Kotol 2

Dobry den prosim Vas kolko ste platili komplet celu sumu za kombinovaný kotol +material+robota pytaju od nas velke peniaze a nevieme či ozaj tak šlo vsetko hore prosim ak by ste mohli napisat dakujem
Odpovedať
Od 3 do 10 tisíc. Záleží na veľa faktoroch...
Odpovedať
@matulix1985 Napis aspon znacku a typ kotla a ktore servisne ukony mas na mysli. Iba demontaz stareho a pripojenie noveho? Alebo aj nejaka vymena materialu okolo kotla? Je v tom revizia? Spustenie,...?
Odpovedať
Cenu ti sice povedat presne neviem, lebo taketo technicke veci ako kotol ma na starosti manzel. Od prieskumu trhu, cez nakup az po ovladanie a tak dalej. Len ti skusim poradit, aby si si nasla viacero vyrobcov alebo dodavatelov a spravila tiez taky prieskum, ako to bolo aj u nas. Nam potom najprijatelnejsie vysiel kotol od Atmosu. Vedia zabezpecit montaz a nasledne potom aj dalsi servis.
Odpovedať
My sme platili za kotol vigas 18kw drevo,pelety 3500eur,zohnali sme si kurenara tam povedal že za robotu od 200eur a plus cena za materiál to netušíme a revíziu príde ďalší tam tiež veru cenu už vôbec netušíme.
Odpovedať
Profilova fotka
@evanial podobny postup bol aj u nas, ked sme pre rokmi kupovali kotol. to uz bude hadam aj zo pat rokov. najskor sme si pozerali informacie o kotloch od viacerych vyrobcov a hladali sme, kde maju predajcov. tiez sme vybrali kotol Atmos ako to bolo aj v tvojom pripade. nam poradili si este odlozit cislo na pana, co nam ho bol nahodit, aby sme si odlozili kontakt, ze je to fajn potom ked potrebujes riesit servis alebo revizie
Odpovedať
My tak postupujeme kazdy raz, ked sa ide domov kupovat nieco, co vyzaduje trochu vacsiu investiciu nez napriklad nejaky bezny spotrebic ako rychlovarna kanvica. To bol len priklad pre porovnanie. Kotol je polozka, ktoru treba ozaj rozumne prehodnotit a premysliet, kym sa clovek pusti do samotnej kupy. Myslim, ze sme si dali zalezat na vybere. Vsetko nam funguje bezproblemovo. Ano, to mas pravdu, tiez tam take spominali. Asi su radi, ked ich kotle maju na starosti aj ich monteri, alebo ako sa nazyvaju tito chlapici, co maju na starosti tieto veci. Nam predajca aj hovoril, ze tito, co pre nich montuju a servisuju, ze chodia na skolenia priamo do Ciech do vyroby.
Odpovedať
Profilova fotka
@evanial hej hej, to som aj niekde cital, ze to takto robia. proste aby mali istotu, ze nie len samotny kotol bude kvalitny, ale aj praca, ktoru odvedu montaznici pri montazi a instalacii. a je to tak, ked nieco treba, tak volame jedine jemu. on uz si pozna viac menej aj tu svoju klientelu, vsetko ma poznacene. tak nie je potrebne nic nanovo vysvetlovat, ked pride. a aky kotol vlastne mate doma? tento kombinovany, co sa spominal, ci nejaky iny?
Odpovedať
@marcelloo nie nie, kombinovany nemame. Ten sme na zaciatku zvazovali, ale prisli sme na to, ze nemame nikoho takeho, cez koho by sa dalo dobre zohnat drevo a dvor tiez nemame moc velky, ze by ho bolo kde zhodit, tak sme si povedali, ze nebudeme spekulovat a pojdeme len do toho peletoveho. Uz to bude hadam aj sest sedem rokov, co ho mame. Fuha ten cas riadne bezi, som si to ani neuvedomila, ze je to uz taka doba. A ty? Si to zatial nespomenul este.
Odpovedať
Profilova fotka
@evanial tak to hej, pelety je jednoduchsie uskladnit ako drevo. uz len to, ze vies ich nakupit vlastne kedykolvek. drevo sa zvykne skor len pred zimou. ako nehovorim zase, ze neda sa k nemu dostat aj pocas celeho roka. ale rozumies, co som chcel povedat. tak to uz riadnu dobu, vacsinou tu stretam novacikov, co este nemaju skusenosti. to sa o tebe povedat uz neda. a ako teda za ten cas, aj ste mali nejake problemy, ci vsetko funguje a fungovalo ako ma. my tiez peletovy uz nejake styri roky asi. ani neviem takto narychlo, kolko je to presne.
Odpovedať
@marcelloo mozem povedat, ze vsetko fachci ako ma. Nemali sme ziadne problemy. Ale tak my sa o to aj starame. Technika na revizie si volame len toho, co je firmou vyskoleny. Ten nam vlastne bol na zaciatku kotol aj zapojit a vsetko poukazoval a odvtedy k nam chodieva. Co by som este povedala, ze je take dolezite pre spravne fungovanie, tak je aj volba peliet. Viem, ze pri ich kotloch je jedno, ktore pouzijes. Ze vedia spracovat aj biele aj hnede, ale by sme stavili na tie biele. Predsa len je to lepsia kvalita a aj vydrzia dlhsie horiet.
Odpovedať
Profilova fotka
@evanial to si dobre povedala, ze sa o to starate. to treba, aby veci funguju tak, ako maju. nie niekto si mysli, ze nakupy a tym to hasne a potom je prekvapeny, ked sa nieco udeje. uz len tymi peletami vies prispiet k tomu, aby to islo o nieco lepsie a vlastne si tym zabezpecis aj menej roboty pre seba, kedze nevytvaraju tolko odpadu a tym padom netreba tak casto cistit.
Odpovedať
@marcelloo to mate pravdu s tymi bielymi peletami... sused takto machroval, ked kupil nejaky nemecky kotol, ze on tam moze davat aj hnede pelety a ze bude davat tie, lebo su lacnejsie a ked pisu, ze to kotol znesie, tak preco by tak nespravil... vsak mozu sa, to nehovorim, ze nie.. ale on zanedbal cistenie a tak to potom aj dopadlo... nejak neratal s tym, ze hoc aj ked sa dat mozu, tak stale budu produkovat viacej toho odpadu po vyhoreni...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marcelloo hej to mas pravdu, preto sme my napriklad ani nespekulovali s tym, ze by sme tam davali tie menej kvalitne pelety. Ale tak nie je zase len o nich, aby sme sa netocili stale okolo toho isteho. Su tam aj dalsie aspekty, ktore na to vplyvaju. Nedavno som sa dozvedela, ze aj hrubka tych plechov, z ktorych sa kotle vyrabaju, tak maju tiez na kadeco vplyv. To by som napriklad nebola povedala. Som si myslela, ze na to je proste nejaka norma, ktora stanovuje, ake maju byt tie materialy, ktore sa pouzivaju na zhotovenie. Ale ako vidim aj na sebe, tak clovek sa uci cely zivot.
Odpovedať
@evanial vyskúšam teraz doma po zime poviem záver
Odpovedať
U nas je tiez uz zapojeny a zapojenie a vsetko okolo bolo okolo 1000eur.no mame bez dotacii ,co je skoda.Vratili by 1500eur ale tak nevadi.zasobnik na 10 vriec a vydrzi 12dni.len jedine na co nevieme prist je unik tlaku.nuz uvidime po zime snad na to potom prideme.
Odpovedať
@emilia25 vam to urobili tak " na kluku"....jednoducho...ale aj tak sa da a je to dobre,niekedy vela techniky skodi.....moja zena chodi do kotolne utierst prach..
Odpovedať
@daralbajda tak musel,lebo vsetko uz bolo urobene predoslymi majitelmi.Neni to novostavba.
Odpovedať
@marcelloo takto vidím, že akí sme rôzni ako ľudia. Pre každého je pri rozhodovaní podstatné niečo iné. Napríklad toto, čo hovoríš o tých plechoch, tak na to som pozeral ako na takú základnú vec. Ale môže byť aj skrz to, že proste pracujem s takýmito materiálmi, tak to bola pre mňa samozrejmosť. Tiež už je to chvíľa, čo máme kotol doma.
Odpovedať
Profilova fotka
@jerry44 niektore kotle su usposobene na to, aby sa v nich mohlo aj takymi aj takymi kurit. niektorym tie hnede tak celkovo ani neprospievaju. tento co som ja kupoval, tak pri nich sa normalne uvadza, ze sa mozu oboje pouzivat. no s tym cistenim to je uz dalsia vec. neradno nieco take zanedbat veru, potom musel pekne nadavat ten tvoj susedko. skus mu spomenut, ze existuje aj taka vec, dopravnik, co sama cisti tento odpad, mozno oceni taku radu. @evanial tak tak, dobre si to zhrnula. ako aj @edberg pisal, tak je to ozaj rozne, ze na co sa ludia zameraju pri vybere a kupe. kazdy sme v tomto iny a prihliadame na odlisne veci, parametre.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@marcelloo nasi maju od Atmosu kotol a tam je to tusim jedno, ze ci budes take alebo onake pelety pouzivat. samozrejme, ma to vplyv potom na to vykurovanie, co sa tyka ucinnosti, efektivity a tak dalej. to uz plusy a minusy jednotlivych peliet pozname. ale teda je tam aj takato moznost. vies co, to jemu je skoda reci nieco hovorit, ale tak aspon zo srandy mu to mozem opomenut, ze ako zareaguje.
Odpovedať
Profilova fotka
@jerry44 tak to bude asi aj tym, ze to je jednej z tych lepsich kotlov. cize nerobi mu nerobi problem spalovanie jednych ci druhych. a ktore teda oni kupuju?
Odpovedať
@marcelloo myslim, ze ano, ze toto je jeden z tych fakt dobrych kotlov a za primeranu cenu. co sa tych peliet, tak oni to normalne uvadzaju, ze sa mozu pouzivat, takze kotol s tym problem nema. akurat jasne, ze sa tvori z nich viacej odpadu a skorej prehoria. ale tak to je zalezitost tych peliet, s tym kotol nespravi nic. oni tie lepsie kupuju, ked si to prepocitas, tak sa viacej vyplatia.
Odpovedať
@marcelloo ale tak ten základ je asi zhruba rovnaký, čo sa sleduje pri výbere nového kotla. Ak meníš nový kotol za starý, tak je to jednoduchšie. Tam môžeš vychádzať z parametrov toho pôvodného. Ale tak čo sa tak sleduje, tak to je výhrevnosť, plocha, spotreba, efektivita a takéto podobné záležitosti. Zase pochybujem, že by sa niekto riadil tým, ako kotol vyzerá, to je nepodstatné v takejto záležitosti.
Odpovedať
@edberg tak ludia su rozny, ked moze niekto spotrebice kupovat podla vzhladu, tak by som sa necudoval, keby aj kotol 😄 ale tak mi normalni vieme, na co treba davat pozor a podla coho vyberat. mozno by som zmienil este dostupnost nahradnych dielov, keby prislo k niecomu, tak lepsie mat nieco bezne dostupne.
Odpovedať
Profilova fotka
@jerry44 hej hej, to viem, ze sa to takto pise ohladne tych peliet, len teda ma zaujimalo, ci to tak aj funguje v reale, preto som sa na to pytal. je mi jasne, ze tie lepsia sa z taketoho hladiska viacej vyplatia. @edberg ale tak to nie, vsak ten kotol nestoji niekde v obyvacke a nechodi ho navsteva obdivovat, takze vizualna stranka v tomto podla mna nehra rolu nejak.
Odpovedať
@jerry44 ale tak to už by bol riaden extrém, keby sa niekto riadil vzhľadom kotla 😄 Keď spomínaš dostupnosť tých náhradných dielov, tak v súvislosti s tým mi napadlo, že by nie je odveci sledovať aj ako kvalifikovaných servisákov má ten ktorý výrobca. Ako pri všetkom, tak aj v tomto môžu k tomu rôzne pristupovať si myslím.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?