Kto montuje komínové dvierka?

Profilova fotka
Musí nutne namontovať komínové dvierka murár, ktorý staval komín, alebo aj neskôr - pokiaľ nie sú komínové dvierka namontované- aj staviteľ krbu? Ďakujem za všetky odpovede. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Namontujte pred uvedenim do prevadzky, teda pred kontrolou komina osobou odborne sposobilou.
Odpovedať
Profilova fotka
Obrazne povedané: dvierka montuje ten, ktorému za to zaplatíte. :-) A teraz vážne: ak staviam komín, ani mi nenapadne ich nenamontovať. Bohužiaľ vo väčšine stavieb, kde som komín nerealizoval a mám realizovať kozub, dvierka nie sú namontované. Ja požadujem revíziu komína, revizák nezreviduje bez dvierok a človiečik prosí, aby som mu to urobil. Som človek, urobím to, žiaľ otvor na dvierka býva často vyrezaný asi nohami, alebo s investorom márne hľadáme po stavbe spomínané dvierka, lebo developer nedodal...
Odpovedať
Mne ich len nasunul do komina kominar, co staval kotol. Nasledne som ich vybral, oblozil komin, skratil plech, ktory sa vsuva do komina na mieru a nahodil spat. Aka osoba odborne sposobila? Dal mi kominar tubu izolacie a info, ako to zatmelit. Ziadna raketova veda.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
A toto ako teda vyriešiť? Vysekat priečku predtým ako pôjdu omietky robiť? A nechať to tak zatiaľ? Kto vie poradiť prosím napíšte správu. Ďakujem.
Odpovedať
@verky5 Pozerám, že rúrky na odvod kondenzátu sú pospájane tak, aby plnili funkciu sifónu. Je toto potrebné?
Odpovedať
@milanpl - zrejme autor chcel vytvoriť protizápachovú zábranu, keď kondenz vyschne, tak smrad z kanalizácie pôjde rovno do telesa komína. Lepšie riešenie je sifón na odvod kondenzátu s guličkou(netreba dolievať vodou)
Odpovedať
@milanpl stačí dať hadičku pod platnu od makadámu a vybavené.
Odpovedať
@stefanl To už v mojom prípade nejde. Kdesi na MS som sa dočítal, že niektoré komíny Schiedel (@schiedel_maros_plsko) majú sifón akoby vstavaný a teda nie je jeho dodatočné riešenie potrebné. Čo je na tom pravdy?
Odpovedať
@milanpl @roman_x No to mi už povedali viacerí že to môže smrdieť.. Ako to prerobiť?? Ale myslím skôr tie dvierka čo tam majú ísť.. Tá priečka je úplne na komíne.. ideme omietky robiť tak potom to ako vyriešiť?? Vysekat? Dik
Odpovedať
@milanpl to pocujem prvykrat, ze by komin mal vstavany sifon... a uz vobec nie s gulickou, ktora by riesila jeho vyschnutie.
Odpovedať
@gashtaan Tu sa o tom píše, 2. príspevok od vrchu: http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... Osobne si ale neviem veľmi predstaviť, kde by tam ten sifón mohol byť.
Odpovedať
@milanpl myslis to, co zacina slovami "myslim, ze"? Existuju aj ludia, co myslia, ze zem je plocha :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan :D Presne to som myslel. Tak už radšej nemyslím a sifón tam buchnem.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Na temu, ze ktory komin ma zabudovany sifon. http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve...
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko tak predsa :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@reward @schiedel_maros_plsko Dobry den, ozivujem tuto debatu. Ako sa tu pise tiez mam ten problem ze komin je uz postaveny, dokonca aj vymalovany dokonca aj reviznu peciatku mam a dvierka nikde. Dvierka som si objednal z netu podla rozmeru - nie je problem. Cim mam dvierka upevnit? Je Flexkleber dobra volba? Idealne nieco coho nemusim kupit 25kg a nasledne 24,7 kg prasknut do kosa.
Odpovedať
@matej_kuna https://www.brahamamarket.sk/sk/produ...
Odpovedať
@megdesign dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@matej_kuna žiadne lepidlo a už vôbec nie kachliarsky tmel...kov na betónovú tvárnicu neprilepíš! Teda prilepíš len na pár minút... Dvierka sa uchytávajú oceľovými klincami, ja to robím ale ináč, dobrý vídiový vrták 4mm a skrutka... Mimochodom, máš revíziu a nemáš dvierka??? Tuším, aký revizák Ti to robil 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@reward. Zdravim, chcem sa opýtať, treba mi nahodiť dvierka na komín z tehál. Komín má svoje roky, klince do betonu by v tehle nedržali tipujem. tipujem. Dá sa ako píšete s vrtákov a skrutka bez hmozdiny? Vdaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?