Kondenzacia v staršom komíne

Máme starší rodinný dom, jeden komín je starší používaný len veľmi ojedinele, je do neho napojená len malá piecka. Začal ale z neho vytekať kondenzat. Uzavreli sme ho ale účinok bol minimálny. Tento kondenzat nieje možné ani vyviesť do kanalizácie, keďže komín je murovaný, nemá žiadnu zbernu nádobu. Je nejaká šanca ako to vyriešiť bez vyfrezovania? Hlavne kúrenie je vyvedené do iného komína, s tým nieje žiadny problém, keďže sa kúri každý deň. Ďakujem.
Odpovedať
@janika1085 kondenzát vznikne vždy, pokiaľ je nízka teplota odchádzajúcich spalín, alebo sa používa nedostatočne vysušené drevo, alebo je komínové teleso príliš ochladzované. Na dobrú radu je príliš málo informácií.
Odpovedať
@janika1085 to je dvojkomin, akej farby je kondenz?
Odpovedať
Komín sa v podstate nepoužíva, takže s kúrením a drevom to nesúvisí. Použil sa asi pred pol rokom a problém začal teraz. Kondenz je akoby voda.
Odpovedať
@janika1085 komín prekryte strieškou. Zaustenie do komína je treba zablendovat tak, aby teplý vzduch z miestnosti neprechádzal cez piecku do komína. Na spodok komina, cez dvierka dajte absorbcnu látku (suchý piesok, piliny) a z času na čas vymeniť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?