Máme tepelne izolovať komín od obvodovej steny?

Profilova fotka
Idem stavať komín Schiedel Uni****Plus a je situovaný v interiéri z vnútornej strany obvodového múru ( Ytong Lambda+ 375 ). Poraďte či je treba ho nejak tepelne odizolovať od obvodovej steny, prípadne poraďte ako ho umiestniť ku stene - či je potrebná dilatácia alebo môže byť priamo "nalepený" na stenu. Vďaka za pomoc.
Odpovedať
my sme medzi komín a nosnú stenu vkladali 1cm polystyrén ...odporúčanie stavebného dozoru Martin
Odpovedať
Medzi komín a nosnú stenu sa nedáva žiadny horľavý materiál. Na modrejstreche už bol jeden príspevok, keď dal majitel izoláciu okolo komína a zhorela mu časľ strechy a stropu. Treba si to nájsť na fotoblogu. Vzdálenost hořlavých stavebních materiálů od komínů Dřevěné trámové stropy, střešní trámy ze dřeva a podobné stavební díly z hořlavých materiálů, které sousedí s komínem, musí mít od vnějšího pláště komína vzdálenost minimálně 5 cm (ČSN 73 1701 "Navrhování dřevěných stavebních kondtrukcí").
Odpovedať
Do samotného komína ide izolácia ktorá izoluje a plní tiež funkciu tepelnej dilatácie... :-x
Odpovedať
Medzi komín a stenu vložte tvrdenú minerálnu vlnu, ani nie ako tepelnú izoláciu, ale ako dilatáciu.
Odpovedať
Zdravím. Kludňe stačí komín dilatoveť od steny vzduchovou medzerov, zhruba 2 cm. Ale, ak sa rozhodneťe pre min. vlnu každopádňe tým nič nepokazíťe...
Odpovedať
kedze ide o tvarnicu mozte aj nemusite ho oddilatovat a tomu nosnemu muru to bude fuk a ak nie je nosna stena drevenej konstrukcie podla mna naco min. vlnu. Vsak ked je v strede nosneho muru tiez pri nom nerobite dilataciu ale domuruvate k tvarnici. Ak oddilatovat tak nechat len vzduch. medzeru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?