Materiál na obostavbu krbu

Ake sú možnosti obostavby krbu okrem málo akumulačného super-izolu?
Odpovedať
Dost nezrozumitelne sa pytas. Potrebujes aby obstavba viac akumulovala teplo, ci hladas lacnejsiu alternativu za super izol?
Odpovedať
obostavbu môžeš riešiť dvomi spôsobmi - tepelno izolačnú porobetón + izol pre konvenčné teplovzdušné vykurovanie, prúením vzduchu, vyhovuje i vložka finančne nenáročná, účinnosť má efekt rýchleho nahriatia a rýchleho vychladnutia vykurovacieho systému - tepelno akumulačnú - pre akumulačné vykurovanie sálavým teplom, verzia finančne náročnejšia, s účinkom dlhšieho nahriatia systému , i po vyhasnutí v krbe niekoľko hodinová vykurovacia schopnosť - je potrebná vložka ktorá spĺňa parametre pre nahriatie akumulačnej masy, moderná zdravšia technologická verzia,
Odpovedať
@majki555 prve je spravne. ;-)
Odpovedať
@mario13 Dik, na tu tepelno akumulacnu je mozne pouzit plne palene tehly, pripadne samotovku?
Odpovedať
v každom prípade optimálne riešenie je šamot , pálená tehla je lacnejšia tiež prijateľná verzia avšak pre rustikálnu stavbu, dnes sa stavajú zväčša moderné stavby čisté línie bez rušivých prvkov tam tehla nie je vhodná..
Odpovedať
@aik super izol nemá žiadné akumulačné vlastnosti je to dobrý izolant a to je všetko, keď akumuláciu tak buď šamot, mastenec, kachlice .....
Odpovedať
@mario13 @risoelis Palena tehla s konecnou upravou (omietka ako ostatne steny), ma to nevyhody?
Odpovedať
@aik ak tá obostavba krbu bude iba akumulačná neviem aká bude teplota tehál na vonkajšej strana - tomu treba prispôsobiť aj zloženie omietky aby nepráskala, (viac neviem poradiť nie som nato odborník), ale čo sa týka pálenej tehly nieje to vyslovene akumulačný materiál takže já odporúčam šamotové tehly (to je ešte taká dostupnejšia forma akumulačnej masy a cenovo priateľná varianta) PS : tento problém je pri šamote vyriešený, pretože je možné kúpiť originál lepidlá a sieťku na omietku, ktorá sa dáva na šamotové tehly a konečný efekt môže byť taký, ako ostatné steny Já staviam akumulačnú obostavbu zo šamotových tehál (murované šamotovou maltou s vodným sklom a vodou), ktoré budú priznané ale keby sa mi to náhodou prestalo páčiť tak to jednoducho omietnem a hotovo ;-)
Odpovedať
@risoelis súhlasím s tebou ;-) , pálená tehla je síce lacný variant, ale pre krbovú stavbu v 21.st. príliš zastaralý a málo účinný, je množstvo technológií ktoré umožnia akumuláciu, optimálny je šamot, tiež ľahký liapor, alebo brulapor, presieťkovať sklokeramickou sieťkou so žiaruvzdornou omietkou ozn. RATH, aik -neviem z ktorého si regiónu, špecializované kachliarske predajne to ponúkajú.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?