Komín na platni hrúbky 25 cm

Chceme postavit komin - dvojkomin, ma 11 m a skoro 3 tony. samozrejme ho musime posunut mimo zakladu, konkretne hned vedla, inak sa neda, lebo nad pinvicou je zrub a rovno nad zakladom ide nosne drevo, ktore prepilit nemozeme, nuz , chybicka sa vludila. uvazujeme, ci rozbit platnu, vykopat jamu a urobit zaklad, alebo bude stacit, ked na nasu platnu ktora ma cca 25 cm beton plus armatura postavime betonovu platnu so zelezom, kludne aj 1,5 x 1,5 m, prekryvala by aj ten povodny zaklad. my sa nevyzname a stavbari ... 100 stavbarov 100 nazorov, jeden povie ze ok, druhy, ze pre istotu zaklad atd. tak skuste poradit.
Odpovedať
S panom bohom ,ze to udrzi aj bez toho nadliepania .Ja nemam pod stredom ziadnu zakladovu ryhu len na nosnych stenach a zlozili mi tam porfixaci na 15cm platnu 30 paliet porfixu...A tie vazili trosku viac ako jeden trapny komin . :)
Odpovedať
Len s tym rozdielom ze porfix vazi v porovnani s betonovymi tvarnicami a samotovymi vlozkami neporovnatelne menej. Navyse palety boli rozlozene na plochu, zatazenie kominom je bodove. @jajabax, kontaktujte statika, ten vam presne povie co s tym a prevezme za to zodpovednost. Lebo spoliehat sa na rady tipu jedna babka povedala sa neoplati.
Odpovedať
Presne tak. Obrat sa na statika, najlepsie na toho, co robil statiku tvojho domu.
Odpovedať
Pripájam sa aj ja - obráť sa na statika, aby ti urobil statický prepočet. Stojí to síce eurá, ale vždy lepšie ako by ti po čase mala prasknúť základová doska. U mňa bola pätka počítaná priamo v základoch a má 1x1x1m - presahy sú určené na kachle + v mieste kachlí bola osadená kary rohož v dvoch vrstvách na zosilnenie betónu + kôli zatepleniu podlahy, budem musieť urobiť v mieste kam prídu kachle, betónové vyvýšenie o 15 cm... trošku predimenzované, ale nakoľko som sa dozvedel, že kachle budú vážiť cca 2,3 tony... Asi toľko k tomu
Odpovedať
Samotní výrobcovia komínových systémov dávajú do podmienok základ. ni kto nehovorí, aký má byť. Toto by malo byť vyriešené už v projekte platne, lebo dodatočne to nemá veľmi význam. No každopádne je to na takýto kolos asi málo, chce to nejaké riešenie. No a aké - tak tu určite poslúchnite ostatných a investujte nejaké eurá do posudku či návrhu riešenie! Minimálne - ak niečo, tak to je na koho zvaliť ;-)
Odpovedať
Statik sa vyjadrí tak či tak alibisticky a navrhne to,čo je aj preňho určitou zárukou,keďže má dať pečiatku. Určite navrhne vyrezať vykopať a zabetónovať!!! Takže ho nepotrebujete :-) :-) Ja som praktik a ak betónový panel udrží auto so 6timi kolesami a hmotnosťou 25 ton bez prelomenia tak si myslím,že betónová doska na ktorú sa spraví dodatočne kvôli rozloženiu tlaku platňa 1,5x1,5m o hrúbke 20cm z kvalitného betónu a s dostatkom železa udrží 3t komín bez problému. Pečiatku na to nedám,ale už ste videli vyhrať nad statikom,ktorý sa prerátal??? Nájde toľko dôvodov prečo jeho prepočet bol ok ale vy ste to zle spravili,že sa môžete súdiť 10 rokov. A áno pre rýpajúcich-auto zaťažuje krátkodobo a dynamicky a komín dlhodobo a staticky :-) :-) :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?