Komín - poraďte ak môžte

Zdravím všetkých. Objednávam materiál na stavbu a medzi to aj komín. V každých veľkých stavebninách majú schiedel. V niektorých fórach som čítal že sa v kvalite s niektorými inými výrobcami nelíši. Akurát ta cena :-. . Za schiedel Uni 983 eur a stabil 748 eur 8 metrový komín priemer 200 - pre bežný kotol na drevo. Myslím že trochu drahé. Som z Košíc - viete o nejakej firme ktorá by podobný komín v rovnakej kvalite vedela predať lacnejšie ? ďakujem za rady.
Odpovedať
odporucam komin Prespor
Odpovedať
Profilova fotka
@athloon nepodceňujte kvalitu komína... Za ušetrených 200 € byť v krimi novinách na JOJ so zhoreným domom, je drahá reklama :-|
Odpovedať
Profilova fotka
tuma therm
Odpovedať
Ja mam tiez prespor,na zaklade odporucani znamych, zatial spokojnost, dufam ze to tak aj ostane.
Odpovedať
@athloon stavias dom...urcite ratas ze tam budes s rodinou..usetri na koberci na podlahe na umyvadle na baterii ale nesetri na bezpecnosti teba a tvojej rodiny...to ze tu je mitus kvalita" ine kominy vs.Schiedel to verim...no verim aj tomu ze to tak nie je..pri stavbe domu je vela veci ktore smies nahradit ale komin to zrovna nieje!!! to je moj nazor...lebo viem co dokaze sposobit lacny komin a kolko je okolo toho starosti ak sa uz nieco stane v zabyvanom dome... nepocenuj to co je dolezite....
Odpovedať
Profilova fotka
kde je napisane ze schiedel je kvalita, za to ze ma nejaku tradiciu... dt-cka tu nie je co pokazit, je to v podstate beton, do toho ide sklena vata tvrdena, mineralna vlna, alebo nieco take, a do toho ide šamot, toď vše, a ci je tam napisane schiedel alebo xangxengyong by som neriesil 8-)
Odpovedať
najlacnejší bol quatro zo Spišskej (aspoň myslím že to bolo tam, už je tomu pár rokov). Neber to ako odporúčanie, ale ako info, ale je tak isto certifikovaný ako Schiedel. A na druhej strane je fakt, že Schiedel má prepracovanejšie niektoré detaily.
Odpovedať
rodicia maju prespor a my sme sa tiez rozhodli pre prespor. myslim ze v schiedel sa plati aj za znacku.
Odpovedať
Aj ja idem kupovat material a aj komin.zatial kazdy mi odporucil schiedel. Budem mat dvojkomin, krb a kondenzacny kotol. Vyska bude asi 5.5m. Inak ak aj ine kominy maju certifikat tak by mali splnat urcite normy, takze v bezpecnosti by nemal byt problem.skor je to v kvalite..preto aj ta cena je vyssie postavena voci inym znackam. Pojdem asi do schiedla a nebudem vymyslat, usetrim na montazi a postavim s ho sam. :-) Volakedy sa stavali kominy hocijako a vydrzali..na druhej strane zemegule ani nepoculi o schiedly a maju tam kominy.
Odpovedať
@athloon my sme kupili Leier , po 3 rokoch uzivania nevidim ziadnt problem. Ma cca 12m, 3-vrstvovy, postavili sme svojpomocne. Cena bola cca 20% dole oproti Schiedel Uni.
Odpovedať
Profilova fotka
neviem, ale príde mi smiešne a nerozvážne šetriť na takej veci ako je komín... čo je to 200 euro v porovnaní s celou stavbou? šetriť sa má na zariadení, ktoré časom môžete vymeniť, komín raz postavíte a je tam nastálo..
Odpovedať
ďakujem za vaše názory a nápady :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@athloon - ja som bral všetok murovací matroš Heluz, takže aj komín mám Heluz. Tiež zaručená kvalita.
Odpovedať
Ako, ,ešte si to nechám prejsť hlavou. šetriť nechcem na komíne určite nie,len som chcel hlavne vedieť to, či sa dá kúpim nejaký komín v Rovnakej kvalite ako schiedel za lepšiu cenu. ešte raz Ďakujem za vaše postrehy a názory .
Odpovedať
Určite schiedel na komine sa nešetrí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?