Komin svojpomocne??

Vahame ci sa pustit svojpomocne do stavby komina...cca 6 metrov...obyc jednoprieduchovy...znacku este neveme...poradte vase skusenosti....!!??
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkasasikova Schiedel UNI 20cm / 8m - obrázkový návod - hračka - sám.
Odpovedať
@mirkasasikova Čo svojpomocne?! To nemyslíš vážne, v dnešnej modernej dobe, treba surfovať po internete, zháňať referencie na dobrých majstrov, potom si tých dobrých majstrov zavolať na prvé kolo pohovorov, vypočuť si ich, prejsť variantné riešenia, eliminovať možné riziká... a hlavne BEZPEČNOSŤ, tá je na prvom mieste, prejsť zákony a zostaviť smernicu pre konkrétnu stavbu tvojho komína vrátane bezpečnostných pokynov, potom druhé kolo pohovorov a cenové ponuky majstrov v zalepených obálkach, ktoré sa budú otvárať za prítomnosti notára a porovnávať cenové ponuky, vybrať si majstra a oznámiť jeho meno na verejne dostupnom mieste, prežiť 2-3 súdne spory s neúspešnými majstrami, ktorí napadnú na súde transparentnosť "Komínového tendra", aby si napokon zistila, že majster, ktorého si vybrala, to dal robiť inému majstrovi, ten zas inému a ten inému a stavať ti to bude majster, ktorého si v živote nevidela, ty nebudeš so stavbou spokojná, na našich súdoch nepochodíš, potom sa obrátiš na Brusel..., to ti fakt jeden komín stojí za toto všetko?... A potrebuješ vôbec komín?...
Odpovedať
@mirkasasikova Stavali sme svojpomocne skoro celý dom a komín bol oproti iným prácam úplná hračka. Máme Schiedel jednopreduchový, k nemu sme dostali návod a bolo to ako Lego. Treba si akurát dat pozor aby išiel rovno (používat vodováhu) a po celej výške spevnit roxormi zaliatymi riedkou maltou. Na spájanie vložiek nevyhnutne treba použit originál tmel a riadne osadit izoláciu.
Odpovedať
Ono je to ako s vela pracami na stavbe.Ked to robis prvy krat aj s navodom nie je to az tak lahke ako ked sa divas na niekoho kto to uz robil.Dolezite je aj spravne zalozit komin a dat otvor do komina do spravnej vysky vzhladom na podlahu.Ale ak mas Schiedel ten je urobeny ako lego ten by ste asi zvladli
Odpovedať
Profilova fotka
@beginner7 Az na tu poslednu vetu ....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Co ste davali medzi prvu tvarnicu komina a zakladovu platnu? Dali ste nejaku lepenku? alebo staci natiahnuta dvojzlozkova hydroizolacia?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?