Komín Icopal CI-eko s ventiláciou do nízkoenergetického domu

Ahojte, predajca Icopalu mi odporucil jedno riesenie ako alternativu k Absolutu a rad by som vedel vas nazor. Staviame nizkoenergeticky dom, no chceme mat aj krbovu piecku/krb, a teda v interieri budeme riesit komin. Nakolko dom sa zatepluje, tak nerad by som mal velke tepelne straty cez komin. Preto bola prva volba Schiedel Absolut bez zadneho odvetrania. No oslovil ma predajca Icopalu a ponukol system od nich s argumentacioiu, ze komin ma dobre tepelno-izolacne vlastnosti a zadne odvetranie by sa mohlo vyviest priamo do ventilacnej sachty. Takisto aj privod vzduchu tadial. Jednalo by sa o nasledovne riesenie - http://kominy.icopal.sk/index.php?pag... Argumentacii rozumiem a zda sa mi to ako dobre riesenie za takmer polovicnu cenu oproti absolutu, no urcite nie som schopny posudit, ci dany system by bol funkcny a dosahoval potrebne parametre. Poradte prosim. Vopred krasne dakujem.
Odpovedať
No tak toto by som aj ja rada vedela, lebo tiež chceme mať NED, čo najlepši a jediny komin som si dala naceniť Absolut, lebo som nevedela že je aj nejaký iný vhodný...
Odpovedať
Profilova fotka
ako chce dodavateľ ovplyvniť fzyikálne zákony: vedľa komínovej časti je ďaľší otvor, ktorý vytvorí rúru nad strechu. Kotol(kozub) pri spalovaní potrebuje prívod vzduchu a odoberá ho z miestnosti, pretože to je najmenší odpor. Následne po poklese tlaku vniká vonkajší vzduch do domu. Teoreticky by mohol vstupovať cez otvor pri komíne, ale tam už je vytvorený ťah smerom hore, Takže ak budete mať kvalitne utesnené okná a dvere, nebude dobre horieť kozub, Ak nebudú utesnené, prednostne sa vzduch bude dopľňať cez otvory s menším odporom, ventilačné škáry okien.Pre piecku treba samostatný prívod vzduchu pod podlahou alebo v stene, vstup pod úrovňou nasávania piecky.
Odpovedať
Ja by som brala Schiedel a neriešila inú značku. Výborná kvalita a aj servis. Ale súhlasím s Jan45, že žiaden komín vám nezaručí kritéria nízkoenergetického domu. Každý komín potrebuje vzduch, má prieduchy a vetračky, tak asi sa nebude dať "natlakovať". Ale keď chcete to naj, tak kupujte Schiedel
Odpovedať
No. Ale ked to zadne odvetranie ICOAPL zavedie do tej vetracej sachty, tak predsa odvadza ten vykureny vzduch do exterieru. Cize je to strata.... Ked som pozrel ABSOLUT tak ten ziadne zadne odvetranie nema. Takze pre NED alebo PD by to bola jasna volba. To by clovek neveril, co dokaze niekto tvrdit, len aby predal. Mriezka v pate komina znamena tepelne straty.
Odpovedať
Takze lacnejsiemu rieseniu budeme musiet dat asi zbohom. V stavebninach nam spravili celkom dobru ponuku na 6m absolut, tak do toho teda zrejme pojdeme. Teraz sa mi zda, ze ma Schiedel celkom dobru ponuku, tak sa spytam, ci sa da s cenou este nieco robit. A dovtedy uvidime, mozno niekto pride s dalsou alternativou. V kazdom pripade, dakujem.
Odpovedať
Absolut objednany. Nechal som si spravit novu cenovu ponuku na komin, ale isla by smerom nahor. Predajca mi vsak nechal cenu z aprila. 6m Absolut, 160mm priemer, 90° sopuch = 950 eur vratane DPH. Uz ho len postavit, ked pride :)
Odpovedať
@br4no do NED krb??? potom ked sa v ňom nekúri už NED nebude to sú vyhodené peniaze hore komínom, tie prachy daj radčej do zateplenia
Odpovedať
@br4no my sme si dali naceniť teraz v juli, 6a pol metrový , 45 stupnový , priemer 200mm nám nacenili na 1065€ s DPH. Netušim či je to dobra cena, toto bola najlacnejšia ponuka...
Odpovedať
@sorca24 Myslim, ze ta cena je porovnatelna s mojou. Trosku drahsi, lebo mas o pol metra vyssi a samozrejme sirsi priemer. Oproti cennikovej cene to bola slusna zlava, tak som spokojny. @duzu Krbovou pieckou nejdeme vykurovat. Mame doma, snubenica ma doma - paci sa nam to, je to pocitove rozhodnutie, nie prakticke. A izolacia bude tiez dost hruba :)
Odpovedať
@br4no a kolko sa čaká kým príde? lebo my sme ešte neobjednali a viem, že ho treba urobiť ešte pred strechou...
Odpovedať
V stavebninach nam povedali, ze nejaky tyzden, tak ho cakam do piatku. Tento tyzden chceme zaliat veniec, cize mame nejake 3 tyzdne, kym pridu strechari.
Odpovedať
aha, jasne, tak my máme ešte čas s objednanim, my budeme robiť veniec asi až v septembri
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?