Ma zmysel predpripravit komin ?

Tj. projekt s kominom sice pocita, ale neviem ci ho nakoniec chcem, cely krb. Ale teoreticky, ak mam tisic eur navyse, tak mozem ho urobit a nejak zaslepit. Ale ak viem ze krb chciet nebudem, tak komin vobec nemusim robit a vypustit ho, no nie ?
Odpovedať
Áno môžeš ho vypustiť ale nemôžeš vedieť či časom ho nebudeš chcieť. Potom to bude komplikované. Je to naozaj dobrá vec.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt ak si niesi isty,urob pripravu. No kamos a ak si si isty,džengy mozes poslat mne a ja si zane kupim drevo do krbu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt Zvycajne po par rokoch nastane problem s dorabanim komina, ako tu uz bolo spomenute. Vekom totiz clovek dokaze ocenit teplo krbu, kozuba, kachlovej pece, teda prirodneho ohna. Ja by som volil variantu komina bez napojenia dymovodu. Teda by som vynechal napojovaci bod. Dorabal by som ho az ked by vyvstala poziadavka na dopojenie spotrebica - http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve...
Odpovedať
@dusantt To už podľa mňa musíš ty vedieť, čo chceš a čo nechceš :) Možno by bolo pre začiatok dobré vedieť, aký typ vykurovania v dome budeš mať, konštrukciu domu prípadne nejakú mernú potrebu tepla na vykurovanie ... Ja osobne nie som zástanca krbov, no to je môj názor a ty či niekto iný môže mať názor opačný ... Lebo robiť len tak pred-prípravu na niečo, čo asi ani nebudeš chcieť, je podľa mňa zbytočné. To by si potom mal spraviť predprípravu ešte na kopec iných vecí :)
Odpovedať
@dusantt máme 2 komíny navyše, končia pod strechou, výška 5 metrov, môžeš si ich prísť na jar rozobrať. :-D
Odpovedať
@dusantt má.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?