Komín bez vyústenia

Profilova fotka
Je možné postaviť komín (skladačkového typu) bez toho, aby sa urobilo vyústenie na spotrebič? Keď sme sa radili s kachliarom tak pri objednávke komína nás upozornil, aby sme nekupovali výpust, že si ho oni urobia podľa toho kde budú potrebovať, narezaním. Ale predajcovia komína nás upozornili že to by mohlo viesť k zanášaniu a nesprávnemu fungovaniu ak do šamotového vnútra len vyrežú dieru a dajú prípojku? Ide o komín 200mm na hypokaust alebo fínsku pec. Ešte sme sa nerozhodli a preto by nám aj vyhovoval komín bez výpustu, keďže hypokaust potrebuje napojenie hore a fínska pec zase nad podlahou
Odpovedať
@janika22 neviem co je hypokaust, ale schiedel ma o tom taketo video: https://www.youtube.com/watch?v=4eIL_...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan hypokaust je veľká akumulačná pec na vykúrenie aj podkrovia. A Ďakujem tým videom ste ma potešili, že sa to dá aj dodatočne
Odpovedať
@janika22 Urob, ako ti hovori kachliar. Nie je to vobec neobvykle, ako ti radia. Kachliar ti dava zaruku a garantuje funkcnost. Predajca nevie, ako sa to robi, len predava hotove skladacky a kryje si chrbat. Tu 200vku ti poradil tiez kachliar? Co to bude za komin?
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado áno 200ku nám poradil kachliar aj keď viem že na fínsku je optimálny komín až 220 komín je značky stadreko, tiež na odporúčanie
Odpovedať
@janika22 Ja netusim, aky komin ma ist k finskej peci, ani netusim, ako funguje. My mame "obycajny" hypokaust a 200vka je prilis. To si musi kachliar povedat.. Za 341€ nemoze byt dobry komin. Do pece idete vrazit desinu, zainvestujte radsej aj do kvalitneho komina. Keby som ja staval este raz, dam nerezovy, na pec vhodnejsie, ako samot.
Odpovedať
Profilova fotka
tak náš stal o dosť viac ten komín :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
nevedeli by ste mi poradit ake vyustenie je vyhodnesie pre komin ci 90 alebo 45 stupnove?
Odpovedať
Profilova fotka
@m1stano Do 6 metrov celkovej vysky komina na tuhe palivo by som dal 45° zaustenie. Na plyn vzdy 90°.
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko .Vy pracujete pre schidel ak sa smiem spytat? lebo sa zaujimam prave o tento komin ale ja budem mat vysku 10m + nerezovy nadstavec 1m. Ide o to .ze pri 90° vyvode su potrebne 2 kolena od pece ..neznizuje to tah ?
Odpovedať
Profilova fotka
@m1stano Ano, som technikom spolocnosti Schiedel Slovensko. http://www.schiedel.sk/kontakty/centrala Pri danej vyske vasho komina, ak budete mat zodpovedajuci priemer, tak uvedene 2 kolena maju minimalny vplyv. Pri danej vyske by som uz dopredu prave uvazoval nad regulatorom tahu.
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko a mozete mi aj vysvetlit preco regulator tahu? (nevyznam sa do tohoto velmi tak si radsej to necham vysvetlit :) )
Odpovedať
Profilova fotka
@m1stano Lebo 11 metrovy komin moze mat vyssi tah ako je zelany tah vyrobcom spotrebica a spotrebicom samotnym pre efektivnu a standardnu prevadzku spotrebica? Mimo misu pre majitelov bungalovov. Ak mate celkovu vysku komina 6 metrov, nemozete dosiahnut tah komina 30 Pa. To ten komin neda. Ani Schiedel. :-) Ano nikto iny. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?