Kominár a vyhoretie komína

Ahojte, potrebujem radu. Pred mesiacom sme mali doma kominárov, lebo sa nám zdalo, že komín má zlý ťah a aj zadymuje cez prieduchy. Chceli sme aby to poriadne pozreli a dali jasné stanovisko či kúriť,alebo nekúriť. Kominár vyčistil komín , dal potvrdenie... Dnes som skoro skolabovala, keď mi z komína šľahali obrovské plamene a dymilo sa mi z pol strechy.... Požiarnici, policajti no hrôza. Našťastie sa nič vážne nestalo, požiarnici všetko skontrolovali a počkali kým komín vyhorí. Ako by ste riešili vzniknutú situáciu, že pár týždnov po vykonaní kontroly kominármi vás k smrti vystraší takáto situácia ? Podotýkam, že kúrime v krbovom telese, len drevom a nie mokrým, ale dvojročným.
Odpovedať
Profilova fotka
@ppeettkkaa nenalozili ste vela do pece/krbu? Treba kontatkovat kominara, co Vam povie... ale pravdepodobne si nespravil svoju pracu tak ako mal...
Odpovedať
Profilova fotka
@ppeettkkaa uff, tak toto by som zazit nechcel. Asi by sa bolo treba obratit na nejaku "komoru" kominarov ci kominar splnil vsetky povinosti, mne sa to teda nezda. Ale na druhej strane aj ked mas sadze v komine tie sa nechytia len tak pri normalnom pouzivani, pokial teda viem. Na to treba urcitu teplotu. @reward by mal vediet lepsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@ppeettkkaa no je to divné celé... Ak kominár vyčistil, čo sa potom v komíne vznietilo??? Asi by som túto otázku položil práve tomu pánovi, ktorí nosí šťastie... :-| @majkoj píšeš, ako vždy správne: pri normálnom používaní a pri normálnom krbe, by sa to stať teoreticky nemalo... Nevieme ale, v akom zariadení kúrila @ppeettkkaa a či z toho zariadenia nešľahajú bežne metrové plamene až do komína. Prosím o doplnenie typu ohniska. Samozrejme čistenie netreba podceňovať, no viac to platí u kachľových pecí. Ak nie sú žiadne škody, gratulujem. Vyhorenie komína je veľmi nebezpečné, takto šťastne to skončí málokedy...
Odpovedať
Ale predpokladam, ze tah komina sa vyrazne zlepsil :-).
Odpovedať
Ahojte...kúrime v krbovej vložke, priamy oheň sa nemá ako dostať do komína. Verte mi, že sa ešte teraz trasiem. Všade zdôrazňujú, že si nechať komín skontrolovať kominárom...a kominára má skontrolovať ešte ktoooo ???
Odpovedať
A od rána som nekúrila...a asi ani už nikdy nebudem :(
Odpovedať
Prosim poradte da sa rozobrat uz postaveny schiedel komin?
Odpovedať
Inak zháňam aj firmu, fakt že odborníkov, ktorí by mi krb, prieduchy a obloženie zrekonštruovali. Poznáme ?? Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@ppeettkkaa len pre zaujímavosť: akú vložku máte?
Odpovedať
Fúha...toť ťažká otázka....viem iba že je liatinová, ešte z tých starších bez klapky do komína a rozmer asi 70x50...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@zuzkmetova uz postaveny sa rozobrat neda len prevlozkovat antikorovou vlozkou kontakt mozem poslatna mail
Odpovedať
@ppeettkkaa No nemala by som odvahu kúriť v ňom predtým ako krb aj s komínom niekto odborne skontroluje. Môžem ti poslať číslo na pána, ktorý robil krb nám, je to naozaj odborník od fachu. Je z NMnV, len neviem či sa bude niekto chytať problému ak krb nerealizoval. Kto vám ho robil? Aký vysoký máte komín, koľko si do krbu naložila? Inak ak kúrite naozaj len suchým drevom nemali by ste mať žiadne sadze. Problém môže byť aj v krbe... My kúrime krbom stále celú zimu intenzívne nielen z času na čas a na začiatku vykurovacej sezóny pri čstení máme komín čistý bez sadzí, ale to kúrime drevom vlastoručne urobeným, takže na isto viem v akých podmienkach a aký čas bolo skladované. Máme skutočne suché drevo, pri kúpenom to tak nemusí byť. Skús sa obrátiť na komoru kominárov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petdubec je to rok stare, tak neaktualne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?