Komín schiedel Absolut ukončenie komína správny postup?

Zdravím všetkých odborníkov. Komín mam postavený do štádiá zateplenie a omietnutia nad strešnej časti ešte musím zatepliť pod strešnú časť moja dilema spočíva v tom ze zateplenie nad strešnej časti mi samozrejme zasahuje pod strechu a niekedy po daždi keď vojdem na povalu a dotykam sa minerálnej vaty je vlhká ale nie každá strana. Ide o to ze vrchná časť ktorá je ukončená tou betónovou doskou uchytenou 4 srobami v hmozdinkach, je nad komínovym telesom,tie hmoždinky ju vymedzujú. Je možné že vata ak nieje pritlačená o tú platnú môžem sa tam nejako dostať voda do tej medzery? Neskôr pridám podrobnejsie fotky, nemám ten detail odfoteny.
Odpovedať
Ved vam chyba oplechovanie komina a dokoncenie strechy ..
Odpovedať
@stavam ten igelit na vate to je čo
Odpovedať
Profilova fotka
@stavam Daj si pod tú čiernu podložku na tej krycej doske silikón, resp. malo by to byť dotiahnuté tak, aby stekajúca voda po krycej dosky nezašla pod tú čiernu podložku a následne nestiekla do diery v tvárnici. Ale inač by si mal mokrú tvárnicu a nie vatu. Ja som mal tiež problém s mokrou vatou pod strešnou krytinou, ale bolo zlým oplechovaním (na začiatku všetko ok, a po dvoch týždňoch sa odtrhol silikón medzi oplechovaním a komínom...)
Odpovedať
Ospravedlňujem sa fotky sú staré nemal som ešte tieto.
Odpovedať
@stavam na povrchu tej vaty je omietka alebo lepidlo a penetrak?
Odpovedať
@jumt lepidlo a penetrak.
Odpovedať
@stavam tak by som povedal ze ta vata vlhne z boku pri daždi a nie z hora a prestanete keď tam bude omietka
Odpovedať
Ja som mal presne tento istý problém pokial bol komin len v sieťke a lepidle. Po jednom rohu komína mi normálne kvapkalo dnu. Napenatrakoval som ho fasádnym penetrakom a od vtedy je pokoj.
Odpovedať
Profilova fotka
@stavam Kym nie je nanesena omietka, bude komin vlhnut.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@stavam zdravím mate vatu nobasil dotlacenu až do plochy hore ale ste tam nechávali nejakú medzeru. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_bednar Vseobecne plati, ze izolacna vrstva prechadza uz tepelnoizolacnou vrstvou strechy a ide po hornu hranu poslednej tvarnice.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?