Moze sa niekto vyjadrit k zapojeniu dymovodu od krbovej vlozky do komina??

Prosim Vas vyjadrite sa mi niekto o spravnosti zapojeni dymovodu z krbovej vlozky do komina. Bolo to dnes urobene, chcel som sa pochvalit na nete, a hned na to mi volal kamos ze kominar mi na to reviziu neda. Dovodom je 90 st. uhol koleno, a pouzitie flexy nerez dymovod ze je zle.Za kazdy Vas nazor dakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@82mcduck ja tam flexi hadicu nevidím, vidím len regulovateľné kolená a tie sú OK. Chýbajú mi tam spojky, je to trochu divoko povytáčané, nevidím detail napojenia, to je dosť dôležité a ešte kominár môže mať problém s tým, že koleno nemá čistiaci otvor, čo by malo mať.
Odpovedať
@reward spojky su tam 3 kusy, mozno ze ich tak dobre nevidno. Nemoze byt problem s tym ze od kolena do komina je priamy vodorovny dymovod. Nebude sa tam usadzat sadze.A koleno prvy krat pocujem o nejakom otvore... Dakujem inak za nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
@82mcduck tak ako kolega @reward spomínal ,kolená v poriadku akurát na hulváta vytočené , 90st nie je problém ,chýba čistiaci otvor na kolene,cez krbovú vložku sa to nebude bohvieako čistiť
Odpovedať
Profilova fotka
@82mcduck To určite problém nebude. Na čo by potom vyrábali kolmé zaústenie? Mimochodom, ja ho na komíne radšej vidím, ako šimé 45°. Práve preto by na kolene mal byť čist. otvor, aby sa úlety v tej vodorovnej časti dali vybrať. Lenže ty máš vložku s odnímateľným deflektorom, takže dá sa to aj cez vložku. Otázny je len postoj kominára... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@flamaecol "na hulváta" :-D :-D :-D ...- veeeľmi trefné ;-)
Odpovedať
Uz mi pomaly svita :-D :-D . A este nieco spominal ze moze byt problem ze tah komina nebude pri tomto zlozeni nebude velmi dobry. Akoze ked som v nej zakuril, pekne horelo aj zo skrtiacou klapkov sa pekne ovladalo. Ako ja obycajny clovek ktory sa zaobera uplne inym odborom zistim ci tah komina je okej ???
Odpovedať
Profilova fotka
@82mcduck ak má komín aspoň 5m účinnú výšku, čiže od napojenia po koniec, a prierez aspoň taký, aký je výduch z vložky, fungovať to bude.
Odpovedať
@reward Ja mám komín v projekte 6m vysoký, čiže logicky nedosiahnem aspoň 5m od napojenia po jeho koniec (vlastne žiadny 5 - 6 metrový komín ju nedosiahne, pritom sa predávajú...), nie celkom tomu rozumiem, to sú akože všetky tieto komíny nefunkčné?
Odpovedať
Profilova fotka
@beginner7 súhlasím, v bungalovoch žiadny komín nespĺňa normu a napriek tomu fungujú. Ťah je možné zvýšiť zväčšením prierezu, pokiaľ je to nutné. No väčšina ohnísk fungovať bude aj na menšiu účinnú výšku. Záleží od typu ohniska. Mám roky v prevádzke kozub, napojený na účinnú výšku 2m a žiadny problém, no toto by som si nedovolil s napr. trojstrannou vložkou, alebo vložkou väčších rozmerov.
Odpovedať
Profilova fotka
@reward odnímatelný deflektor to má ale cez ten vzdušník v strede to čistenie nebude bohviečo
Odpovedať
Profilova fotka
@flamaecol jasné, to je pravda...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@reward koleno ak ma cistiaci otvor tak ked oblozim vlozku ,tak sa knemu aj tak nedostanem,samozrejme pokial neurobim nejake dvierka co na estetike neprida,alebo ako sa to robi ? kde sa skriju? Dik za odpoved.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@vader100 je to o komunikácii s kominárom a o výbere vložky, cez ktorú (po vybratí deflektora) sa dá do komína dostať
Odpovedať
@reward co tak kobok chopok kazeta ako je natom ona?
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 myslím, že s tou by to išlo... No neručím za správnosť odpovede, nepoznám ich veľmi.
Odpovedať
@reward Aj tak diky . ;-) vychadzo mi to na jedno 45 stupnove kolenoktore ide rovno do sopucha,zvykne sa to zanasat?180 rura?
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 @reward - myslim ze cistejsie riesenie je pouzit dymovod s cistiacim otvorom + revizne dvierka, idealne o rozmere 40x50cm, napr. Grenacontrol. Skryt sa daju pod obraz alebo umiestnit na bok :). http://www.kamnarskyinstitut.cz/index...
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 ťažké otázky dávaš :-D zvykne sa zanášať??? No ak budeš kúriť mokrým a mäkkým, za týždeň bude zasr.... nesená 8-) ale ak dobrým suchým, 10 rokov niet čo čistiť ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx súhlasím, no na dnešných moderných "krabicových" stavbách mi dovolí revízny otvor jeden zo 100 zákazníkov ;-) Zajtra začínam stavbu v KE, kde bude priame (americké) napojenie. Aby som sa vyhol problémom, po napojení vložky volám miestneho kominára, prediskutujeme, ako bude čistiť a samozrejme urobí revíziu. A všetci budú spokojní...
Odpovedať
@mgx oujaj to uz nejsu dvierka ale dveriska na pol krbu pomalicky :) ma niekto fotky dvierok kam ich skryll? a mattam len obraz nejaky preto mi nepride tiez najlepsie riesenie :) na boku mam komin ,na druhy bok nemoze ist uvidime co vydumame :)
Odpovedať
@reward Asi patrim medzy tych 100 ale mozno nieco este vyhutam este mam cas :) Este otazka na superizol alebo podobne dosky na krb moze ist len kachliarska omietka? alebo moze ist aj sadrova bezna ktora je vsade v miestnostiach?
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 zasa neviem odpovedať... Ja dávam záruku na dielo, nedovolím si dať inú, ako kachliarsku omietku. Pokiaľ si to robíš sám, je to pokus - omyl.. Neviem nič o type stavby, teplotách na povrchu...
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 - kachliarska omietka odolava zmenam teplot, bezna sadrova na to stavana nie je a moze/nemusi popraskat. Nechapem vobec otazke, mrzi ta ze kachliarska stoji 30e a normalna 8e? kolko jej minies na celu obostavbu? Pri cenach celeho diela je to nic...
Odpovedať
@mgx Praveze mi nejde o peniaze vobec v tomto pripade , len som zvedavy , chcem vediet ze ak nieco urobim ze preco to urobim , len ma to zaujima ,viem ze aj kachliarske omirtky dostat aj hladke ako sadrove 0-2 tusim,len ma to zaujimalo ;-) @reward Dik
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 Sú aj hladké kachliarske, ktoré sa brúsia do hladka...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@reward Ahoj , mozem klapku z dymovodu respektive jej tiahlo urobit cez ytong do komorky?treba to nejako vatou vymedzit v ytongu aby nebol problem? bude to velmi horuce?Na lavu stranu to neviem vyviest lebo je tam komin, na pravo je uz roh a nechem do toho hlavu buchat tak jedine ma napada cez stenu teda cez superizol stenu do komorky,moze byt? dik 8-)
Odpovedať
@vader100 ešte stále ho nemáš? už si mal dávno i kúriť, mal si zohnať vložku ktorá má klapku v sebe a tiahlo je vpredu pod rímsou nie vidieť
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 myslím, že to bude OK, zrejme bowden, ak nebude 5 cm od klapky, nebude to horúce ;-)
Odpovedať
@reward k spojkam mam otazku je treba jednotlive kolena davat spojky pripadne tmelit alebo spagat aby boli tesne alebo staci len zasunut a je to ok? dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 žiadny tmel, žiadny špagát, len spojka
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?