kedže strechu budem mať klasické ačko .
Odpovedať
@janokk vždy je lepšie ked je komín vnútri aj ked zaberá určitý objem , straty tepla sú tak menšie, najlepšie je ak sa dá dať do stredu, vykuruje i komín , nie len kachle
Odpovedať
Profilova fotka
@janokk Je lepsi vo vnutri, lebo: - ak pôjdete aj po cene, tak si kupite komin s mriezkou v pate komina. Tou vam bude prudit studeny vzduch a ochladzovat spaliny, bude klesat tah a spotrebic nebude fungovat Takze do vnutra.
Odpovedať
Samozrejme chápem keď bude komín vonku celí, bude sa viac ochladzovať a tým viac asi aj tvoriť decht. A ako to je s miskou na kodenz treba ju vždy vyústiť do kanalizácie? Alebo aké sú iné možnosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@janokk Tak pokial nechcete aby vam to vytekalo len tak, , v podstate pod tvarnicu, tak urcite napojit na kanalizaciu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?