Komín Stadreko alebo Schiedel - čo poradíte?

Dobrý deň,mal by som otázku na komín schiedel a stadreko aké má kto skúsenosťi.Ide stavať komín na peletovy kotol neviem ktorý by bol lepši alebo kto by mal lepšie skúsenosti mi poradiť. Vopred všetkým Ďakujem
Odpovedať
staviam viac ako 15 rokov kominy shiedel. rocne 3-4 kusy od 6 do viac metrov. siedel urobil tlakove skusky. robil som de . padla mi sanka. samozrejme chyba, vsetko odstranene na moje naklady. odvtedy len schiedel so zarukou. nerobim reklamu, robim max leier na schiedel aj tlakove skusky.
Odpovedať
@sever365 teraz som robil schiedel tvárnice nie sú zvibrovane.na svojom dome som mal stadreko boli krajšie .aj na stavebninach vidím že sú krajšie stadreko.lepsie zvibrovane.
Odpovedať
Schiedel iba znacka stadreko to iste lacnejsie
Odpovedať
Profilova fotka
@fernando Ze nemame zvibrovane tvarnice, to ako posudzujete? Krajsie znamena co? Aky to ma vplyv? Lepsie zvibrovanie? Akoze ked je to tazsie s vacsim podielom piesku, na ukor tepelnej odolnosti a tepelneho odporu, tak je to lepsie? @t0ny08 Iba znacka? Podla coho usudzujete? Ze mame keramicke kominy na vsetky aplikacie? Spotrebice, paliva? Typy domov? Ze mame 35 rokov to co uvedena firma vyraba iba par rokov inspirovana trhom? Lebo vyvinut je trosku kusok narocnejsie... Ze mame system pre tesne domy s rekuperaciou? Ze mame kovove kominy, leskle, cierne, pre podtlak, pre pretlak, pre turbokotol? Kominy v priemeroch od 80 do 1000 mm a nie len 160,180 a 200mm? Tvarnice so sachtou. Na vlhku prevadzku, nielen na suchu? Izostaticke tenkostenne vlozky, jednodielne komponenty ziadne spoje oproti zausteniu spotrebica. Je velmi jednoduche povedat, ze to je to iste len lacnejsie. No nie je. Ma zmysel rozpravat o nasom servise a poradenstve? Dostupnosti v stavebninach po celej SR? Nas servis nekonci tym, ze vam to dovezieme do stavebnin alebo na stavbu. Ano, kvalita nie je zadarmo a uz vobec nie za najlepsiu, rozumej na SK najnizsiu cenu. Kvalita nikdy nebude zadarmo. To iste, len lacnejsie.Tomu uveri uz len ....
Odpovedať
ja som kupil komín od STADREKO na krb aj pre plynový komín, povedal som si že nebudem preplácať ´´značku´´ a nemyslím si, že kvalita je horšia ako pri Schiedel. Ked som objednával komíny, trochu kritizovali práve Schiedel - 4 r. dozadu.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko mrvili sa
Odpovedať
Profilova fotka
@yetinb Kazdy ma pravo sa rozhodnut podla svojich moznosti a schopnosti. @fernando Aky mal dany fakt vplyv na schopnosti komina? Pokusili ste sa reklamovat tvarnice? Mate foto? Aby sme vedeli pripadne dopatrat pricinu ak by to bolo vazne a malo vplyv na poziarnu a staticku bezpecnost komina.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko ja nemôžem posúdiť či to má vpliv.ja som to hodnotil ako to vyzerá .nereklamoval som to .potreboval som to spraviť čo najskôr a nie riešiť reklamácie
Odpovedať
Cenu moc neriešim ide mi oto ktorí je lepší, dĺžku komína mám v pláne 4m na peletovy kotol je mi jedno aká je to značka aby bol dobrý a vydržal 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@sever365 myslím, že tu bolo potom zodpovedané všetko.. tváriť sa, že som "lepší" resp. na tej istej úrovni len preto, že sa to podobá.. to robia mnohí výrobcovia.. nie len v tomto segmente.. komín sa nestavia na pár rokov..
Odpovedať
Porovnával som schiedel a stadreko a to sa snáď ani nedá porovnať.A povedať že stadreko je to iste.ako schiedel.len lacnejšie🤣To nema cenu riešiť
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sever365 Ak neriesis cenu, tak potom je odpoved jednoznacna - Schiedel. Ja ked som sa rozhodoval aky komin vyberiem, tak som riesil cenu, a nakoniec som skoncil tiez pri znacke Schiedel, a dokonca som vybral komin Absolut. Zatial nelutujem (este ho nepouzivam), ale co sa tyka poradenstva, stavby samotneho komina (staval som ho sam podla prilozeneho navodu), reklamacie (reklamoval som 2ks tvarnic), tak absolutne bez problemov, na moju maximalnu spokojnost.
Odpovedať
nazdar, pozri si na bazosi že kominovy system,, ja mám odtial komplet 9m, s vetračkou, dvierkami, odtokom, vatou, čiapkou, proste so všetkym ..200ku s s 90° napojením, za cca 550e. značka CS KOMIN Universal, vyrabané v ČR, je tam kontakt priamo na dovozcu. Fungujem už tretí rok s tým že vymetám pravidelne (ale to musíš každý) a kúrim len suchým drevom/briketami v krbe. Ak výstavbu nezbabreš tak taktiež poslúži.
Odpovedať
Profilova fotka
Pri vybere kominoveho telesa odporucam vyberat take, ktore nema spoj zvislych rur oproti zausteniu dymovodu. Teda na najviac namahanom mieste kominoveho telesa.
Odpovedať
@atrac3 Prepáč ale tvojej odpovede moc nerozumiem
Odpovedať
My sme dali Schiedel Absolut a peletovy kotol
Odpovedať
@aduska344 Dobrý deň môžem sa opýtať aký máte peletovy kotol a ako ste snim spokojný Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Nechápem. Vysvetlí mi niekto o čo tu ide? Lebo mi to rozum neberie. Schiedel stabil 200, 5.5m za 680 eur. Prišlo komplet so všetkým na stavbu, pekne zabalené na palete. To je podľa niekoho veľa za komín?? Nie je nekvalitný komín náhodou najčastejšou príčinou požiarov?
Odpovedať
@sever365 no zatial ho nemame spusteny lebo len staviame ale mame kupeny Lazar je to PL znacka priamo od tych co to vyrabaju. Samazapalovaci a automaticke samocistenie
Odpovedať
@aduska344 Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?