Komínový systém JAWAR

Má niekto skúsenosti s Poľským výrobcom komínov Jawar ? http://www.jawar.com.pl/kominy-cerami... https://www.youtube.com/watch?v=O8fbo...
Odpovedať
Zaujímam sa konkrétne o https://www.nerezove-kominy.sk/produk... Ďakujem
Odpovedať
Dokonca majú aj české certifikaty! ;-)
Odpovedať
@doryan Najvyssia kvalita na trhu za 550 evri. To je hriech nekupit.
Odpovedať
Otázka je či nie dostatočná a či by tento komín plne nestačil. Je to známa firma, má niekto komín od nich?
Odpovedať
@matorado Najvyššia kvalita možno nie, stačí ak bude spoľahlivo slúžiť po dobu záruky. No mám vlastné skúsenosti aj s top značkou a po piatich rokoch som musel meniť kotol (Viadrus). Teraz mám o takmer polovicu lacnejší (z Poľska dovezený DEFRO) a dovolím si tvrdiť z vlastnej skúsenosti, že aj oveľa lepší. A slúži už 5 sezónu k absolútnej spokojnosti. Preto asi nie všetko drahé je určite kvalitné a nie všetko za rozumnú cenu je zároveň šmejd. Preto som dal otázku či má niekto osobné skúsenosti zo značkou Jawar.
Odpovedať
Klasika, oravska firma, vsetko dovlecu z Polska, zataja vyrobcu, aby si to nahodou niekto nedoviezol priamo od vyrobcu a ked budes musiet riesit reklamaciu tak sa budu krutit ako cervy. Dost, ze to nedeklaruju ako svoj vyrobok ako stadreko ;) good luck, poliakom neverim ani nos medzi ocami.
Odpovedať
@marek_norway Na výrobcu som sa spýtal priamo na stránke nerezove kominy a bez problémov povedal firma Jawar, ktorá vyrába komíny. Určite by som nekupoval nikde bez toho aby som nevedel priamo výrobcu min. čo sa týka šam. vložiek resp. izostatických. V tomto sa musím zastať predávajúceho.
Odpovedať
Niektoré výrobky majú vysokej kvality, samozrejme nie všetky. Ak hlavným kritériom je cena nedopadne to obvykle dobre. Podvodníkov je tam podielovo ako na Slovensku, žiadny rozdiel. Na to je internet aby som sa dozvedel reálne skúsenosti používateľov.
Odpovedať
@doryan Ja som len zacitoval zo stranky... A este ta poopravim, komin nesluzi po dobu zaruky, to si mylis s holiacim strojcekom mozno. Komin musi sluzit, kym dom stoji. Komin neprerobis ani nevymenis ako kotol.
Odpovedať
@matorado V dnešnej dobe mi úplne stačí tých 30 rokov. Nemám problém komín aj po 30 rokoch vymeniť aj keď už budem mať 70 preč. Koniec koncov ten komín mením aj teraz ...mám funkčný, len práve preto že dnešné tehly nemajú takú životnosť ako za dávnych čias som nútení ho po 10 rokoch nahradiť. Ja komín nemám nikde v priečke tak výmena je u mňa možno jednoduchšia ako výmena kotla. Samotná stavba komína je pri dodržaní všetkých stavebných odporúčaní max. 3 dňová robota tj. 8m na 3x. A o 30 rokov budú aj tak nové systémy komínov "kvalitnejšie" :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?