Krb do pasívneho domu

Máte niekto skúsenosti s krbom do pasívneho domu? Aký máte a koľko vás stál celý systém?
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro113 Skôr kachľovú pec ako kozub a v žiadnom prípade nie teplovzdušný kozub. Malá kachľová pec, dimenzovaná na 12 hodinový prikladací interval, môže fungovať s hodinovým výkonom 1,2 kW. Samozrejmosťou by malo byť dvojité presklenie dvierok a externý prívod vzduchu... ;-)
Odpovedať
V pasivnom dome nema krbova vlozka co hladat, aj pri najslabsich teplovodnych ide do vzduchu este tolko tepla, ze ani nerozkuris a budes musiet asi prestat nakladat. Viackrat som videl v pasivnom dome krb na etanol.
Odpovedať
Profilova fotka
No len ci mas skutocne pasivny dom... do pasivneho krb isto nie. Pokial mas NED tak dajaka krbova piecka. Ja som toto riesil minuly rok a vyriesil som to nakoniec pieckou s modernym designom (dlho predlho som hladal, kym som nasiel dajaku ktora sa mi paci), ktora ma vykon od 1,8 do 6kW. Spokojnost prevelika. Hlavna pointa je, ze piecka ma vlastny termostat a ked sa v miestnosti dosiahne pozadovana teplota - vypne sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo nemas niekde prosim foto?, dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
v pasívnom dome ti je krb zbytočný, iba že by si ho chcel na dekoráciu. Kvalitne postavený energetický pasívny dom sa ti "vykúri" sám. Krbom by si ho nenormálne prehrial.
Odpovedať
@reward presne niečo takéto hľadám a rád by som vedel cenu takéhoto systému a bol by som rád ak by bola možnosť aj ohrevu TÚV
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro113 kachľová pec je trochu náročnejšia ako kozubová vložka ohádzaná izolmi ;-) Obávam sa, že toto fórum je primalé na ozrejmenie celej problematiky. Čo tak hodinku až dve pokecať osobne u mňa v kancelárii, nie ste ďaleko, možno by to stálo za to. Potrebujem od vás mnoho vstupných informácií a na základe toho navrhnem najlepšiu možnú alternatívu. Čo vy na to? E-mail či telefón v profile.
Odpovedať
Profilova fotka
@reward mozno sa aj ja zastavim :)
Odpovedať
Profilova fotka
@viperko kľudne, nič to nestojí... Len dopredu treba zavolať. Teraz je síce bieda, čiže väčšinu času trávim tu :-D no príde september a to ma tu do vianoc neuvidíte ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@viperko http://www.rika.at/de/miro/ - mame v striebornom prevedeni
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
My planujeme do nasho pasivneho domu krbovu piecku s externym vyvodom. Cize nepojde cez dom. Neviem si predstavit byvat v dome bez ziveho tepla, ktore milujem ;-). Kedze krb nam bol absolutne zamietnuty riesili sme to takto :-). A sme stastni, ze sa to dalo takto poriesit ;-) :-) ;-) .
Odpovedať
Profilova fotka
My planujeme do nasho pasivneho domu krbovu piecku s externym vyvodom. Cize nepojde cez dom. Neviem si predstavit byvat v dome bez ziveho tepla, ktore milujem ;-). Kedze krb nam bol absolutne zamietnuty riesili sme to takto :-). A sme stastni, ze sa to dalo takto poriesit ;-) :-) ;-) . A este aj rekuperacia bude v dome ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jaro113 Do pasivu by som krb urcite nedaval a to z dovodu vysokej ceny a minimalneho vyuzitia - nerentabilne.
Odpovedať
@dominik_boksansky už som to zrušil ;-)
Odpovedať
@jaro113 Mozno ak tak biokrb ;)
Odpovedať
@dominik_boksansky presne tak, aj tak si viem predstaviť že by som tam zakúrik max. 10 krát v roku a biokrb by bol pre tento prípad fajn. Tak zrejme bude biokrb
Odpovedať
@jaro113 palec hore
Odpovedať
@sussanitka a co si napokon vybrala do domu?aku pec?
Odpovedať
krb je naozaj len pre tych ktorym tam chyba zivy ohen , inak ho tam neni potreba
Odpovedať
Profilova fotka
Dario19, sussanitka este stale premysla ;-) :-) , ale je ich pozehnane. No myslim, ze pre mna to bude brnkackaaaaa ;-) :-)
Odpovedať
@dario19 skus prmyslat nie tak ze co teraz jedorazovo ale tak dlhodobo o vydavkoch ked uz budes bývat
Odpovedať
@sussanitka ano je, treba len vybrat to najlepsie...a s uctou ku vsetkym ,a to uprimne...je nutnost porovnat vsetko a vs.RIKA
Odpovedať
no zatial je u nas zbytocne kurit mame krbove kachle a boli v nasadeni asi 4x po 4 polienka a teplota letela hore tak zatial to nedrazdime :)) vykon kachli 2-10kW ,koli omietkam sa prikurilo lebo bola velka vlhkost tak sa vetralo o 106 inak by nebolo treba a rekuperacka zatial nefacha snad behom tyzdna uz konecne nastartujeme, inak 100% je krb zbytocny do pasivu to su vyhodene Ečka + komin + privod externeho vzduchu+ komplikacie a kopa vymyslania pri prestupoch strechou atd atd ale zas kdo chce ohen tak to da i ked druhy raz by sme to uz nedavali a bol by nejaky iny sposob ako mat "zivy ohen " ale bez komina a kachli
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?