Komínové dvierka Quatro majú vojsť do šamotvej vložky ?

Mám postavený komín Quatro, keď som na skúšku priložil komínové dvierka tak nevošli do otvoru v šamotovej vložke a ani nelícujú s povrchom betónovej tvárnie. Má to tak byť alebo mám dodané iné dvierka ? V stavebninách som ich priložil k inej šamotvoej vložke ani tam nevošli do otvoru. Údajne nameli nijaký taký problém. Murári mi nechali trčať z komína zo 10 cm šamotovej vložky. Nechcem do toho zashovať odrezaním karbobrúskou ako mi niekto radil. Chcem tam nasadiť otočnú hlavicu, môže to tak byť ?
Odpovedať
k tym dvierkam - pozri foto - su vlepene do betonovej tvarnice a štrbina medzi dvierkami a šamotom je zalepena lepidlom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobrý deň, turbo 9123, mohli by ste mi uviesť o aké lepidlo sa jedná ? Mal som už aj krbárov ale dvierka nezaložili, iba špekulovali ako sa to nedá. Tak si to budem musieť urobiť sám.
Odpovedať
Profilova fotka
@cha16 Tak ako je to vyobrazene, je zrealizovane nespravne. Vyhl. 401/2007 -Komín musí byť vyhotovený ako viacvrstvový s komínovou vložkou tepelne a dilatačne oddelenou od komínového plášťa ........ teda nema byt pevne spojena lepidlom s kominovou tvarnicou tak ako je to tu vyobrazene. Pri dilatacii vplyvom tepla dojde k odtrhu samotovych casti alebo k prasknutiu vlozky ako takej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?