Koľko kondenzu z komína pri kotly na tuhé palivo?

Je potrebne riesit odvod kondenzatu z jimky do kanalizacie,alebo tam staci nieco podlozit (nadobu). Ide o to, ci je potrebne tahat ku kominu kanalizaciu. Nemam predstavu kolko kondenzatu vytecie z komina pocas dajme tomu 1h kurenia. Dakujem
Odpovedať
nie je žiadny kondenz, keby bol, nehorelo by 8-) môže byť voda zo zrážok...rieši nerezová čiapka komína.
Odpovedať
@43jarko fúha!!! trochu odvážne tvrdenie, nemyslíš? a prečo by nemalo kvôli tomu horieť? @quako2 Ani ja neviem koľko kondenzu z toho vytečie, ale každý komín má odvod kondenzu a bez neho ti výrobca ani záruku nepodrží. Či stačí nádoba alebo zaustenie do kanalizácie? Ja robím vždy do kanalizácie. Už vidím ako užívateľ robí pravidelnú kontrolu nádobky, zabudne na to už v prvom roku. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
odvod spalín z kotla na tuhé palivo má teplotu nad 100st, kondenz sa tvorí len pri zakúrení a stačí sa vysušiť počas kúrenia. Čiapka zabráni zatekaniu od dažďa. Spodná nádržka pod čistiacimi dvierkami je dostatočná.
Odpovedať
@jan45 správne, ale niekto chce teóriu nie overenú prax z pár komínov...
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko niečo ako : výkon kotla 15kW, spotreba paliva 3kg/hod pri obsahu vlhkosti 20% obsah vody 0,6l, teplota spalín 300st, kondenz 0l/h?
Odpovedať
@jan45 toto je ideálny vzorec, ktorý sa v praxi nie vždy podarí, celá dedina ale kúri takto nejako a už tým, že je komín izolovaný sa šamot prakticky nerosí, skôr sa pri vlhkom dreve komín zadechtuje...
Odpovedať
Ako to je po legislativnej stranke? Bude to velky problem pre revizneho kominara?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomascolt iba ak ta nabonzuje sused, pripadne ak budes musiet volat poistovnu :), pri novostavbe samozrejme neskolaudujes.
Odpovedať
@majkoj osobne s tym problem nemam, ked treba, tak tam tu trubku supnem. Este jedna vec ktora by ma este ohladne tohto detailu zaujimala a nedokazem si ju predstavit, je kontrolovatelny sifon. Aspon tak pise v navode schiedel.
Odpovedať
Aj ja osobne nemám nijako riešený odvod konzenzu z komína. Počas vykurovacej sezóny som ani raz nezaregistroval žeby kondenz vytekal. Iba raz v lete pri búrke muselo spadnúť väčšie množstvo zrážok naraz a kedže nemám na komíne strišku tak bolo trochu vody na podlahe, ale možno tak 3 dcl, iba taká malá mláčka. Takže určite bude postačovať podložiť nejakú nádobu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?