Krycia doska na komíne

Dobrý deň, práve robíme komín zn. Prespor - safety fire a nadstrešnu časť sme zaizolovali vatou, ale tým pádom je koncova krycia doska zarovno vaty a nevznika tam potrebná 1cm medzera na odvetravanie a ked nedame izolaciu až po dosku tak to nevyzera velmi esteticky... nemáte niekto radu ako to poriešiť? chceli sme kupit širšiu dosku, ale táto original ku komínu je nejaka sklocementova a tá väčšia je len betonova a nedaju sa do nej navrtat otvory na prišrobovanie a musela by sa len nalepiť klebrom a to sa nám nezdá dost stabilné.
Odpovedať
nemali ste pouzit tensiu izolaciu (vatu)?
Odpovedať
@quako2 máme 2 cm
Odpovedať
Aha... ja mam kryciu dosku o 9,5cm vacsiu z kazdej strany. Takze ked dam 50mm izolaciu, stale tam ostane cca40mm presah krycej dosky. Mam ale schidel stabil. Nerozumiem ale tomu odvetraniu. Asi to mate inac ako ja. Ja mam odvetranie az hore na konuse.
Odpovedať
@quako2 v tomto videu je to pekne opísané čo a ako :) https://www.youtube.com/watch?v=wyWeo... v 9:25 minute , ked pojdem dnes na stavbu odfotím v reále
Odpovedať
Profilova fotka
@lawae proti čomu sa tepelne izoluje komín zvonku? Sieťka, stierka.
Odpovedať
už je zaizolovany.. takže vychadzajme z toho :)
Odpovedať
@lawae ja som si spravil zulovu a ta je naveky. Betonova sa a par rokov rosype.
Odpovedať
Profilova fotka
@quako2 Dobry den. Na uvedenej foto ma znepokojuje sposob fixacie komina prostrednictvom drevenych lat. Minimalny pozadovany odstup pre kominy Schiedel pre ich pouzitie s tuhym palivom je v zmysle zabezpecenia poziarnej bezpecnosti je 50 mm
Odpovedať
Cakal som na taku reakciu:-) Islo len o fixaciu pocas stavby komina.
Odpovedať
Profilova fotka
@quako2 :-) Ako mate zabezpecene, aby teploty neboli prenasane kovovym prvkom (kov je velmi dobry vodic tepla) do konstrukcie krovu? ;-)
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko tak to by ma zaujimalo, ako ma toto zabezpecene predrazene riesenie od schiedlu...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Dobry den. Tak ako vela inych veci na rozdiel od lacnych rieseni (najlepsi pomer cena/vykon, "zarucene slovensky vyrobok", "to iste, len lacnejsie a samozrejme kvalitnejsie", "najpredavanejsi kominovy system" (u nas v predajni sa zabudne povedat)) , to Schiedel vyriesene ma.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@schiedel_maros_plsko dakujem, za absolutne nezodpovedanie otazky... mali by ste ist do politiky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Ja som si nevsimol, ze by ste dal otaznik. Potom by Vasa veta bola povazovana za otazku. Tak ako ste to napisal, ste oznamil, ze Vas to zaujima. Ja Vas zaujem beriem na vedomie a tesi ma.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko ako hovorim, do politiky ako visity...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan To nie je o politike, to je o inom. Ked uz, tak "vyšitý". Vsak pani ucitelka Kyselicová. :-p Prikladam dokaz o rieseni Schiedel.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko ahaaa, tak pre toto za to pytate 120EUR... to je urcite jeden z tych specialnych materialov pouzivanych v NASA.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Ach jaaaaaj. Slovenska dusa. Ma dokaze ...... postoj, kedy clovek kritizuje (znevazuje) len na zaklade obrazku a nepozna vlastnosti, skladbu, sposob stavby, materialove zlozenie, ale cenu vie zhodnotit. Hlavne nech je vsetko zadarmo.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko mozem povedat to iste... clovek, ktory si kupi nejake regalove profily, par srobov s maticami a trebars si da medzi ne a komin aj nejaku tepelnoizolacnu pasku a vyjde ho to 20EUR je totalny hazarder, lebo si nekupil vas original za 6 nasobnu cenu. Ja by som za to take peniaze nedal uz len z principu...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Tak vela stastia, z principu.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko dakujem... inak, len tak zo zvedavosti, predava sa toto super-riesenie na kotvenie komina dobre?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Ano dobre, je vela zakaznikov, ktori volia bezpecne, osvedcene riesenie s prakticky neobmedzenou zivotnostou. Videl ste nase riesenie v realnej stavbe? Nemal ste on zaujem, ked ste si kupoval svoj Schiedel komin?
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko ked mi firma dokoncila hrubu stavbu, komin bol ukotveny o stresne nosniky len stresnymi latami... ked som pokracoval dalej sam, odradila ma cena za vas system. Realne som vase riesenie nevidel, ked som zhanal info, ako ten komin ukotvit, hladal som na nete - videl som kvanta fotiek zo stavieb, no nevidel som ziadnu foto, okrem nejakych reklamnych clankov, kde by bol pouzity tento original... preto som sa aj pytal, ako sa to predava.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Nepoznam vela ludi, co by si fotili kominy. Je nas velmi malo. Jednu, nie reklamnu, vam dam do nasho albumu. Na porovnanie s na kolene vyrabanymi nahradnymi rieseniami za 20 €.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko - V oblasti poziarnej ochrany sa pohybujem 12r (moje zamestanie). Zaoberam sa hlavne PDK (poziarno deliace konstrukcie), poziarne dvere, klapky, utesnenie kablovych prestupov cez poziarno-deliace konstrukcie. Na stavbe mam niekolko m2 protipoziarnych dosiek (Promat). Verte mi , ze keby som mal len minimalne podozrenie ze moja konstrukcia je z hladiska protipoziarnej bezpecnosti zla, tak mam strasne vela moznosti ako to vyriesit. "Dam na stol" vsetky svoje opravnenia, osvedcenia... ak by bola moja konstrukcia nevyhovujuca. Ak moze byt horlavy material (napr. stresna lata) 50mm od betonovej tvarnice, tak potom ta betonova tvarnica urcite nemoze vyprodukovat take teplo, ktore by po ocelovej konstrukcii odovzdalo teplo dalej a tym sposobilo poziar. Neriesim kolko stoji origo konstrukcia a kolko samo-domo riesenie.Ale ked "vase" riesenie stoji ozaj tych 120e tak potom nemam slov. su tam 4ks zavitove tyce (cca 16mm) par matiek, 1m L-profil 60x60. Cele to pozinkovat... cena 15e. Ale staci tam nalepit "tesnenie" - co mi inac naramne pripomina spenovaciu protipoziarnu pasku ktora sa lepi na falce kridel dveri (v pripade poziaru zvacsi svoj objem a tym vytesni medzeru medzi kridlom a zarubnou). 1m takej pasky stoji cca 3e. Stale ostava cca 100e ktore nikde v materialy nevidim. Takze je to zisk. A pre takyto zisk sa oplati "pretlacat" vase riesenie.
Odpovedať
Hold, mame tu kapitalizmus v plnom rozkvete, nemozno sa teda cudovat, ze nam chcu predajcovia silou mocou pretlacit aj taketo predrazene veci.... A este budu robit z cloveka v uvodzovkach posmech ako setri, ked si vdaka vlastnej sikovnosti vyrobi podobnu konstrukciu za sestinu ceny.
Odpovedať
Profilova fotka
@quako2 @jarpo K prenosu tepla – pozrite si komentar k otazke k jednej z nasich fotogtrafii v albume. Nebavme sa o prevadzkovych teplotach, ale o teplotach pri vyhoreni sadzi. Z toho potom vyplyvaju dalsie poziadavky na odstupy. Pani. Na temu presnej cenotvorby nasej spolocnosti sa vyjadrovat nebudem. Kto nepodnika a nepozna ekonomiku sukromnej spolocnosti a berie do uvahy len naklady na zaobstaranie materialu, tomu tazko vysvetlovat. Neberie do uvahy, ze medzi velkoobchodom a zakaznikom je dalsi clanok (stavebniny), nechape, ze s prevadzkou spolocnosti suvisia dalsie naklady (zakaznik ma rad, ked mu este pred akymkolvek uzavretim obchodu poradite s vyberom, posudite komin s ohladom na sposob vykurovania, urcite priemer, upozornite na mozne problemy, ... ked pride pracovnik dodavatela odkontrolovat pracu objednanych pracovnikov -pekarov a cukrarov, co sa stali murarmi) - zamestnanec spolocnosti je na telefone, nepride na stavbu na kolobezke a cuduj sa svete, este pracovnik chce este zivit rodinu .... po celom Slovensku, nielen v sidle firmy, alebo za stolom od eshopu .... 20% z Vami uvedenej ceny je DPH; dalsie % si zoberie stat na dani, dalsie desiatky % vasho cisteho prijmu, mzdy, odovzda firma do statneho rozpoctu tzv. cena prace vo forme platby do poistovni. Varovali ma kolegovia z branze , ze pokusit sa radit, poukazovat, upozornovat , pomahat na modrejstreche sa nakoniec aj tak casto zvrhne, na debatu o predrazeni. A mali zial pravdu. Ano, vsetko sa da urobit lacnejsie. Skoro vsetko si vie skoro kazdy urobit skoro sam. Ak ma vsak nieco zvysit bezpecnost a zabranit dalsim skodam, tak ja osobne radsej investujem viac penazi za plne funkcne, overene, kvalitne riesenie, nevyrabane na kolene, ktore budi doveru a netreba sa pytat: „A vydrzi to?“.
Odpovedať
Nechel som sa vas nijako dotkunut. Asi som reagoval unahlene.. Vasich rad tu na tomto fore si vazim a mam precitanu takmer kazdu diskusiu ohladom kominov v ktorej ste na nieco reagovali. Mne slo len o to, ze ten pasik "tesenia" robi taky rozdiel v cene. Mozno nema kazdy zvaracku a flexku aby si konstrukciu vyrobil doma a pytat sa kade koho... tak to si to radsej kupi a hotovo. Ale napr. pre mna bolo odrezanie 4ks L-profilov, ktore mam po par kusoch vzdy doma jednoduchsie ako hladat origo diel.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Urcite mu takyto 3 zlozkovy komin nezapali krov, lebo tam nema origo izolacne pasiky od schiedelu.. Stavim sa ze tie profili su max trosku teple na dotyk a to je vsetko. Mohol by sa komu vyjadrit quako2 po zakureni...
Odpovedať
Profilova fotka
@quako2 obidvaja máte pravdu, jedne predáva výrobok z krajiny, kde pomocní sezónni robotníci majú zaručenú mzdu 7,6€, t.j. 16h práce, u nás asi 40, nehovoriac o tom , že ani kvalifikovaní túto mzdu nedostanú. Preto sa divím že u nás sa stavajú drahšie domy ako v Nemecku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?