Môžem napojiť komín Schiedel vo výške 1,4m?

Profilova fotka
Chcem poprosit niekoho, kto uz staval komin Schiedel o radu, konkretne ci je mozne napojit dymovod do vysky 1,40 m od poteru. V navode sa pise, ze dymovod je mozne napojit minimalne vo vyske 1,16 m a potom az 1,49 m, co je v mojom pripade vela. Kvoli specialne nizkej obstavbe krbu mam v projekte stanovene, ze to vyustenie mam urobit vo vyske 1,4 m. Podla navodu pod komin je treba robit betonovy soklik do vysky buducej podlahy. Co sa stane ak ten soklik urobim celkovo vo vyske 44 cm? 20 cm bude pod poterom, a 24 cm nad poterom, tym padom ak urobim napojenie vo vyske 1,16 m, bude to spolu vo vyske 1,40 m (komin bude vyssie). Alebo existuje este nejaky iny sposob?
Odpovedať
Profilova fotka
niesom odbornik ale myslim že ten soklik by nemal byť problem ale pokial viem my tam mame vetraciu mriežku a dvierka..zmestia sa ti tam? ja som dal dymovod ani neviem v akej vyške ..proste aka my pasovala , nemal by to byť problem , zaleži ale od toho čim budeš kuriť a aky typ kotla či pece tam napojiš,
Odpovedať
Profilova fotka
@havaj mriezka a dvierka by sa mali zmestit. V podstate zacnem stavat tak ako podla navodu. Prva tvarnica nad soklikom s mriezkou, druha tvarnica s dvierkami. Potom nasleduje tretia a stvrta s napojenim na dymovod. Uvazujem este nad tym, ze ta tretia tvarnica by sa skratila, zrezala a takisto vlozka. Len netusim, ci je to mozne. Bolo by to jednoduchsie ako robit skoro polmetrovy soklik.
Odpovedať
Profilova fotka
pozor na rezanie, tie betonove tvarnice su krehke a praskaju tak opatrne ale z vložky by som nerezal..maju take zarezy aby zapadali do seba , ako to zlepiš?
Odpovedať
Profilova fotka
@havaj som nevedel, ze vlozky maju zarezy..tak z toho asi nic :/
Odpovedať
Profilova fotka
@havaj inak ako je rieseny odvod kondenzatu? Napojenie na kanalizaciu ide z tej vetracej mriezky?
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 jj su tram zarezy , ano z mriežky ale ja to mam len tak v mriežke, zatial som nevymyslel ako to odviesť, snad nejaku hadicu ale neviem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?