Majstri na stavbu komína - okres Nové Zámky

Zdravím, vie mi dakto prosím odporučiť majstrov na stavbu komína. Okres Nové Zámky. Komín TUMA 8m. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
robil som sam, skladacka dobra robota staci dodrzat postup a rovinu ;-)
Odpovedať
Postavit by ho mal zvladnut kazdy sikovny chlap.Nezabudnut potom na reviziu.
Odpovedať
Vďaka za odpoveď. Stavbu by som snáď zvládol, majstra zháňame z časových dôvodov. Ak nezoženiem v blízkej dobe, budeme stavať sami. Akú značku si zvolil?
Odpovedať
@tibor23 neviem kde si kupoval ale mne davali kontakt priamo v predajni Tuma v Nr, aj ked som nakoniec staval sam. skus tam zavolat
Odpovedať
@tibor23 Neboj sa toho, postavis to za dva tri dni uplne bez problemov. Je to lego.Na znacku moc nepozeraj, je to vsetko velmi podobne, aj kvalita. Ja ma schiedel co kazdy vychvaluje, ale od kvality to ma dost daleko, tvarnice krive jak slak, pravy uhol nemala ani jedna, samotove ruru tiez krive, doseba nepasovali.
Odpovedať
Zatiaľ kúpený nemám, sme len na 99 percent rozhodnutý pre tú TUMA. Vidí sa nám ako najlepšia voľba. Chystám sa presne do tej predajne, tak sa poinformujem. Nie sú mi celkom jasné ani rozdiely medzi FOLK, THERM a ROYAL: Báť sa toho nebojím , len ako hovorím, neni času. Pôvodný plán bol zrekonštruovať pôvodný komín (frézovanie + vložkovanie) no zistilo sa, že to neni najštastnejšie riešenie (príliš sa oslabí stena komína + cena). Ide sa meniť strešná krytina, tak dovtedy to musí byť postavené. Schiedel sme zvažovali tiež, ale ten je cenovo dakde inde a čo sa kvality týka, čítal som o viac podobných skúsenostiach ,ako máš ty, tak sme to hneď zavrhli :)
Odpovedať
@tibor23 Ja mam Tuma Therm myslim a tiez by som o presnosti moc nehovoril. Tvarnice este pohoda ale tie rury tiez nic moc, ked som im volal tak povedali ze je to podla nejakej normy ok. Kolega mal nejaky zo stavebnin - tiez skladacka , ale betonove tvarovky a bol celkom spokojny len neviem uz znacku. Ja keby idem teraz kupovat tak si to asi dam najskor ukazat a az tak kupim.
Odpovedať
@originalx to že je kriva tvarnica ešte neznamená že je schiedel porovnatelný s inými značkami.Ale to do tejto témy nepatrí.
Odpovedať
@jurajm17 asi prespor, tiez mam a spokojnost...komin do 500e
Odpovedať
Profilova fotka
@tibor23 schiedel uni advanced
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx postavil si koľko iných komínov?
Odpovedať
Profilova fotka
@reward Možno postavil iba jeden a aj ten lepšie ako Ty všetky do teraz. Prečo si stále namyslený na to, že to robíš niekoľko rokov? To Ti ešte nedáva patent na rozum a ani na zručnosť. Mnoho amatérov je pri prácach - a nielen stavebných - dôslednejších ako väčšina podnikateľov s praxou a menom. Už by bolo na čase, aby si sa prestal neustále vyvyšovať nad ostatných a žiť v presvedčení, že nad Teba niet. :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jamk1 namyslený? :-D mňa živia ruky, teba písanie na internetových fórach... ak som sa ťa na nič nepýtal, nežiadam ani odpoveď. Ďakujem za pochopenie ;-)
Odpovedať
skús pozrieť aj toto https://dom.bazos.sk/inzerat/89129847... ... 9m 200ky ma vyšlo na 520e aj s dovozom a komplet so všetkým čiže nebolo o čom. Doviezol pred 2 týždňami, začal som stavať včera - polovica komína už stojí.
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl komín z Bazošu = vyhoríte lacno :-| Sakra, ľudia, šetrite, kde sa dá, ale na požiarnej bezpečnosti???
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@mcsmekac to si nemyslím... určite sa o ich výrobky trhá celé Slovensko, keď ich núkajú na Bazoši...
Odpovedať
@reward prečo by som mal vyhorieť? Má taktiež tvárnicu, samotovú vložku, sklenú vatu + certifikát. Nevidím zmysel dávať liter za schiedel keď môžem mať komín v ktorom zakúrim možno 5x do roka v krbe (kôli atmosfére) za polovicu..
Odpovedať
a pre zaujímavosť je to CS Komín Universal z ČR
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl nedokážem argumentovať, tvoj komín všetko má... Mimochodom, nespomínal som v diskusii žiadnu značku, ale bezpečnosť určite áno!
Odpovedať
Profilova fotka
@reward Ja som si už v živote svoje odrobil a som tri roky na dôchodku. Tak mi nezáviď tú trochu času strávenú na internete, ktorá ma ani náhodou neživí. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl Darmo mu to budeš vysvetľovať. Každá líška si svoj chvost chváli. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 nezávidím ti nič a želám veľa rokov v zdraví na dôchodku. Ty prosím neodsudzuj ľudí, ktorí ešte držia nejaké remeslo, je ich už sakra málo... Nad nikoho sa nevyvyšujem, som iba človek, ale odsudzujem fušerinu a budem do nej kecať na tomto fóre... Netvrdím, že drahé = kvalitné, ako si to asi o mne myslíš, no 26 rokov praxe ma dostatočne presvedčilo, že sa hrám s ohňom a šetriť sa neoplatí! Ak si chceš so mnou vyjasniť nevyjasnené, číslo mám v profile, kľudne zavolaj, možno sa presvedčíš, že ten hňup (ako si ma nazval pred pár rokmi), je celkom normálny, obyčajný remeselník... Budem čakať a všetko dobré želám ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@reward Vďaka za prianie, ale nepomôžem si a asi v dohľadnej dobe svoj názor nezmením. Z Tvojich reakcií väčšinou vyplýva zjednodušene povedané, že všetko kúpené inde (Baumax, Hornbach,MM) je z princípu zlé a čo ponúkneš Ty je dobré. To je presne to isté, ako keď ja si kúpim (dnešná objednávka) na Aliexpresse vyvíjač dymu do údiarne za 14€ aj s dopravou a presne ten istý dostanem kúpiť vo viacerých internetových eshopoch za cenu 22€ a viac a dokonca ešte aj s rovnakým popisom, ako má ten z Aliexpressu. Čo si mám o tom myslieť? Rovnako oblečenie kúpené v renomovaných butikoch. Je to presne to isté vyrobené a dovezené z Číny, len predávané za trojnásobnú cenu a v značkovom butiku. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 nečakám, že odteraz ma budeš obdivovať, bolo by to divné... :-) Netuším, aké sú handry v značkových butikoch oproti iným, nevyznám sa, dokonca ani udiareň som žiadnu nevyrobil, neviem, či je vyvíjač dymu lepší ten, alebo onen... Ale krbov som postavil cez 1000 a to je fakt. Teoreticky by som mohol čosi pochytiť o nich... Fakt by som rád pokecal, kľudne mi pošli do správy číslo, zavolám ja tebe ;-)
Odpovedať
@reward a ohľadom bezpečnosti? Každý komín musí prejsť revíziou od kominára... mal som možnosť vidieť stavebninu schiedelu v stavebninách odkiaľ berem tovar, stadreka, tumu aj leier.. a všetky mi prišli na jedno kopito - len cená iná. Tak o čom to potom je? Keby sa možno skúmalo hlbšie tak by sa prišlo nato že tie tvárnice sú možno z PL, šamot z ČR/SK a vata z neviem odkial.. sú to lego stavebnice ktoré všetky prešli komorou a majú homologizaciu/certifikát. načo si kupovať teda ferrari keď niekomu postačí aj škodovka? Ja nehovorím že komíny schiedel a ostatné sú zle, nespochybňujem ani vašu prácu, len neviem prečo sa vždy nájde niekto kto zaregauje negatívne na správu, že určité veci sa dajú zohnať aj lacnejšie (a napríklad aj z bazoša) spôsobom že sú zlé/horšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl nič vám nevnucujem, nie som vazal žiadnej značky, narážam len na fakt, že ľudia sa snažia ušetriť na komíne 500€ a riskujú požiar, pritom pri kúpe napr. umývačky riadu, kľudne vrazia 1000€ navyše, lebo budú ligotavé poháre :-D Ale to nie je zrejme váš prípad.
Odpovedať
@reward ale stále ste mi neodpovedali čím riskujem požiar, prípadne čím by bol menej bezpečnejší? U drahších komínoch automatický znamená, že riziko požiaru nieje prípadne je nižšie? základom je mať dobre postavený komín, vymetať ho a pravidelne kontrolovať, to už či je značky tej alebo tej je myslím jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl materiálmi
Odpovedať
@reward Postavil som si sebe jeden dvojkomin, kupoval som to co vsetci vychvalovali, na cenu som nepozeral, ale zistil som, ze to je 3x predrazeny ako porovnatelne ine a kvalita ako z ciny cez aliexpres- otras.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?