Komin

Zdravim vie mi niekto poradit? Zateplil som komin pod strechov, sklena vata, rost z cd a cementotrieskova doska ktora je nehorlava. Ale nie som si isty ci to moze bit.
Odpovedať
Profilova fotka
@grund Keď človek nevie, alebo si nieje istý, tak sa najprv opýta a až potom niečo robí... Väčšinou to potom býva aj lacnejšie. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
najskôr by som sa pýtal, načo sa zatepľuje komín pod strechou. Ale môže to zostatť.
Odpovedať
zateplenie komina pod strechou? k comu je to dobre? v kazdom pripade to moze zostat, ale nad strechou nie...
Odpovedať
Dobry,jw by som chcel tiez zateplit komin ale nad strechou asi 3-4 cm vata,ale potom cely oplechovat .chcem sa spytat bojim sa pary alebo rosenje vie niekto poradit? Dakujem
Odpovedať
Nie koli zatepleniu ale bezpecnosti preto aj tie dosky. Je to stary 30 roc.komin.
Odpovedať
Profilova fotka
Oprávnená osoba na posúdenie stavu komína je kominár a nie my mudrlanti na streche ;-) Väčší účinok k bezpečnosti komína má nerezová vložka ako zateplenie.
Odpovedať
@prirodokochac tú ale musíš ťiež zatepliť,alebo pre bezpečnosť aspoň izolovať,od horľavých materiálov.
Odpovedať
Profilova fotka
@grund Ak sa jedna o stary murovany komin, tak by som ho v prvom rade preskaroval a omietol Vykonat len deklarovany "obklad" komina by som nerobil. Aj ked vyhlaska to pripusta. @godfather Komin pod strechou tiez moze byt zatepleny, pokial je priestor ochladzovany. @miso31 Oplechovanie celeho komina nie je stastnym riesenim, pokial nie je 100% zabezpecene, aby sa nedostal teply a vlhky vzduch z interieru na vnutornu stranu oplechovania. Cize velmi dore parotesne odizolovat . Znenie 401/2007: § 15 Komín (1) Komín musí byť vyhotovený ako viacvrstvový s komínovou vložkou tepelne a dilatačne oddelenou od komínového plášťa a rozmerovo a tvarovo stálou. Jednovrstvový komín možno vyhotoviť len v občasne užívaných stavbách. (2) Ložné škáry a styčné škáry murovaného plášťa komína musia byť vyplnené maltou alebo inou vhodnou výplňou. Montáž komína z dielcov sa vykonáva podľa montážneho návodu dodaného výrobcom komí- nových prvkov. Ložná škára medzi dielcami musí byť mimo konštrukcie stropu, v ktorom sú použité stavebné výrobky triedy reakcie na oheň B, C, D, E alebo F. (3) Vonkajší povrch viacvrstvového komína možno obložiť stavebnými výrobkami podľa technickej normy.26) Jednovrstvový murovaný komín treba omietnuť alebo obložiť stavebnými výrobkami z nehorľavých materiálov až do úrovne krytiny; takú úpravu treba vykonať aj pod oplechovaním alebo pod iným lemovaním. Pricom 26) Napríklad STN EN 1443 Komíny. Všeobecné požiadavky, STN EN 1856-1 Komíny. Požiadavky na kovové komíny. Časť 1: Výrobky komínových systémov, STN EN 1859 Komíny. Kovové komíny. Skúšobné metódy, STN EN 13502 Komíny. Požiadavky a skúšobné metódy na pálené/keramické komínové nadstavce, STN EN 1857 Komíny. Stavebné výrobky. Betónové komínové vložky, STN 14471 Komíny. Komínové systémy s komínovými vložkami z plastu. Požiadavky a skúšobné metódy.
Odpovedať
Vdaka za odpovede . Komin je omietnuty a aj z vnutra nerozoznat praskliny pridam foto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?