Máte skúsenosti s komínovými systémami Schiedel?

Ahojte! Má niekto z Vás skúsenosti s komínovými systémami Schiedel? Zaujímala by ma najmä jedna vec: máme nacenený typ ABSOLUT 1420 (8m) a výsledkom je suma niečo vyše 100000,- Tento typ je pre dva spotrebiče (plynový kotol a krb) existuje však možnosť postaviť "dva komíny" - vedľa seba pre každý spotrebič zvlášť... Nevýhoda je dvojnásobná robota pri realizácii + väčší potrebný priestor a výhodou je nižšia cena. Aký je váš názor? Budem vďačná za všetky rady a typy ;-)
Odpovedať
1
2
6
moja rada (ako dcery kominara)... chod do najblizsieho kominarstva a porad sa s nimi... existuju aj ine "kominove" moznosti,.. a ak chces usetrit tak 80% z tej sumy za Schiedel... pobezis tam uz dnes :-D
Odpovedať
my mame navrhnuty tiez taky komin ako vy kattulka, ale nasli sme lacnejsiu alternativu z tehal zn. heluz, skus pozriet na ich stranku a porovnaj si, nasli sme ich na conecu a celkom sa nam to pozdavalo.
Odpovedať
my sme tiež mali navrhnutý Schiedel, ale rozhodla cena, budeme mať z firmy Leier
Odpovedať
dík baby, skúsim to ešte popozerať teda... ;-)
Odpovedať
Ahoj Kattulka, my mame komin Schiedel tiez ten Absolut, a tiez ten dvojity. Je urcite drahsi ako ine kominy, ale urcite jeden z najlepsich na trhu a tak zial ma aj svoju cenu. My sme spokojny. Neviem v com je rozdielny od inych kominov. Moj manzel chcel iba Schiedel a v nasom okoli nepoznam nikoho ,kdo by mal iny komin. Tak asi na nom nieco bude :-| drzim palce, urcite nieco dobre vyberiete. Gala
Odpovedať
schiedel je znacka a za znacku sa plati... ma jednu velku nevyhodu... pokial nebudete pravidelne cistit kominy, moze komin "vyhoriet" (vyhoria sadze) takym sposobom, ze cely komin popraska a kedze je to komin, kt sa sklada z jednotlivych dielcov, kt sa lepia do kopy, nie je mozne vymenit vnutro komina (vlozky) takze je potrebne komin postavit nanovo... kdezto pri nasom dvoj-komine (tj) vlozkovany, kt nas vysiel 10tisic Sk nenastane taky problem... jednoducho sa vymeni vlozka, bez burania ... priatel odkazuje, ze tu vidi vela ludi, kt o tom nic nevedia a pisu tu nazory alternativa Schiedla je aj od Presporu, je o cca 50% lacnejsi... my mame od presporu len tvarnice a vnutro je vyvlozkovane ;-)
Odpovedať
kali celkom ti nerozumiem :-( veď aj v schiedeli sú vložky - prečo nie je možné vymeniť ich ako pri vašom? nemám tie komíny veľmi naštudované, takže neviem, ako to presne je a ako by to malo byť... ale aj na prespor mám ponuku a tiež sú tam vložky rozpísané rovnako ako v schiedeli... uznávam, že aj prespor je ešte alternatíva, ale cena je podobná - teda čo sa týka jednotlivých položiek, akurát v tom schiedeli je za 25000,- päta, ktorá v prespore nie je, no predpokladám, že niečo podobné bude treba aj tak... tak neviem..
Odpovedať
gala ďakujem, snáď sa rozhodneme správne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj kattulka, my sme sa rozhodli pre klasicky murovany 8 metrovy komin z okrasnych belgickych tehal, je priznany v interieri bude hned vedla pece(ktora vyzera ako kozub dokonca luxusnejsie, kedze je presklena po obidvoch stranach a ma este extra dvierka na pizzu a chlieb a je z rovnakych tehal - Wienerberger Konstanbruin). Je to dominanta v interieri (komin s pecou) a je to v modernom interieri. Komin podla normy musi byt dvojlozkovy, Shiedel zneuziva nevedomost a hlavne lenivost stavacov kominov, ako aj samotny trh a v konecnom dosledku si to odnesie zakaznik, podla mna ma cenu prehnane vysoku nato, ze je to z lacnych betonovych dielcov, ktore este treba povrchovo upravovat. My mame vo vnutri vylozkovane nerezovou rurou a komin je 50x50, ako som spominala 8 metrovy bez uchytenia - stoji v strede domu, co zefektivnuje samotny chod pece/krbu, tah, podpalovanie atd tym, ze je oteplovany zvnutra. Opytam sa manzela, co nas vysiel, dam vediet. Tiez sme sa dlho rozhodovali, ale sme spokojny s rozhodnutim - pozri album - komin je tam.
Odpovedať
ďakujem moniik! ten komín sa mi páči ;-) a dá sa naň napojiť viac spotrebičov? my potrebujeme napojiť krb a plynový kotol
Odpovedať
Profilova fotka
samozrejme, ze ano. Musis urobit viacprieduchovy - to znamena, ze nebude kocka, ale obdlznik, ale v podstate je to to iste. Bez prace nas vysiel 30 000, ale my sme mali specialne drahe tehly a tie staly 15 000 Sk (najdrahsie pod slnkom :-) belgicke, rura s cistiacim otvorom, ciapkou a kominovou klapkou stala dalsich 15 000 Sk, ale prezije nas to (mame 30). Plynovy kotol nemusi byt v komine, moze to byt len nehrdzavejuca rura hoci v mure (hlavne, ze nebude zavadzat, ked mate kotolnu na prizemi), ale mozete ho mat v tom druhom prieduchu. My mame kotolnu na poschodi, mame len obycajny vychod cez ruru von (je to podla normy).
Odpovedať
kattulka... moniik to vyjadrila trefnejsie ako ja... my mame komin vymurovany z betonovych tvarnic pre dvojprieduchovy komin a vnútro je vyvlozkovane (pre "tuhe palivo" - krb - nerezovou rurou) najlacnejsia metoda stara x rokov ;-) schiedel k nam dosiel po revolucii a vsetci padali na rit, lebo to doslo zo zapadu... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
baby takže je v podstate jedno, aké budú tie tvárnice, hlavné je, nech majú dva otvory a nech tam dá kúrenár dobré rúry, nie? tak potom sa poobzerám po niečom takom ;-) dík za rady! a keď vás ešte niečo napadne, dajte vedieť :-)
Odpovedať
ahoj my mame prespor a cely na vysiel asi 35.000,- kukni album
Odpovedať
ahoj franziska! ďakujem - popozerala som. aj my sme už rozhodnutý pre prespor! vyrába ho firma LSM vo veľkom bieli, čo je dosť blízko a tak chceme ísť priamo tam (možno to bude priamo od nich lacnejšie)... náš problém je najmä to, že potrebujeme dvojkomín... :-S tak keď si ten váš prerátam, je to 70tis :-( ale možno sa mýlim a je to pri tých dvojitých o čosi menej ako 2xjednoduchý... uvidíme, písala som tam mail, ale zatiaľ nereagovali, asi budeme musieť osobne...
Odpovedať
hm ktovie ako sa to da vo vasom pripade zrealizovat. my ho mame iba na krb a popri tom nam este bude ohrievat aj vodu a rekuperacia si z neho bude cerpat teplo
Odpovedať
uvidíme, ako nám poradia vyriešiť to, dám potom vedieť ;-)
Odpovedať
kattulka... hlavne nech su to tvarnice urcene na komin ;-) a tie "rury" robi kominar... ehm teda dnes to robi uz hocikto, ale nakoniec aj tak budes potrebovat reviznu spravu od kominara(revizneho technika) takze radsej sa obrat na nich, nie ne kurenara, ani na klampiara :-)
Odpovedať
dík kali! zhodou okolností včera môj otec volal kominárovi, tak sa ho na to pýtal - odporučil nám LSM (teda prespor), povedal, že príde pozrieť aj výkresy a poradí nám konkrétne... a potom spraví aj tú revíziu :-) ja som ani nemala predstavu, kde mám nejakého kominára hľadať a otec má kamaráta!!! ešte že máme tých rodičov :-N veď vlastne aj tebe mohol poradiť otec - ako si vyššie spomínala - kominár ;-) volali sme do LSM, a ten náš dvojkomín by mal stáť 52tis., ale že sa máme zastaviť kvôli detailom a dohodnúť sa... tak som rada :-) ten schiedel je dvakrát taký drahý a má tú istú funkciu aj materiál!!!! to je šialenstvo ]-(
Odpovedať
no vidis ;-) stacilo sa opytat otca :-D
Odpovedať
ahojte! u nas sa objavil presne ten isty problem-komin.rozmyslame ci dat obycajny z tehal alebo nerezovy...a neviete poradit nejakeho sikovneho stavbara v okoli ba(pripadne kominara schopneho postavit taky komin) ;-) dakujem za kazdu rada :-)
Odpovedať
ja si myslím, že musíš vymurovať a do toho vložku - napr. nerezovú... alebo sa mýlim? kaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, poraaaaaaaaaaaaaď :-N
Odpovedať
praveze vraj to bude bez murovania...to su tie kominy ktore trcia zo strechy a vidiet ich z daleka :-) len sa poskladaju a je to.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, nam dnes robili komin Schiedel - nerezovy, mame ho vo vnutri, vsetko prebehlo uplne super, bezproblemova spolupraca s fi, vyriesili aj problem v streche a vyzera to suuuuper! :-)
Odpovedať
a mohla by si mi povedat kolko ste asi za to dali?vsetci hovoria ze je to drahsie ako obycajny.pripadne aj nejake fotecky ak mozem otravovat....dakujeem
Odpovedať
katulka... tak tak... kupit kominove tvarnice a vnutro vyvlozkovat - na tuhe palivo - nerez... na plyn - hlinik... ale na plyn existuju aj take original "hadice" a cenovo su fajn ;-) ale v kazdom pripade treba kontaktovat kominara a poradit sa s nim... lepsie je predist problemu, nez ho potom riesit ;-)
Odpovedať
ahojte! len sa chcem s vami podeliť s našim výsledným a už nemenným rozhodnutím :-) kúpili sme komín - Prespor - a náš dvojkomín nás vyšiel komplet 52tis. mali sme viacero odporúčaní a tak sme sa rozhodli nezaplatiť navyše ďalších 50tis. len za značku v schiedeli :-| verím, že budeme spokojní, dám vedieť ;-)
Odpovedať
chýbajú nám necelé dva metre na dokončenie 8m schiedel dvojkomína za 49tis. Ako sme k tomu došli? V stavebninách nám chlapík povedal, že keď donesieme cenovú ponuku od inej značky, tak schiedel nám spraví tie isté diely za cenu tej konkurenčnej, lebo schiedlu "nevadí" pár tisícová zľava, keď vie, že na ďalšom dome bude schiedel. Tak sme doniesli ponuku z presporu, ktorá bola 50tis. (dvojkomín s vetracou šachtou), a hneď sme objednali schiedel za 49tis. Inak by nás vyšiel asi 80tis.
Odpovedať
sandrea.. co to boli za stavebniny, kde? Ake priemery prieduchov ste mali? Komin predpokladam mate na krb a kondenzacny kotol. Aky Schiedel to bol? Absolut, Uni ci ake to este maju? my prave riesime tento problem tak by ma to zaujimalo ze co to kde kto :)
Odpovedať
stvura... stavebniny slovnapo v žiline, pohodový chlapík, dosť nám poradil aj v iných veciach. Na krbovú vložku 20cm a na plynový kotol (kondenzačný) 14/16cm, neviem presne. On keď o tom hovoril, tak to nazval Schiedel S2. Na betónových tvárniciach je označenie UNI.
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?