Komin na hrebeni strechy

Borci a Kočky vie mi niekto prosím poradiť v tejto dileme, a to či môže komín ústiť priamo na hrebeni klasickej sedlovej strechy ktorá ma sklon 45-stupnov ked sa plánuje použiť krytina Tondach Mediterian? Dole nám to dispozične výchadza ako najlepšie riešenie, alebo sa potrápiť a posunúť komín trocha do strany povedzme tak aby bol cca 0.5m od hrebeňa tak aby tam vošla aspoň jedna škridla? Dakujem za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa tiez komin konci pri hrebeni, ak sa urobi spravne oplechovanie nevidim v tom zasadny problem
Odpovedať
Určite môže byť
Odpovedať
@jrm66 Určite to neni žiaden problém,zaplechovať sa dá bez problémov aj v hrebeni,len dajte pozor na vzdialenosť od krokvy ak sa dá aj 10cm.
Odpovedať
@jrm66 určite fakt na 100% môže :-)
Odpovedať
Dakujem chlapi za odpovede, len som nevedel či pravé také prevedenie nemá nejaké úskalia o ktorých nemusím vedieť, teda okrem celkového vzhľadu ked to iste bude aj trocha komické s kominkom uprostred. :-D Výška presahu aj v tomto prípade bude potom stačiť povedzme tých 0,5m alebo viac pri celovej dlžke komina7m
Odpovedať
@jrm66 Dorieš to s projektantom ktorý robil projekt, nezabudni na požiarne odstupy a bezpečnú izoláciu od drevených konštrukcií.
Odpovedať
To je jasne, komín budem aj tak stavať ked už budu krokvy a hredy na svojom mieste.
Odpovedať
Profilova fotka
@jrm66 Práve, že tesári sa musia prispôsobiť k jestvujúcemu komínu. Aspoň im presne naznač kde bude stáť komín. Budú musieť urobiť potrebné konštrukcie krovu naviac (prípadnú výmenu, alebo pomocné uchytenie laťovania,...).
Odpovedať
@jrm66 sused ma komin na hrebeni, veru ma dodnes ani nenapadlo nad tym rozmyslat tak, ze by to bolo nejake komicke.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?