Komin oprety o stenu

Chcel by som vediet ci mozem postavit komin tesne vedla nosnej steny a z druhj strany by bola priecka.material ytong.majstry mi povedali, ze tam mus byt min 2cm medzera aby nepraskali steny.komin by bol dvojkomin schiedel vyska 5,5m.ako to ma byt spravne?
Odpovedať
Pokial viem, musi tam byt medzera a nobasil.
Odpovedať
@originalx ako to je v projekte? Spytal si sa projektanta? aky je jeho nazor?
Odpovedať
@spiderhst takto to je v projekte
Odpovedať
Profilova fotka
Zo strany Schiedel komina, pokial nie je nosna stena z horlavych materialov, tak sa moze priamo dotykat. Priecka tak isto. Nie je potrebna izolacna vrstva. Styky stien a komina samozrejme presietkovat.
Odpovedať
Nikdy sa nestalo že by robilo nejaký problém oprety komin o stenu. Najprv boli priamo murovene v múre, potom sa začali kotvit po každej tvarnice do steny, teraz 2 cm od steny a za 20 rokov bude musieť byť komin u suseda v záhrade ? (:
Odpovedať
@ivantt tak kedysi ked v komine vyhoreli sadze a zhorel cely dom do tla, tak sa postavil novy a hotovo... no pokial za 20 rokov nestupne z nejakych dovod teplota horiach sadzi na 1.000.000 stupnov myslim, ze nehrozi aby musel byt komin u suseda. Nastastie, myslim, ze globalne oteplovanie sa sadzi nastastie netyka...
Odpovedať
Komin musí byť pravidelne cisterny a kontrolovaný tak káže vyhláška o prevádzkovaní spotrebičov na tuhé palivá a pri každej koladacii sa na to upozorňuje a nehrozí vyhorenie, som vydel atrakcie keď v starých domoch išli zamurovane trami v komine a kurilo sa iba v kachliach celú sezónu ale to je už extrém, s opretym komínom o nehorlavu konštrukciu či múr to nemá nič spoločné a radšej to naozaj oprieť o múr ako keď som videl dávnejšie na jednej stavbe "tehlokomin" mozno par centimetrový bocny výkiv na vrchole keď sa niekto on poriadne oprel (: nebol síce ešte oplechvany na kritine ale aj tak... A výrobca vraj to je pohoda...má raz volali potom taký komin postaviť ku krbu, hovorím vyberte si čo len chcete je mi jedno ale toto vám stavať nepôjdem a zavolajte si niekoho iného...
Odpovedať
@gashtaan ktovie čo bude.... Možno každá rodina v pivnici nejaký mini plazmovy reaktor zastabilizovaný antihmotou no to by ti aj tych 1000000 v pohode potom spravilo... (:
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Chcem sa spytat, chceme dat dole priecku co ide od komina k obvodovemu muru. Musi byt komin ukotveny k nejakej dalsej priecke(stene) z kolkych stran?
Odpovedať
@pplkmdk komin nesmie byt napevno spojeny s nicim.
Odpovedať
@originalx Pchať medzi komín a murovanú stenu minerálnu vlnu? To by som neurobil, aj keby mi to financovali z eurofondov.
Odpovedať
Dovod praskajuce steny alebo nieco ine? Nespadne ? Teraz je nejaky krivy na 2metroch cca 3cm mozno bol zle vymurovany. Komin nebude vyuzivany
Odpovedať
Článok sa načítava...
@viktor811 ja som nepisal, ze idem dat mineralnu vlnu.
Odpovedať
Ak sa da medzi veniec a komin mineralna vata moze to vlhnut....vraj su na to nejake nehorlave izolacne folie...viete mi povedat ake? vdaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?