Komín naprojektovaný v priečke - bude to problém?

Mam naprojektovany komin v priecke... Nebolo.by lepsie najprv priecku a k tomu komin, mam obavy o mozne problemy s praskanim pri napojeni..priecky..
Odpovedať
toto zaujima aj mňa lebo tiez to tak mam naprojektovane.
Odpovedať
Profilova fotka
@cmelor V predchádzajúcom dome (rok výstavby 1997/98) som mal komín v nenosnej priečke. Áno, praskalo to... 8-( V kotolni mi to nevadilo, v kúpeľni to už bolo horšie. Bola to estetická vada. A pod obkladačkami ten prasknutý spoj vyslovene duto znel, keď so ho poklepal. Ale myslím si, že ak by sa to bolo bývalo presieťkovalo, tak by to asi nepraskalo... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cmelor Ide o styk dvoch stavebnych prvkov. Preto treba ocakavat, ze ich vzajomny, aj minimalny pohyb sa prejavi. Odporucam kontaktovat vyrobcu omietok a nechat si poradit spravne presietkovanie a pouzitie spravnej omietky.
Odpovedať
asi predídem problémom a dám to mimo priečku ..
Odpovedať
Profilova fotka
@cmelor Cize nebude styk s prieckou? Komin bude volne v priestore? A okolo sa budu prehanat mysi? :-) Kludne ju tam dajte, len sa povenujte presietkovaniu. A ked vznikne trhlinka, tak akrylatovy tmel a vybavene. Neocakavajte, ze nebudete mat trhlinky na stavbe RD ....
Odpovedať
:-) neočakávam že nebudú trhlinky, ale pokiaľ sa dá tomu vyhnúť...myslel som žeby som ho dal od priečky a zaň dal 3cm izoláciu aby nebol súčasťou priečky.. zas na druhú stranu bude šatník ...
Odpovedať
@cmelor ja mam komin spojeny aj so SDK prieckou aj s Ytongovymi prieckami a ziadne praskliny nevznikli - sadrova omietka 15mm, celoplosne sietky.
Odpovedať
@gashtaan s ytongovými priečkami.. je ytong priamo k tomu alebo je tam nejaká diletácia?
Odpovedať
@cmelor medzi komin a priecku som daval mineralnu vlnu, to je potom cele omietnute bez dilatacie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?